Ar Lietuvoje įmanoma nusipirkti patikimą naudotą automobilį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2012-10-09 10:59
Na tai koks komentaras sio straipsnio?
HardAxe 2012-10-09 11:21
Prieš ~4 metus pirkau seną mašiną iš patikimo parvarinėtojo. Išlindo defektas - teko pasikeisti variklio galvos tarpinę. O daugiau per ekslotacijos laiką beveik niekas nebyra, buvęs šefas savo naują X5 BMW dažniau remontuodavo garantiniam.
Swift RR 2012-10-09 11:42
Straipsnio autoriui nesiseka su tom mašinom matyt.
faktas 2012-10-09 11:53
Tai bet kokį naudotą daiktą pirkti - loterija. Nelabai suprantu, kame čia problema. Nenori bėdų, imk paskolą ir pirk naują.
stiklas 2012-10-09 12:07
Faktas, kad pirkdamas naudotą automobilį prisiimi papildomą riziką dėl galimų gedimų. Kartais tikrai tiesiog nepasiseka, o be to kad rimtai apžiūrėti automobilį, jį reikia neblogai aprinkti, nuimti įvairias apdailos detales po kuriomis ir pasimato tikras mašinos vaizdas. O ne savo mašnos juk neardysi vidury aikštelės, tad belieka pasikliauti tam tikromis įžvalgomis ir svarbiausia neklausyti nė pusės žodžių sakomų pardavėjų. Dažnai net ir minimi defektai, kas iš pirmo žvilgsnio parodo pardavėjo sąžiningumą, gali būti tik bandymas užmaskuoti rimtesnius defektus nukreipiant nuo jų dėmesį. O atsakymas į straipsnio pavadinimą vienareikšmiškai Taip, įmanoma.
Uogienius 2012-10-09 12:11
Viskas įmanoma . Atsakymas į tokį paviršutinišką straipsnį ir jo klausimą.
blizzard 2012-10-09 12:45
turbūt nėra ir aš nelabai suprantu kokia esmė tokių straipsnių. Gal tiesiog reikėtų vieną dieną suprast, kad daiktai parduodami tada kai jiems ateina galas ir reikia jį keisti kažkuo nauju. Realiai pagalvojus, jeigu nuperki visišką lavoną, tai jam remonto išlaidos atsistoti gali tiek kiek jis kainavo, tada jau galima pagalvot ir apie naujo automobilio pirkimą... Turiu 96 audi a4, pirkau prieš 2 metus panašiai. Taigi ką keičiau, diržai, tepalai (tradiciškai), teko perrinkti galinius stabdžius suportus ir visą kitą kad veiktų rankinis, suportus teko keisti nes jie leido stabdžių skystį. Toliau centrinio remontas - neveikė varikliukas. Smagratis taip pat buvo pakeistas. galiniai amortizatoriai, priekinės važiuoklės sailentblokas vienos pusės, kitos pusės didelė šakė ( atrodo vairo, nepamenu tiksliai kaip vadinas). Turbinos geometrijos remontas. Kas laukia, padangos priekinės, tepalų keitimas nes jau pravažiavau +- 15k km nuo paskutinio keitimo, per kažkur leidžia antifreezą, matosi ant karterio lašiukai, vienoj vietoje lyg ir sena šlanga per kurią leidžia kartais. Būtų gerai karterio tarpinę pakeist keičiant tepalus nes per ją galėtų ir mažiau tepalo sunktis.. Dabar pavertus viską pinigais Smagratis - 800, stabdžių perrinkimas - 350 supportai galiniai jei gerai pamenu po + - 80, centrinio remontas 150, galiniai amortikai (pigiausi aisku..) su darbu - +-300, turbinos geometrijos remontas - 400 + diagnostika prieš tai 90, priekinė važiuoklė - buvo restauruotos dalys tai pilnai su darbu gavosi apie 200 pinigų.. Tai va, o dar padangos iš tikro nelabai įsivaizduoju bet įtariu bus + -200, tepalus pasikeisiu pats bet vien tepalas kainuos, aišku dar priedo reikės nusipirkt variklio apsauga iš apačios nes nebuvo ir kaip sakiau karterio tarpine pasikeist.. + dar užsiimsiu spręst antifreezo problemą.. Tai va kiek kainuoja išlaikyti automobilį maždaug tokioje būklėje kad su juo būtų nebaisu važiuoti. Nekalbam apie draudimą, kurą ir t.t. Na bet žinot, gerai tai, kad tie dalykai dabar sutvarkyti ir tikiuosi artimiausiu metu nieko naujo neišlys..
sigitas69s 2012-10-09 12:49
Dar 90' viduryje vienas automechanikas buvo pasakes- niekas tikrai gero automobilio iš vakariečiu tau neparduos dar ir mums įperkama kaina. Įpatingai retai pasitaiko idėalus automobiliai. Nevieną kartą teko matyti technines knygutes- tvarkingos iki tam tikro laiko, poto paskutinius 2- 3 metus servise nebuvusi. Atspekit kas jas remontuodavo ar aptarnaudavo- teisingai visokie turkai, kaip pas mus visokie garaziukščiai... Tai ir randi po tokiu remontu- tai davikliai ne tie susukti, tai pagalvė neatitinka vairo ir t.t.
faktas 2012-10-09 12:56
Bet vieną dar tokį niuansą žinau - pirmą automobilį apsimoka pirkti seną ir kiek įmanoma pigesnį, kad važiuotų kokius 2 metus. Neturiu nei vieno pažįstamo, kurie neapdaužė savo pirmuosius auto. (-:
blizzard 2012-10-09 13:01
p.s. aš dar pamiršau paminėt kad mano automobilis pakankamai tvarkingas lyginant su kitų mano grupiokų ar pažįstamų mašinom.. Dabar nauja mada atėjo pirkti automobilį, pavažinėti kokią savaitę ar mėnesį ir kam nors sugedus jį parduoti, tada pirkti vėl kitą už panašią kainą ir daryti tą patį.. sako taip pigiau.. Kol nenusiperki tokio perparduoto
Vytax 2012-10-09 13:10
Na paskutinį savo automobilį pirkau iš įmonės, kuri parvaro automobilius iš Vokietijos, pas save suremontuoja ir parduoda duodami garantiją dviem metams. Na žiūrėsiu kaip čia bus, jau metus važiuoju be menkiausių problemų. Tik tiek, kad pas juos skurdus pasirinkimas, lyginant su kokiu nors auto turgumi ir dar kažkiek brangiau, bet ne daug. O šiaip tai kažkada iš auto turgaus buvau Citroen XM nusipirkęs. Tai po kelių savaičių, nutrūko keli variklio vožtuvai, ko pasekoje buvo sudaužyti cilindrai ir variklio galva, sulaužytas variklio paskirstymo velenėlis. Autoservisai pasisiūlė remontuoti už pusę to automobilio kainos, tad atidaviau į šrotą. Nuostolis tada buvo didelis.
neekspertas 2012-10-09 13:26
PERKANT AUTOMOBILĮ, GERIAU PIRKTI SU MATOMAIS DEFEKTAIS, NEI "IŠLAIŽYTĄ", BET SU PASLĖPTU DEFEKTU...
stiklas 2012-10-09 13:41
bet kokiu atveju, seną automobilį suremontuoti gaunasi ženkliai pigiau nei kad naujas automobilis nuvertėja bėgant metams. Už porą tūkstančių Litų 10 metų senumo mašinai galima suremontuoti pagrindinius svarbius mazgus, kurie tarnaus dar 10metų, tuo tarpu naujo automobilio vien nuvertėjimas per metus sieks gerokai daugiau nei 2tūkst Lt. Tiesiog turint naują, sumažėja laikas praleidžiamas servisuose/garaže, finansinės naudos iš to visiškai jokios. O daiktus žmonės keičia ne vien dėl to, kad jie atitarnavo savo. Retas Iphone 5 pirkėjas įsigijo pastarąjį dėl to, kad jų Iphone 4 sugedo.
Artistas 2012-10-09 14:05
Nesenai pirkau golfą 2003m. Pirma išžiūrinėjau pažįstamo tikrai gerame stovyje golfą, tam kad žinočiau kaip jis turi atrodyt ir jaustis važiuojant.Po to peržiūrėjus kokius 5 kitus parduodamus golfus ir pasirinkau tą kuris išsilaikymu buvo arčiausiai pažįstamo golfo.
krislas 2012-10-09 14:26
Taip galvojo vienas pilietis ir nusipirko lengvai į priekį daužteltą S90. Kadangi į priekį, negalėjo išbandyti. Susiremontavęs skardas sužinojo, kad užkalęs variklis ir daužimas buvo greičiausiai tyčinis, kad neužkūrinėti perkant. Rezultate susiremontavo ir variklį ir dėžę, po to pardavė su dyyyydeliu minusu.
andriulis 2012-10-09 14:49
Jeigu visi pries pirkdami sudarinetu sutartis, tuomet sumazetu tyciniu sukciavimu. Bet turguje uzsiminus apie sutarti, gali arba i aki gauti, arba likti isjuoktas perikupu
trapecijus 2012-10-09 15:45
Atsakant į antraštę. Jei iš ''perekūpo'', tai labai abejoju ar galima, jei iš privataus asmens - tikrai galima. Mano gyvenime vyko 7 auto pirkimai. 6 iš jų sėkmingi. Visi iš privataus kiemo. Tik su vienu nenuskilo, bet pirkau už metalo laužo kainą. Tai buvo Ford Sierra už 200 litų 16 metų senumo Sukišau gal 1200 litų per tris mėnesius
blizzard 2012-10-09 16:37
Kaip nenuskilo? nuskilo į metalo laužą pridavęs galėjai kokius 600+ uždirbt na jeigu jau kiši pinigus tai kiši, niekad tai neatsipirk, gali tik save ramint kad susitvarkai ir daugiau nieko blogo nenutiks
Tarkvinijus Išdidusis 2012-10-09 16:48
Atsakymas į temos klausimą - taip, įmanoma, tiesiog nereikia pirkti seno kledaro vos pariedančio už 500 LT, o, jei jau tokį perkate, tai bent malonėkite apžiūrėti automobilio stovį, juk tai nėra sunku.
Leons 2012-10-09 16:55
Mano nuomone mažiausia rizika perkant 3-5 metų senumo automobilį, kaina būna daugiau nei dvigubai nukritusi nuo naujo automobilio kainos (būna pasibaigęs garantinis laikotarpis ir vakarų europos įmonės automatiškai keičia automobilius naujais, nesvarbu kokia tikra automobilio būklė). Plius automobilis būna gerai prižiūrėtas, nes remontuotas dažniausiai gamintojo autoservise. Tėvai užtaikė 4 metų senumo "Ford Fusion", tai viskas dar tebeblizga, autoservise visiškai nerado prie ko galima būtų prisikabinti