Branduolinės pramonės darbuotojų atstovas: uždaryti Ignaliną buvo absurdas, skandalas ir nesąmonė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2012-09-03 12:53
Na, kur jus didieji samokslo teoretikai, pirmyn aiskinti kad visa tai propaganda, imeksit koki youtube filmuka (jusu rimciausias saltinis) kur koks nors pseudomokslininkas aiskina kaip blogai atomine energetika ir kokia baisia klaida daro Lietuva statydame VAE
modis 2012-09-03 13:34
Kažkaip kreivas pokalbis. Įspūdis kad kalbina religinį fanatiką O kad sprendimas buvo politinis ir taip visiems buvo aišku.
vvv2 2012-09-03 14:04
Juodulys 2012-09-03 14:22
Uždaryt vis vien turėtume. Jei ne stodami į ES, tai po 10 metų. Jei stodami - ES duoda pinigų uždarymui, jei po 10 metų - viską patys. Gal tai ir nebuvo vienareikšmiškai teisingas pasirinkimas, bet tikrai ir ne akivaizdžiai blogas.
bahuriux 2012-09-03 15:10
Viskas OK su ta branduoline jegaine, bet netenkina jos kaina ir busimos elektros energijos savikaina, paprasciausiai nera konkurencinga, o europa neduoda visu pinigu kurie zadeti uzdarymui, o apie dotacijas uz energetines nepriklausomybes vystyma ES viduje net nekvepia. Del kainos, 1. reikes pastatyti uz kiek ten 17mlrd LT, aisku kaina pakils 1,5 karto, nes dar nera taip buve niekur pasaulyje, kad pastatytu uz tiek kiek pradinej samatoj buvo. 2. nera biudzete tiek lesu, todel bus skolinamasi is banku uz dideles palukanas, gerai kad Lietuva tik 20% dalyvauja sitame reikale. praktiskai palukanos bus vos ne 10%, nes bankai bijo tokiu projektu. 3. reikes kazkiek ir uzdirbti savininkam, todel lups kaip ir silumininkai. 4. kuro kaina ir panaudoto kuro utilizavimas. 5. niekas nemasto turbut, kad reikes ir sita jegaine uzdaryti uz mazdaug 1/2 dar papildomai sumos nei pastatymui, kuri tures buti kaupiama is pelno. Tai po kiek as mokesiu uz 1kWh? Jus man paaiskinkit durnam, kiek reikia pinigu AE uzdarymui, arba kitaip sakant reaktoriaus visiskam uzgesinimui ir kuro kaseciu isemimui ir utilizavimui, ka ten dar uzdarineti uz likusius milijardus? Isvis reikejo paprasciausiai palaukti kol skils strypuose visas branduolinis kuras kaip iprastai ir kai reikia keisti, tiesiog nebedeti nauju, nes isjungimo data buvo zinoma. Tada radioaktyvius strypus utilizuoti kaip ir iprasta. grafito strupus palikti savo vietoje, kaip ir visa kita, kas nera branduolinis kuras. Viskas paskutinis inzinierius iseidamas isjungia sviesa ir nusamdoma apsauga, kad niekas nepatektu i teritorija, kam nepriklauso. Tai blyn kiek milijardu tam reikia???
arab 2012-09-03 15:23
Cia lietuva zmogau, cia bananais sninga ar dar nematei, kad kyla tokie klausimai ? Tas pats klausimas, kam reikejo parduoti mazeikiu nafta ir kitus fabrikus ? Nuo to dabar geriau gyvenam ? Ne.... geriau gyvena kas tuometu budami seime pardavinejo ir uzdarinejo tokius objektus
Pointman 2012-09-03 22:37
Na sunku suvokti kaip is "uzdarinejimo" isvis kas nors gali uzdirbti. Bet vat pavyzdziui i privacias rankas arb pera uzsienio imonems perduotos imones paprastai dirba daug geriau. Mazeikiu nafta tik parduota pradejo dirbti pelningai, o mano manymu nepelningas valstybinis verslas tera lesu svaistymas. Lietuvos Telekomas (dabar TEO) - isvis sekmingiausias privatizacijos pavyzdys.
Aguonelis 2012-09-04 00:58
1. Nereikia perdet brangiausios kainavusios aotmines siekia 20 mlrd. Lt. 2. Nezinau kiek % bus, bet tikrai bus aukstesne nei paprasta palukanu norma. 3. Tai vadinama verslu. 4. Atominiu elektriniu naudojime yra etapas kurio metu pradedami kaupt pinigai jos uzdarymui ir atlieku utilivazimui. Prieklausomai nuo projekto tai uztrunka plius minus 20 metu. Daroma taipjog prisideda 1 ar 2 ct uz kWh. Kainos tau niekas nepasakys. yra daug faktoriu kuriu nieks negali nuspet. Visagino atomine norintys statyt temps faktorius i mazesne puse, einantys pries - i didziaja. Kad butu taip lengva paskaiciuot visi jau zinotumet Atidirbes kuras nera stabilus todel is jo nebus gaunama pastovi siluma kuri galetu uzvirinti vandeni ir islaikyti aukstas temperaturas. Kitas dalykas elektrinei toks nepastovumas sukeltu daugiau problemu nei naudos. Statomi tokie kapinynai kad i juos veliau butu galima patekti ir paimti panaudota kura, kuri gal veliau ateityje iseis pigiai perdirbti ir naudoti ateinancios kartos atominese elektrinese.
Novator 2012-09-04 10:13
Atstovui norėčiau pasakyti - kardais po mūšio niekas nemojuoja. Blogai, kad R.Paksas su P.Aušrevičiumi neišsiderėjo IAE veikimo iš ES žalūjų - tarptautinė parama tuo metu būtu buvus naudinga. Dabar belieka nugręžti ES kiek ji įsipareigojusi IAE uždarymui ir pastatyti VAE. Bijau tik, kad po sekančių rinkimų VAE projektas gali labai susilpnėti, rytiniams kaimynams jis labai neparankus...