Iš „Sony Music“ programišiai pavogė dar neišleistas Maiklo Džeksono dainas  (1)

Kompanija „Sony Music“ patvirtino, jog iš jos buvo pavogtas Maiklo Džeksono (Michael Jackson) dainų katalogas, praneša internetinis dienraštis Guardian.co.uk. Už teisę septynerius metus naudotis pop karaliaus dainomis kompanija sumokėjo 250 mln. JAV dolerių. Kai kurios dainos iš šio katalogo yra ir pomirtiniame M. Džeksono albume, kuris pasirodė 2010 m. gruodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinio teigimu, muzikines kompozicijas programišiai pavogė iš karto po to, kai praėjusių metų balandžio mėnesį buvo užfiksuotas įsilaužimas į žaidimų tinklą „Sony PlayStation Network“ (PSN). Tuomet gegužę buvo sulaikyti du programišiai iš D. Britanijos – James Marks ir James McCormick, kurie jau šių metų kovo 2 d. vėl stojo prieš teismą, jiems pareikšti nauji kaltinimai. Tiesa, kol vyksta procesas, sumokėtas užstatas leis 26-erių ir 25-erių metų jaunimui pasimėgauti laisve. Kitas teismo posėdis šiuo klausimu įvyks tik 2013 m. sausį.

„The Guardian“ praneša, jog programišiai buvo pavogę maždaug 50 tūkst. muzikinių kompozicijų. Maiklo Džeksono dainos išskirtinai vertingos tuo požiūriu, jog iki šiol jos dar nebuvo oficialiai išleistos; be to, kai kurios jų yra įrašytos su kitais žymiais dainininkais, pavyzdžiui, tuometiniu grupės „Queen“ lyderiu Freddie Mercury. „Sony Music“ kataloguose saugoma nemažai ir kitų garsių atlikėjų dainų, įskaitant „Foo Fighters“, Leonard Cohen, „Paul Simon, Avril Lavigne ir kt. Ar buvo pavogta ir kitų muzikinių kolekcijų, kol kas neaišku. „Sony Music“ atsisako pranešti, kiek tiksliai muzikinių kompozicijų programišiai pavogė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)