Žmogus Raketa Yves Rossy skraidė greta keleivinių ir karinių lėktuvų (Video)  (0)

"Jetman" vardu pasaulyje žinomas Yves Rossy surengė dar vieną pasiskraidymą. Ekstremalas iš Šveicarijos penktadienį pasiskraidė greta lėktuvo Spitfire MH434, kurį valdė "Breitling Flyer" komandos narys, garsus britų pilotas Nigel Lamb.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yves „Jetman" Rossy įspūdingą pasiskraidymą atliko Šveicarijoje, netoli Ženevos - virš Bex miesto aerodromo. Antikvarinis II pasaulinio karinis lėktuvas Mk IXB Spitfire - priklauso Old Flying Machine Company ir laikomas Didžiojoje Britanijoje, Duxforde. Vėliau Yves Jet Rossy lydėjo dar du legendiniai kariniai lėktuvai - L-39c Albatros. „Esu laimingas, kad pavyko realizuoti tokį projektą ir paskraidyti greta senų, jau legendinių, OFMC priklausančių lėktuvų", - kalbėjo rugpjūčio mėnesį 53 metų gimtadienį atšventęs ekstremalas.

Birželio mėnesį Yves Rossy, surengė pasiskraidymą greta keleivinio lėktuvo "Breitling Douglas DC-3", kurio keleiviai buvo šokiruoti ir apstulbę, kai pro iliuminatorius pamatė artėjantį ir netrukus greta skridusį žmogų, kuris atrodė tarsi Supermenas. 

Tuomet, vilkėdamas reaktyviniu aerokostiumu, jis pavijo 200 km/val. skrendantį lėktuvą. Prieš kelias minutes iki to, jis su savo sparnu iššoko iš sraigtasparnio ir persekiojo lėktuvą, kuris buvo pakilęs į 1400 metrų aukštį. 

Po septynių minučių skrydžio greta lėktuvo, degalams baigiantis, šveicaras buvo priverstas leistis žemyn su parašiutu.

Neušatelyje gimęs lakūnas skrido su keturis reaktyvinius variklius turinčiu sparnu, kurio plotis du metrai. Šveicaro sparnas su degalais sveria 55kg, tušti - 30kg. Su reaktyviniu sparnu ekstremalas pasiekė vidutinį 200 km/val greitį. Jo skrydis trunka nuo šešių iki trylikos minučių. Po to sparnuotas Yves nusileidžia su parašiutu de France Legend R.

Analogų neturintį projektą Y.Rossy vystyti pradėjo prieš 19 metų, o pirmą kartą įspūdingu skrydžių išgarsėjo prieš ketverius metus, kai perskrido Lamanšą. Vėliau buvo įvykdytas ne vienas sudėtingas skrydis. Tiesa, ne visi skrydžiai buvo sėkmingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: