Programišiai atakavo „Microsoft“ padalinį Indijoje  (3)

Pirmadienį buvo išjungtas „Microsoft India“ mažmeninės prekybos tinklapis po to, kai jį atakavo Kinijos programišių grupuotė pavadinimu „Evil Shadow Team“, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišiai internete paviešino nuotraukas, kuriose, anot jų, galima matyti užtušuotus vartotojų prisijungimo vardus ir slaptažodžius. „Microsoft“ atstovė spaudai teigė, kad kompanija pradėjo tirti įvykį dėl įsilaužimo į Indijoje esančios internetinės parduotuvės tinklapį. Ji patikino, kad vartotojams buvo išsiųsti elektroniniai laiškai, kuriuose patariama, kaip toliau reikėtų elgtis.

Vartotojų duomenis programišiai paviešino vieno „Evil Shadow Team“ nario „7z1“ tinklaraštyje. Programišius, rašantis literatūrine kinų kalba, apibūdino save kaip „patriotinį programišių“. Naujienų portalui „Reuters“ programišius „7z1“ teigė, kad visi duomenys buvo rasti tinklapyje ir nebuvo užšifruoti.

„MIcrosoft“ internetinę parduotuvę Indijoje valdo šalyje veikianti kompanija „Quasar Media“. Kompanijos atstovas spaudai teigė, kad įvykis yra tiriamas, tačiau nėra aišku kada tinklapis vėl pradės veikti, nei, kas iš tiesų įvyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)