IKEA paskelbė, jog nuo 2016 metų prekiaus tik LED lempomis  (2)

Kompanija IKEA, vienas iš didžiausių pasaulyje baldų bei biurui ir namams skirtų daiktų prekybos tinklų, nuo 2016 m. visiškai atsisakys tradicinių lempų ir pereis prie LED lempas naudojančių šviestuvų bei šviesos šaltinių, praneša interneto portalas "Business Wire".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks sprendimas ją padarys pirmąja buities prekėmis prekiaujančia kompanija, kuri visiškai pereis ekologiško ir ekonomiško LED apšvietimo. Aišku, šis teiginys galios bent jau JAV rinkai skirtų produktų atveju. Ne ką mažiau svarbu ir tai, jog IKEA, lyginant su konkurentais, išlaiko gana nedideles LED šviestuvų ir šviesos šaltinių kainas.

Tokio sprendimo priežastis slypi ganėtinai gudrioje rinkodaroje. Dėl unikalių šviesos diodų charakteristikų galima pasiekti mažesnio energijos suvartojimo ir ilgesnio tarnavimo laiko, o tai leis IKEA tinklui pasigirti ekologiškiausiu ir technologiškiausiu požiūriu į apšvietimą visame pasaulyje. Vien tai turėtų atvesti į kompanijos parduotuves nemažai „pažangių“ vartotojų, kurie rūpinasi ne tik savo komfortu, tačiau ir ekologiška aplinka apskritai. Lieka luktelti ir pažiūrėti, ar neatsiras norinčių aplenkti šią kompaniją sparčiai beįsibėgėjančiose ekologiškumo lenktynėse.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)