JAV teismas: „Samsung“ kopijavo „Apple“ ir už tai turės sumokėti 1 mlrd. dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-08-25 21:26
Komedija jau greit visuose kino teatruose.
assassin 2012-08-25 21:53
tai reikia kad paduotu i teisma apple, jog samsung tel. gali skambinti. taigi nuo ju nukopijavo
werafonas 2012-08-25 22:12
Absurdų tragikomedija.
DnT 2012-08-25 22:29
Visa patentų sistema šlamštas. Ją reiktų perrašyt visiškai. Teismo sprendimas visiškai nelogiškas, nuo kada galima formą patentuot? Be to man samsungo ir apple dizainas šūdinas, didelės plytos ir tiek. Jei gamini plytą tai jos korpusas turi būt metalinis ir graviruotas kokiais raštais ar paveikslėlis, tada gal jau ir nieko.
faktas 2012-08-25 23:00
Tam tikra prasme džiaugiuosi, kad Samsung pralaimėjo. Tikiuosi, kad nuo dabar visi gamintojai investuos į dizainą, nes realiai tai, kas dabar egzistuoja rinkoje, yra arba kopijos arba baisus šlamštas. Na Nokia gal šiokia tokia išimtis...
Shinigami 2012-08-25 23:31
Man taip pat patiko Asus graviruotas planšetės paviršius ir jo varinė spalva. Bet kitas asus modelis nieko nesiskyrė nuo Samsungo. O kadangi mano planšetė visada yra įdėta į specialų atsidaranti dėklą iš kurio ji nėra išimama, tai galinės pusės niekados ir nematau P.S. o aš manau, kad čia teisėjas buvo šališkas ir palaikė savo šalies kompaniją.
mnv 2012-08-25 23:34
Biski apie teismo procesa "Jurors filed into the courtroom silently Friday, the youngest juror who favored flipflops, shorts and playing videogames was wearing a Beatles sweatshirt and handed over the 20-page verdict form with little fanfare." "From the beginning, legal experts and Wall Street analysts viewed Samsung as the underdog. Apple's headquarters is a mere 10 miles from the San Jose courthouse, and jurors were picked from the heart of Silicon Valley where Jobs is a revered technological pioneer. While the legal and technological issues were complex, patent expert Alexander I. Poltorak previously said the case would likely boil down to whether jurors believed Samsung's products look and feel almost identical to Apple's iPhone and iPad."
Evaldas 2012-08-26 00:28
Taigi ir taip dauguma čia esančių turim aiškią nuomonę apie Apple patentus, kur didžioji dauguma yra ne techniniai, o dizaino ir animaciniai sprendimai, kad ir atšokimas bandant slinkt patį kraštinį darbalaukį, na arba šis. Kelia šypseną. Jeigu teismuos tampytų dėl rimtų techninių sprendimų, tikrai besijuokiančių nebūtų arba būtų kur kas mažiau, bet dabar yra kaip yra.
w00xer 2012-08-26 02:52
Nu ka... Dlvadi as stiklu dengtas staciakampis uzapvalintais kampais jau uzimtas ir nieko panasaus kurt negalima, nes teks nuo kiekvieno modelio procenta moket... Suprantu, kad uz UI kopinima dar galima griebti... Bet ir tai visos ui tuo paciu principu nuo pc paimtu veikia... O forma? Kur plestis, jei telefona sudaro ekranas ir nuo vienos iki keturiu knipkiu?
Shinigami 2012-08-26 09:08
UI patentavimas taip pat nesąmonė. Kaip manai kas butu buvę jei MS ar kas kitas butu užpatentaves pirmųjų OS UI? Juk visų OS UI tuo metu taip pat buvo vienodi. Ant darbastalio ikonėlės, o paleistos programos rodomos apatinėje juostelėje. Ir visos turėjo START mygtuką (gal tik kitaip vadinosi). O kuo dabar skiriasi planšečių ir telefonų UI nuo senu PC? Tuo, kad toje apatinėje juostelėje liko tik greito paleidimo mygtukai ir ji yra permatoma. Visos ikonos ant darbastalio kaip ir visu PC kompų. O kas svarbiausia UI yra įrenginio valdymo sistema. Tai jos patentavimas tas pats kas patentuoti durų rankeną. Ir visi kurie nori naudoti durų rankeną turės susimokėti arba kurti kitokius durų atidarymo mechanizmus. Kitas užpatentuos automatini durų atidarymą su IR dedektoriumi. Trečias besisukančias duris. Ir galiausiai gausis, kad teks vis tiek kažkam mokėti arba nenaudoti durų. Butu įdomu pamatyti nuosavame name besisukančias duris, nes rankenos patentuotos
Creatium 2012-08-26 11:36
Samsung grasina didesnemis kainomis, nes teks samdytis dizaineriu komanda?
Sigitas.lk 2012-08-26 11:52
Nekenciu apple, nes per ju sitas visas nesamones nukentes ne kas kitas o vartotojas. Samsungas prarades tiek pinigu tures branginti gaminius, o apple gales irgi siek tiek branginti, kad kainu skirtumas butu koks buves. Taip kad nemanau kad gera zinia ir apple fanboyams. Ir ziurek naujas iphone jau kainuos kokius 2700lt Zodiu apple su tokiais zaidimais, tik zemina savo varda, ir uzsitraukia sau negarbe, ir nori nenori, pamacius zmogu su apple telefonu, prisis mintis kad ir jisai nesaziningas ispuikes nieksas (dar siek tiek kvailokas kad sitiek permoketi).
Foxman 2012-08-26 12:21
Jie negrasina, kad pakels kainas, jie supranta jog Apple tampa kone vienintelė JAV rinkoje. Tas leidžia Apple didint kainas iki 10000LT už telefoną ir pirkėjas norintis išmaniojo telefono neturės jokio kito pasirinkimo. O Apple jau žino kaip lengva manipuliuot amerikiečiais. O šiaip ir gerai kad nebeleis prekiaut. Nukentės Samsung, bet dabar supras rinka ką praranda. Ir kalbu ne vien apie Samsung telefonus. Apple sugebėjo juos pargriaut, tai kitos kompanijos yra niekis. Jog visi telefonai (praktiškai visi prietaisai) yra kvadratai su apvalintais kampais.
Sinister 2012-08-26 12:21
deivec 2012-08-26 12:50
kokie smagus absurdai dedasi pasaulyje
xaos242 2012-08-26 14:44
Kodel visi uzsicikline ant to kvadrato formos ? Ne del to Apple i teisma padave. Bent jau pasidomekite kazkiek daugiau, pries rasant pavirsutiniskas nesamones. Zemiau isvardinti tik tie punktai, pagal kuriuos teismas pripazino, kad Samsung pazeide Apple patentus: Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 301 irenginiuose: Continuum, Droid Charge, Exhibit 4G, Galaxy Ace, Prevail, S 4G, Galaxy S II, Galaxy Tab, The Gem, Indulge, Infuse 4G, Mesmerie, Nexus S 4G, Replenish, Vibrant, Captivate, Galaxy Tab Wifi. Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 915 irenginiuose Captivate, Continuum, Droid Charge, Fascinate, Galaxy Prevail, Galaxy S 4G, Galaxy S II, i9100, Galaxy SII T-Mobile, Tab, Tab 10.1, Gem, Indulge, Infuse, Nexus S 4G, Galaxy Tab 10.1. Обвинение не касается Ace, Intercept и Replenish. Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 163 irenginiuose Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Fascinate, Ace, Prevail, Galaxy X, Galaxy S 4g, S II AT&T, i9100, Galaxy SII T-Mobile, Galaxy Tab, Tab 10.1, Infuse 4G, Mesmerize, Replenish, Fascinate, Galaxy Tab 10.1 Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 381 visuose anksciau isvardintuose irenginuose Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 677 irenginiuose Fascinate, Galaxy S, Galaxy S 4G, Galaxy SII ATT, Galaxy SII i9100, Galaxy SII Tmobile, Galaxy SII Epic 4G Touch, Skyrocket, Showcase, Infuse 4G, Mesmerize, Vibrant Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 087 irenginiuose Galaxy S i9000, Galaxy S 4G, Vibrant Samsung neteisetai naudojo idejas is Apple patento 305 irenginiuose Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Fascinate, Galaxy S i9000, S 4G, Showcase, Gem, Indulge, Infuse 4G, Mesmerize, Vibrant. Svarbus klausimas: ar Samsung tycia naudojo idejas is Apple patentu ? Patentas 677: TAIP. Fascinate, Galaxy S 4G, Galaxy SII ATT, Galaxy SII Tmobile, Epic 4G Touch, Skyrocket, Showcase, Infuse 4G, Mesmerize, Vibrant. Patentas 087: TAIP. Galaxy S 4G, Vibrant Patentas 305: TAIP. Captivate, Continuum, Showcase, Gem, Indugle, Infuse 4G, Mesmerize, Vibrant. Samsung nukopijavo firmini iPhone3 G styliu, isleidus produktus: Fascinate, Galaxy S i9000, Galaxy S 4G, Showcase, Mesmerize, Vibrant --------------- Kas is jusu noretu atsidurti tokioje situacijoje, kad Jus metus is metu puoselejuote ideja, tobulinote, investavote i tai ir pinigus ir laika. Isleidziate produkta, o kazkas kitas pasinaudojo jusu idejomis ir prdaeda kopijuoti. Tikriausiai niekas. Kai is Jusu vagia, tai Jums negerai. O is kitu tai norma. Be to Apple zaidzia pagal taisykles, ne jie sugalvojo patentus. Ta pati darytu (ir daro) bet kokia kampanija siekianti pelno.
Chronas 2012-08-26 15:55
Gėda buvo rašyt taip, tai teko kitu slapyvardžiu užsiregistruot? Visgi Apple yra tokie įkyrūs prielipos. Kabinėjasi prie dizaino ir elementaraus UI valdymo lietimui jautriu ekranu, o patys pažeidinėja rimtesnius (apčiuopiamus) patentus, kaip belaidės technologijos
Foxman 2012-08-26 15:55
Apple’s ’305 design patent Šitas kaip supratau, tai iOS icon'u dizainas (kad icon'ai irgi kvadratai su apvaliais kampais - Apple išmyslas) KOKIE IŠRADIMAI. Kaip daug Apple skyrė milijonų, kad nušlifuot kampus ir prizoomint bakstelejus...
xaos242 2012-08-26 16:24
> Chronas Nesupratau apie koki cia "teko kitu slapyvardziu registruotis" rasote. Jeigu nera ka apie esme parasyti (ka beje padare zemiau Foxman) tai protingiau patyleti. > To Foxman O ka tao keicia ? Patentas yra patentas. Niekas nedraudzia paduoti i teisma Apple, jeigu jie kazka pazeidineja. Ne apie isradimus kalba. Tiesa pasakius, as kad ir esu Apple gerbejas, bet ir pats asmeniskai paskutiniu metu nelabai patenkintas, kad jie vis labiau tampa panaseni i prekybis imone. Paprasciauisiai siuo metu geresnes ekosistemos nera, kai tik atsiras, tai su mielu noru pereisiu arba bent isbandysiu.
Manvydas 2012-08-26 16:32
Hehe.Baisu dabar gi pagalvojus, jei netyčia per daug kampą suapvalins kuris gamintojas.Apple galės procentą prašyt, arba lieps uždraust telefoną...