„Samsung“ sukūrė naują „Linux“ failų sistemą F2FS

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Styvenas 2012-10-09 14:18
Labai geros naujienos
rwc 2012-10-09 15:00
Kol Samsung neišleido specifikacijų - tai tik blogos naujienos. Kaip dėl suderinamumo? Kaip dėl standartizuoto testų rinkinio? Saugumo analizės? Be to, panašu, jog F2FS nepalaiko pilnai nei POSIX atributų (todėl jos pritaikymas Linuxuose labai ribotas), nei turi suderinamumo sluoksnį su VFAT (todėl jų kortelės negalės turėti SD logotipo), nebent būtų įdiegta kažkokia VFAT emuliacija (kas ir brangu, ir neefektyvu, ir didele dalimi atvejų nubraukia išsikeltus tikslus). Man čia panašiau į eksperimentinį projektą, kuris išviešintas tik siekiant pasigirti, arba eilinį nevykusį bandymą padidinti įrenginių rinkos fragmentaciją (kuo Samsung nuo seno garsėja).
g3n1us 2012-10-09 23:16
Jei būtume pakeitę žodį samsung į Apple, o Android į iPhone, tai būtum sakęs tą patį ką sako rwc, tik ne taip intelektualiai ir išprususiai..
mobilunkas 2012-10-10 09:41
aisku as apie failu sistemas suprantu kaip kiaule apie debesis, bet vistiek nesuprantu kaip gali but failu sistema butent linuxam, na tikiu kad mikrosoftas palaikymo nesukurs, bet vistiek nesuprantu...
rwc 2012-10-10 11:53
Skirtingoms OS skirtingi poreikiai. Pvz., Linux neturi tokio dalyko kaip ACL, Windowsai - failo priklausomybės procesui. Linuxe gali susikurti direktoriją, kuri rodys į kitą failų sistemą, virtualų failą, kuris rodys į interneto portą, Windowsuose negali. Linuxuose failų pavadinimuose didžiosios/mažosios raidės skiriasi, Windowsuose - ne. Windowsai kas 5 sekundės atnaujina paskutinio kreipimosi datą, todėl neleidžia diskui užmigti, Linuxai neatnaujina, todėl Windowsams tokia failų sistema gali pasirodyti "nešvari". Linuxai pagal permisijas gali nerodyti katalogo turinio, o Windowsai tiesiog "paslėpti" failų vardus nuo vartotojo akių. Linuksinės failų sistemos numato išplėstinius atributus failams ir katalogams, kurių neturi Windows, bet Windows turi "alternate streams", į kur rašo nedokumentuotus dalykus kaip "šitas failas yra failo, parsiųsto iš nepatikimo serverio, kopija" ir taip toliau.