"Microsoft" vadovas užsiminė apie planšečių "Surface" kainą  (0)

Kompanija "Microsoft" neskuba atskleisti savo kortų ir įvardinti planšetinių kompiuterių "Surface" kainų, tačiau ankstyvieji gandai leidžia mums spręsti, jog modifikacijos su operacine sistema "Windows RT" kainuos daugmaž tiek pat, kiek ir kitos ARM planšetės, o jų pažangesni variantai su "Windows 8" bandys konkuruoti su "ultrabook" tipo nešiojamais kompiuteriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Microsoft" prezidentas Steve Ballmer, duodamas interviu leidiniui "Seattle Times", nurodė „optimalų“ planšetinių kompiuterių kainų diapazoną – nuo $300 iki $800. Iš paatviravimų galima surasti užuominų apie "Surface" kainų panašumą su kultiniu "Apple iPad": prieinamiausias "Apple" planšetinis kompiuteris kainuoja $399, tuo tarpu trečiosios kartos "iPad" su maksimalia komplektacija vartotojui atsieina $829.

Be to, Steve Ballmer gana kritiškai pasisakė apie planšetinius kompiuterius, kurie kainuoja apie $200. Programinės įrangos giganto galva yra įsitikinęs, jog būtinybę išlaikyti kainą tokiame žemame lygmenyje verčia gamintojus riboti planšetinių kompiuterių funkcionalumą. Tokiu būdu, vargu, ar mes pamatysime parduotuvėse "Surface" planšečių, kurių kaina sudarys $199. Kartu tai reiškia ir ankstesnių gandų paneigimą, jog "Microsoft" bandys dempinguoti ir taip išsikovoti vietą po „planšetine saule“.

Priminsime, jog "Microsoft Surface" su ARM procesoriais ir operacine sistema "Windows RT" prekyboje pasirodys spalio mėnesio pabaigoje, tuo tarpu modifikacija su "Windows 8" ir x86 architektūra suderinamu "Intel" sprendimu atvyks kiek vėliau. Ar tai įvyks dar šiemet, tiksliai neaišku.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)