„WikiLeaks“ sėkmingai susitvarkė su ilgalaike DDoS ataka  (0)

Po ilgiau nei dvi savaites trukusios plataus masto DDoS atakos, žinomas savo skandalingomis naujienomis interneto portalas „WikiLeaks“ vėl veikia visu pajėgumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusios savaitės pabaigoje „WikiLeaks“ pranešė, jog atakuotas buvo ne tik puslapis wikileaks.org, tačiau ir jį palaikantys portalai cabledrum.net, wlcentral.org, justice4assange.org, o taip pat wikileaks-press.org, kuriame apibendrinama visa gauta informacija. Ypač didelėmis pajėgomis hakeriai atakavo wikileaks.org ir cabledrum.net, todėl daugiau nei savaitę prieigos prie šių portalų neturėjo dauguma nuolatinių lankytojų. DDoS atakos intensyvumas siekdavo iki 10 gigabitų per sekundę.

„WikiLeaks“ pranešė, jog atsakomybę už įvykdytą ataką prisiėmė hakerių komanda „Anti Leaks,“ kuri apie tai pranešė neseniai užregistruotoje mikrotinklaraščių tinklo „Twitter“ paskyroje. Netgi jei tai yra tiesa, svarsto „WikiLeaks“ atstovai, vis tiek neaišku, kas stovi už „Anti Leaks“ nugarų. Panašiai realizuotas DDoS atakos metodas buvo panaudotas ir prieš informacinio saugumo specialisto Briano Krebso interneto puslapį.

„WikiLeaks“ darbas šiuo metu kol kas vyksta vangiai, tačiau jo „Twitter“ paskyroje jau pasirodė pranešimas atakavusiems asmenims: “Tai viskas, kas turite? Atakuokite toliau, nuo to mūsų oda tampa tik kietesnė. Mes pasiruošę grumtynėms“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)