Rusija pristatė savo reikmėms pritaikytą „Android“ versiją  (1)

Panašu, kad Rusijos gynybos ministerija nepasitiki Vakaruose sukurta programine įranga, o ypač „Google“ gaminiais. Tiesa, gal ir ne be pagrindo. Kaip ten bebūtų, praeitą savaitę Berlyno elektronikos parodoje Dmitrijus Rogozinas, Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas, atsakingas ir už karinių technologijų inovacijas, pristatė tokios operacinės sistemos prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji labai primena „Android“, o jos paprastesnė versija bus naudojama rusiškame planšetiniame kompiuteryje, kuris turėtų pasirodyti Rusijos rinkoje šių metų pabaigoje ir turėtų kainuoti apie 15 000 rublių (maždaug 1 300 litų).

Tiesa, šis kompiuteris greičiausiai bus skirtas ne tiek eiliniams vartotojams, kurie jau ir taip turi nemažą planšetinių kompiuterių pasirinkimą, ir už geresnę kainą, bet valstybinių ir ypač gynybos įstaigų darbuotojams, kurie, Dmitrijaus Rogozino teigimu, naudosis smūgiams bei vandeniui atsparia planšetinio kompiuterio versija.

Kaip teigiama, rusiška operacinė sistema turės visas „Android“ galimybes, tačiau nebus jokių paslėptų funkcijų, kurios leistų gauti informaciją apie vartotoją ar prieigą prie jo duomenų. Joje veiks ir nauja Rusijos palydovinės navigacijos sistema GLONASS, analogiška amerikiečių GPS.

Nors naujoji operacinė jau penkti metai kuriama institute, priklausančiam gynybiniam kompleksui, tačiau teigiama, kad lėšos šiam projektui skiriamos ne iš biudžeto, bet išimtinai privačių įmonių. Tiesa, viena jų yra „Gazprom“.

Pabrėžiama, kad ypač didelis dėmesys buvo skiriamas operacinės sistemos apsaugai nuo galimų įsilaužimų bei duomenų užšifravimui. Ji tiks ir išmaniesiems telefonams ir vadinsis „Russian Mobile Operating System (RoMOS)“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)