Hakeriai internete atakavo Vatikaną  (9)

Programišių grupuotė „Anonymous“ surengė ataką prieš Vatikano interneto svetainę ir kuriam laikui padarė ją nepasiekiamą interneto vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vatikano atstovas Federico Lombardi patvirtino, kad trečiadienį pagrindinis Vatikano tinklalapis buvo nepasiekiamas, tačiau atsisakė nurodyti, dėl kokių priežasčių. Tačiau programišių grupuotės „Anonymous“ padalinio Italijoje tinklaraštis vakar paskelbė pranešimą, kuriame grupuotės nariai prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį.

Pranešime įsilaužėliai taip pat kreipėsi į Vatikano atstovus teigdami, kad ši ataka yra „atsakas į absurdiškas ir anachronistines koncepcijas, kurias jūsų organizacija, veikianti dėl pelno siekimo, platina visame pasaulyje“. Programišiai taip pat pabrėžė, kad ši ataka nukreipta ne prieš krikščionių religiją ar tikinčiuosius, o prieš „korumpuotą Romos katalikų bažnyčią“.

Tai jau nebe pirmas interneto įsilaužėlių bandymas „išjungti“ Vatikano interneto svetainę. „Anonymous“ tai padaryti bandė 2011 metais, tačiau tąkart to padaryti nepavyko. Šiuo metu Vatikano svetainė vėl veikia, sakoma „PC World“ pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)