Optimizmas: „ieškau IT specialistų už 850 Lt algą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2012-09-07 12:52
gali pretenduoti ir ta darbo vieta, kurioj minimuma zada moket, bet jei busi plugas ir bijosi zodi pasakyt, tiek tau ir mokes. Pakankamai zmoniu pazystu, pas kuriuos ateina darbintis zmones, kad ir be patirties ir i tas pacias pareigas priima kelis zmones: vienam zmogui uzteko minimo, kitas pasake be 1000 i rankas galim nesikalbeti. Prieme abu, dirba ta pati darba, vienas gauna minimuma o kitas tiek kiek prase. (aisku pavyzdys su mazom sumom, bet esme tokia) Tiesiog patarimas besidarbinantiem, kad ir koks tu beviltiskas ar be patirties, statyk savo salygas. Jei tave kviecia i pokalbi, vadinasi darbdaviui reikia taves ir cia jau tavo koziris. Jei nepriims vienas, atsiras tas kas priims
Hoppipolla 2012-09-07 13:14
Čia kaip viršuje žmogelis paminėjo - irgi gyvenimiška istorija. Dirbo žmogelis vienoje firmoje prie verslo valdymo sistemų kūrimo, už 850 LTL į mėnesį gaudavosi jam už pilną darbo dieną, taip dirbo metus, kol pradėjau pats įkyriai jam aiškint, jog laikas kito darbo ieškotis, kai pats susiradau padoresnį darbą, pasiūliau jam pereit pas mus, tas jau kaip ir buvo apsisprendęs, kai paskė bosui, jog nori įšeiti, tas jam algą iki 2000 litų į rankas pakėlė, žinau, kad ir tai nėra daug, bet kontrastas jau didelis palyginus su tuo už kiek dirbo. Čia kaip ir minėjo straipsnyje, darbdaviai visada pasiryžę mokėt ir dideles sumas, bet jiems visai logiška jog aktualu mokėti "centus", kai yra visokių durnelių kurie už juos dirba. IT sferoje nebūtinai apie programuotojus kalbant, apie bet ką, čia gal net nebūtinai išvis IT sritis, galima imti bet kokią darbo vietą, jeigu žmogus pats atsilupęs ir nevertina savo nei darbo jėgos nei savo turimų žinių, jis negerbia nei savęs nei žmonių kurie toje pačioje srityje darbuojasi, nes parsiduoda kaip pigi K, todėl Lietuvoje įmonėms labai paprasta prisigaudyt visokių "itišnikų" ar dar ko nors, kas dirbs už gatvės šlavėjo atlyginimus.
kafkasque 2012-09-07 13:31
isvada: abu lopai ir dirba uz centus
vvv2 2012-09-07 13:32
Hoppipolla 2012-09-07 13:39
Tai taip Bet, kad Lietuvoje rimtų įmonių ne daug ir yra, jeigu ir tokios yra tai dažniausiai būna tarptautinių įmonių filialas ar dar kas nors. Nors įdomu būtų išgirsti nuomonę ką tamsta laiko rimta įmone Lietuvoje.
kurmis 2012-09-07 14:17
IT darbuotojas nelygus IT darbuotojui. Vienas gali būti vertas 850 Lt, o kitas - 5000 Lt per mėn ar daugiau. Viskas atsiremia į pačio darbuotojo pasiektus rezultatus, jo esamą žinių lygį bei darbo pobūdžio sudėtingumą ir atsakingumą.
Shinigami 2012-09-07 14:28
Čia tik klounų įmonėje taip. Atlyginimas yra susitarimo reikalas. Žinoma, darbdavys neprivalo kelti atlyginimo jei nenori. Nes darbuotojas jau sutiko dirbti už tokį atlyginimą už kuri jau dirba. O už prašymą pakelti atlyginimą, nei vienas darbdavys neturi teisės atleisti. Nes tai nėra priežastis už kuria darbdavys galėtu atleisti pagal Lietuvos įstatymus. O ir jei atleidžia darbdavys be darbuotojo kaltės, jis turi sumokėti atleidimo kompensacija. Darbdavys savo nuožiūra gali kelti atlyginimą, bet jo negali mažinti be darbuotojo sutikimo, tai nurodo įstatymai.
Fobus 2012-09-07 14:55
Jau ne pirmas tavo komentaras, kuriame pastebiu, koks keistas tavo ekonomikos supratimas. Kaip jau išaiškino Shinigami, yra teisės aktai, kurie reglamentuoja darbo santykius. Ir kad tai negali būti priežastis atleisti. Bet įsivaizduokime kad jų nėra. Koks susireikšminęs ir greitai įsižeidžiantis vadovas turi būti, kad negali atlaikyti pokalbio su darbuotoju, prašančiu pakelti atlyginimą? Atlyginimas yra susitarimo reikalas, aišku, orientuojantis į rinką.
Hmz 2012-09-07 15:39
Tiesioginis vadovas didina/mažina atlyginimus vieninteliu atveju - kai tavo "rimta įmonė" susideda iš vadovo ir keleto pavaldinių. Didesnėje firmoje tiesioginis vadovas (pvz, skyriaus ar grupės vadas) teikia pasiūlymus keisti algas aukštesnei valdžiai.
vvv2 2012-09-07 15:40
Tarawa 2012-09-07 15:40
esu IT specialistas,spekit ar dirbciau lietuvoje uz zemesni nei 2000lt atlyginima? atsakymas butu ne,nes dirbu IT specialistu uzsienyje ir gaunu 2000 svaru.Manau kad kiekvienas turintis proto IT specialistas padarytu taip pat kaip ir as padariau,susidejau daiktus,uzsidirbau siek tiek pinigeliu gyvendamas pas tevus ir po to emigravau.Dabar gyvenu sau patenkintas su drauge,jai net dirbti nereikia,ji ten gauna visokius bedarbio benefitus ir visa kita. Plius ir mano vieno atlyginimo uztenka.
kancaras 2012-09-07 15:52
tai jei tu dabar gauni 9000lt tai kam tau dirbt lietuvoj uz 6000lt? nekalbant apie jokius 2k..
perihellis 2012-09-07 15:57
tai čia vėlgi prie buduliškos įmonės prieinam..Normalus vadovas bus pakankamos kompetencijos, kad pajėgtų derėtis su savo darbuotojais dėl jų atlyginimo. Jis turėtų sugebėt įvertint visus atėjusius darbuotojus ir sugebėt jiem išaiškint, ką ir kaip jie turi daryti, kad gautų norimą atlyginimą. Jei jis to negeba, tai yra labai labai nerimta įmonė. Kitas dalykas, kaip tamsta galite žinoti, kada darbuotojas pažeidžia darbo sutartį, kai jos dažnai būna labai nevienodos? čia tik į standartines pareigas eina standartinės sutartys edit: manau, kad lietuvoj gaunant 6000 galima gyventi pilnavertiškesnį gyvenimą, nei UK su 9000lt
Shinigami 2012-09-07 16:01
Tokiu atvejų Lietuvoje ir už 9000Lt neapsimokėtu dirbti, nes DB vis tiek turi daugiau ką pasiūlyti nei atlyginimas. Grįžta tik tie kurie negalėjo prisitaikyti prie ten esančių sąlygų. Ar tai butu atlygis ar šiaip kultūriniai nesuderinamumai, ar politinės pažiūros. Išvykimas į kita šalį jei ten moka daugiau ir yra laisva rinka. Jei tau čia nemoka tokio atlyginimo kokio tu nori, eini ten kur jį tau moka, o ne reikalauji, kad tau mokėtu tiek kiek tu nori. Gali derėtis, bet ne reikalauti.
Leons 2012-09-07 16:08
Žinoma, jog turi teisę prašyti atlyginimo pakėlimo, man atrodo su darbo kodeksu susipykęs esi Tai nepažeidžia sutarties, kadangi darbuotojas neverčia jėga jam sekanti atlyginimą pervesti daugiau nei priklauso. Darbo užmokesčio kėlimo klausimas tai ir yra naujos darbo sutarties prašymas. Dėl antrojo teiginio - tikiuosi neesi vadovas, nes jei esi tai prastas ir neišsilavinęs. Suprantu, ką turi omenyje su tuo "destrukcijos centru", tačiau būtent todėl normaliose kompanijose į darbo sutartis yra įtraukiamas konfedencialumo punktas - darbuotojams neleidžiama atskleisti savo uždirbamo atlyginimo kitiems (tas tikrai veikia, dirbant normalioje kompanijoje neišpeši iš darbuotojų niekaip jų sutarties sąlygų tuo pačiu ir atlyginimo sumos).
Leons 2012-09-07 16:13
Na jei geras specialistas esi, tai gali ir sąlygas išsiderėt kaip pavyzdžiui darbas per atstumą ir tada dar geriau gyvent Lietuvoje:)
Leons 2012-09-07 16:35
Ką konkrečiau gali daugiau DB pasiūlyti? Lietuvoje dirbu ir dirbau IT specialistu tarptautinių kompanijų filialuose ir tiesa pasakius sąlygos geros: yra normali motyvacinė programa, benefitai (tokie kaip gyvybės draudimas, abonementai į SPA, kas savaitinės vaišės darbe ir panašiai).
Tarkvinijus Išdidusis 2012-09-07 16:44
Bičas, jeigu tai yra SUTARTIS, nes dėl pinigų galima derėtis, kiek tu nori įmonėje uždirbti, tai yra civiliniai teisiniai santykiai. Nors yra principas PACTA SUNT SERVANTA, tačiau šalių sutarimu, sutartį dėl darbo užmokesčio galima keisti. Baik svaigt vieną sykį, ir rašyk normaliai.
vvv2 2012-09-07 16:58
Leons 2012-09-07 17:06
Užkabinai - netolerancija neišsilavinusiems ir nežinantiems ką kalba