Baigta kurti operacinė sistema „Open webOS“ (Video)  (15)

„Open webOS“, anksčiau vadinusis „HP webOS“, pagaliau išleista į gyvenimą. Ji buvo pradėta kurti įmonės „Palm“, kaip operacinė sistema, tinkama mobiliesiems prietaisams, ir galėjo užimti „Android“ vietą, jei tik būtų pasirodžiusi anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hewlett Packard“, įsigijusi „Palm“, iš pradžių šios operacinės sistemos kūrimui skyrė daug dėmesio, norėdama ją paversti universalia, tinkama daugeliui prietaisų,  tačiau vėliau, atėjus naujam vadovui Leo Aphotekeriui, nutarė šį projektą nutraukti. Vis tik šiam atsistatydinus, buvo nutarta, kad tai klaidingas sprendimas, ir įmonė nusprendė pratęsti webOS  kūrimą, tik ją išleisti kaip atviro kodo gaminį.

Pagaliau praėjusią savaitę „Open webOS“ pirmoji versija atiduota elektronikos įrenginių gamintojų ir programuotojų vertinimui. Įdomu, kad, HP teigimu, tai pirmoji operacinė sistema, kuri galės veikti ne tik išmaniuosiuose telefonuose, bet ir planšetiniuose bei asmeniniuose kompiuteriuose. Laikas parodys, ar ji sugebės tapti lygiaverte konkurente sparčiai populiarėjančiai „Android“, naujajai „Windows 8 Phone“ bei ištikimų vartotojų turinčiai „iPhone OS“.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: