IBM sugrįžta prie elektronikos su relėmis kūrimo  (2)

Gali atrodyti labai keista, tačiau korporacija IBM kartu su šveicarų kompanija „ST Microelectronics“ XXI amžiuje nusprendė sugrįžti prie elektronikos, kurios bazinį elementą sudaro ne kas kita, o mechaninė relė. Dar daugiau, Europos Komisija išskyrė maždaug 2,44 mln. eurų fondą, kuris bus skirtas šios tyrimų srities programai, truksiančiai maždaug trejus metus, finansuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be minėtų kompanijų tyrimuose taip pat dalyvaus specialistai iš Prancūzijos, Švedijos ir D. Britanijos universitetų, praneša interneto portalas „EEtimes“.

Vis tik tokių tyrimų priežastis paaiškėja pridūrus, jog relės bus gaminamos, pasitelkiant nanotechnologijas, o gautos relių savybės bus pranašesnės už tas, kurias mums dabar gali suteikti tranzistoriai. Mikroschema, padaryta remiantis NEMIAC (Nano-Electro-Mechanical Integration And Computation) technologija, bus daug atsparesnė radiacijai ir temperatūrų svyravimams, be to, ji praktiškai nenaudos elektros energijos, būdama ramybės būsenoje. Iš esmės, nanorelės bus energetiškai efektyvesnės, kadangi nebus srovių nuotėkių. Manoma, jog tokios mikroschemos bus patikimesnės ir ne tokios įnoringos, kaip CMOS technologijos pagrindu pagaminti komponentai, tačiau apie jų potencialų produktyvumą kol kas nieko nepranešama.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)