„Anonymous“ programišiai smogė kompanijai „Panda Security“  (2)

Visai neseniai buvo plačiai pagarsinta, jog specialiosios tarnybos areštavo 25 aktyvistus iš programišių judėjimo „Anonymous“. Mainais laisvėje likę „Anonymous“ nariai surengė ataką prieš antivirusinių programų ir IT saugumo sprendimų kūrėją kompaniją „Panda Security“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat neseniai paaiškėjo įdomi informacija: kai kurie iš sulaikytųjų priklausė grupei „LulzSec“ (įeinančiai į „Anonymous“ sudėtį), o juos „įdavė“ kolega, kuris buvo vienas iš komandos lyderių – asmuo, slapyvardžiu Sabu (tikrasis vardas – Hector Xavier Monsegur), į policijos nagus patekęs prieš pusmetį ir dirbęs informatoriumi.

Atsakydama į tokius pareigūnų veiksmus, „Anonymous“ „nulaužė“ keletą „Panda Security“ priklausiusių svetainių: pandalabs.pandasecurity.com, press.pandasecurity.com, promo.pandasecurity.com, protectyourfamily.pandasecurity.com, research.pandasecurity.com ir kitas. Buvo pagrobti ir viešai patalpinti internete 114 darbuotojų el. pašto adresai ir slaptažodžiai. Savo veiksmus programišiai aiškino taip (neversta ir netaisyta anglų kalba):

Hello friends!
Pandasecurity.com, better known for its shitty antivirus we have backdoored, has earning money working with Law Enforcement to lurk and snitch on anonymous activists. They helped to jail 25 anonymous in different countries and they were actively participating in our IRC channels trying to dox many others.

Kita dalis jau nelabai tinka publikavimui, tačiau esmė aiški: pasirodo, „Panda Security“ padėjo policijai ir spec. tarnyboms sugauti „Anonymous“ judėjimo aktyvistus.

Savo ruožtu, „Panda Security“ vadovybė oficialiai pranešė, jog buvo nulaužtas marketinginėms kampanijoms skirtas serveris su pasenusiomis darbuotojų paskyromis (kai kurios iš paskyrų priklausė darbuotojams, kompanijoje nedirbantiems jau daugiau, nei 5 metus).

Iš esmės, kovų tarp hakerių ir kompiuterinių saugumo sistemų gamintojų metraštyje atsirado dar keli nauji puslapiai. Anksčiau „Anonymous“ jau buvo įsivėlę į nemalonią istoriją su „Symantec“ produktų išeities kodų paviešinimu (ir tikrai neužsitarnavo šios kompanijos specialistų pagarbos). Dabar krito „Panda Security“ tinklalapiai. Kieno eilė ateis dabar?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)