Vandenį gaminanti vėjo jėgainė bus bandoma Karibų jūros regione (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-08-31 15:15
Principas gana paprastas silumos siurblys, kuri suka vejas, sumazina oro temperatura zemiau rasos tasko ir turim daug kondensato. Panasiai ta pati galetu daryti ir koks amoniakinis didelis "saldytuvas" varomas saules energija, beja prietaisas butu beveik be judanciu daliu. Vanduo gautsi distiliuotas nelabai tinkamas gerti, dar reiketu ji minimaliai mineralizuoti iki "normos" koks buna geriamas vanduo. Ir dar viena problemele, visi turbut zino, kaip slyksciai smirda saldytuvai ir kondicionieriai del ten besiveisianciu bakteriju. Gal cia bus isspresta sita problema.
SaMaras 2012-08-31 16:59
na Karibų regione sūraus vandens rasti ne bėda, tai aušinimui jei dar garintų jūros vandenį oro drėgnumą galima būtų pasiekti ir artimą 100proc. Judančių detalių pakankamai.. visgi pirma gaminama elektra o tada elektra suka kompresorius, ne tiesiai juk ant mentės kompresoriaus spiralės užmautos.. taigi išlošiamas tik elektros transportavimas ir gaunamas universalesnis daiktas (kai užtenka vandenuko elektrą galima panaudot kitiems tikslams)
Jomajo 2012-08-31 20:13
video matyti yrenginiai skirti mineralizuoti vandeni jie randasi toje budeleje, taigi cia ne problema. o privaluma dar turi toki kad galima reguliuoti kiek ko neri gauti pvz 50 proc elektros 50 vandens. manau turetu greitai paplisti sie malunai ne ka maziau nei vejo jegaines.
enternald 2012-09-01 09:24
Arabų šalyse tikiu kad tokių malūnų atsiras, pinigų yra, jei jie protingi pasistatys ir standartinius vėjo malūnus, bei stumdys energiją kaimynams. O apie Afriką galima pamiršti. Jie nesugeba taisyti senų vandens kanalų įrengtų viduramžiais, neturi elementarių lėšų sanitariškiems vandens šaltiniams (nemažoje Afrikos dalyje vandens trūkumas technologinio, ne realaus pobūdžio) tai tokiems malūnams nebus nei lėšų, nei personalo (nemažai artezinių grežinių prižiūrėti ir statyti samdosi specialistus iš kitų šalių), teks tiesiog laukti kol lėtas procesas įsibėgės.