Lietuviai – prieš Visagino AE, "Hitachi" lauks galutinio sprendimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-10-15 14:37
Tiek daug pavydžių žmonių... Pavydi kad kiti dirba ir užsidirba daugiau nei jie, tai visais įmanomais būdais bando neleisti užsidirbti. Net jei taip patys sau kenkia.
edgarasl 2012-10-15 14:41
Jeigu būtų pateikę realius skaičius, realią padėti, neslėpę nuo žmonių informacijos, tai manau referendumo rezultatas butų kitoks. Tiesiog žmonės nenorėjo "pirkti katės maiše". O ir šiaip ne viskas auksas, kas auksu žiba. Taip ir su VAE gavosi.
vvv2 2012-10-15 14:45
Gintarinis 2012-10-15 14:55
Kalbi nesąmones. Visa informacija buvo ir yra pateikta. Kad jos runkeliai neskaitė ir nesiruošia skaityt, tai čia nieko nepadarysi.
azotas 2012-10-15 15:01
svarbiausia, kad uspaskiho ir butkeviciaus partijos pirmauja bent gyvenimas pageres jiem atejus ir alga pakils iki 1500 litu.
vvv2 2012-10-15 15:06
- matau labai mėgsti runkelius, kas ir pridera pagal avatarą..
Gintarinis 2012-10-15 15:09
Nereikėjo taip įsižeist. Galiu pavadint tada homosovietikais, jei tau taip geriau.
Neodan 2012-10-15 15:12
Jei tau pakako tų informacijos trupinrėlių, kurie buvo vae.lt, tai tada slėpkis po lapais...
blizzard 2012-10-15 15:14
Informacijos pilna ir apie tai kokia stora tavo mama, bet ar tai reiškia kad ta informacija teisinga? pateik man tikslų skaičių kiek kainuos elektra po atominės pastatymo ir galėsim padiskutuot. Deja niekas šito nežino, žino tik maždaug, + nežino kiek per tą laiką nuvertės litas, arba kaip situacija pasikeis globaliai pvz kaimynam pastačius AE. Beje tuos visus milijardus mes išleisim tik tam kad patenkintume apie 40proc. Lietuvos poreikių, tai ar apsimoka?
Kirtiklis 2012-10-15 15:17
Tikiuosi kad nenumarins VAE. Ir žiūriu kad LT nieko nesugeba pastatyti, kaip čia dar atsiranda investuotojų, kai kas keleri metai viskas keičiasi, ir pastebėjau kad LT neturi vieningos krypties, pastoviai su nauja valdžia blaškosi į visas puses. P.S.1509 LT gausiu Gruodį, ar kitais metais? P.S.S Venckienė,Tomaševskis, Uspaskichas ir Paksas + LSDP, nu bus bajerių šiais 4 metais.
Creatium 2012-10-15 15:40
Absurdiškas referendumas. Rengėjų logika išvis auksinė - rengiame tam, kad sužinotume visus skaičius. Taip, sužinosite. Projektas ne per mėnesį parengiamas. Jeigu tikrai referendumo šalininkams rūpėtų sveikata, aplinkos apsauga - tai labiau rūpintųsi Baltarusijos ir Kaliningrado AE ir referendumą rengtų po 2 metų, kai bus aiškūs visi skaičiai, bet jie to nedaro kažkodėl.
Gintarinis 2012-10-15 15:46
O gal tu man gali pateikt TIKSLŲ skaičių, kiek kainuos elektra kokiais 2030 metais, jei nebus pastatyta VAE. Ir dar man paaiškink, kodėl visoms kitoms valstybėms apsimoka statyt AE, bet Lietuvai, Latvijai ir Estijai neapsimoka? Kaip čia taip yra?
vvv2 2012-10-15 15:54
Arns 2012-10-15 16:07
Kuo turi bendro VAE ir kitos elektrinės? Ogi niekuo. Nenorėjot Baltarusijos AE? Reikėjo politiškai mąstyti, kad jai tokia pati situacija kaip ir mums, jiems trūksta elektros. Sovietinis planas šią respubliką elektra turėjo aprūpinti Černobylio AE ir Ignalinos AE. Kaip žinia, šios abi per paskutinius 15 m. galutinai užsidarė. Uosto neturi, tad terminalo nelabai. Su ES nesutaria. Rusija augina nagus, tad prašo pamažu mokėti realias kainas. Tad jei politiškai būtu mąstoma, ne EST ir LV, o Baltarusija turėjo būti mūsų strateginis partneris. Tiek dėl kiekio (iš kart keli reaktoriai, tad pigiau), didesnė įtaka kaimynei, garantuota rinka, galų gale mes būtume technologijų vadovai. Rusija elgiasi kaip nori. Ir Jei norės, statys kad ir 100 reaktorių. Tad jei konservatoriams būtu rūpėjusi AE, jie nebūtu visko iš LEO išdraskę, būtu tariasi su tikraisiais energijos pirkėjais ir finansuotojais Rusija ir Baltarusija, būtu bent jau nebloginusi santykių su pastarosiomis, būtu nebandę susodinti politinio pasitikėjimo pareigūnų vietoje specialistų (dėl ko net ES kilo klausimų, kas čia atliekama), būtu bendravusi atviriau su visuomene (nes nebendraujant, tikėtis kad išbūsi valdžioje kelis dešimtmečius, smarkiai atgyvenęs metodas) ir t.t. Todėl ir manau, kad referendumas parodė jog visuomenė nepritaria tokiam projektų rengimo būdui, ir tokiam atviram melavimui, kuris buvo pasitelktas pridengti projektą.
Shinigami 2012-10-15 16:08
To niekam niekada nepavyks. Ar pas mus aiškiaregiai pradėjo dirbti Niekas negali tiksliai garantuoti kainos, nei pastačius VAE nei jos nepastačius. O teigimas, kad pateikė per mažai informacijos jau yra seniai nuvalkiotas ir pastoviai naudojamas visose srityse, kai nenori kažko leisti. Dažnai būna, kad jie pateiktos informacijos neskaito arba reikalauja informacijos kuri bus paruošta (apskaičiuota) tik sekančiame etape.
blizzard 2012-10-15 16:11
Kurios čia tokios? Kaliningradas vis dar rusija, baltarusiams elektrinę perka irgi rusija, taigi pasakyk tu man ar čia statoma tam kad savo žmonėms pardavinėt, ar tam tikras politinis ėjimas mūsų nenaudai? Čia jau ir taip rusijos pergalė šiuo klausimu, nesvarbu statysim mes elektrinę ar ne. Regione bus 3 elektrinės (jeigu mes turėsim savo). Gal nori pagalvot kieno elektra bus pigiausia? ar tokios tai mažos Lietuvėlės, ar tokios tai Rusijos kuri ne tik kad turi daug lėšų bet ir pati užsiima urano kasimu. Tarkime mes nestatom elektrinės tokiu atveju turim kelias alternatyvas pirkti elektrą, Rusija, Baltarusija, ES, visur elektra bus pigi, na nebent Rusija sugalvos paspausti šiek tiek mus. Skaityk mes pasistatom EA ir kas iš to? iš savęs perkam brangiau? Neskaitant to mes vis vien turėsime Urana pirkti iš Rusijos, kaupti panaudotą Šūdelieną kuri nesusinaikins per šimtus metų, vienam tam kiek išleisim lėšų. Vienu žodžiu kol kas šitas visas reikalas man turi per daug neatsakytų klausimų ir per daug dedamų vilčių į "gal", "greičiausiai", "turbūt", "maždaug"..
- 2012-10-15 16:15
Paaiškink, kodėl Uranas BŪTINAI iš Rusijos? Antra - vat kad nestatytų. Nieko. Kai pirksi po litą iš Rusijos elektrą, galėsi džiaugtis. Nes bus special for Lithuania koeficientas, kaip kad dabar yra su dujomis. Galėsi žaist ekologiją toliau.
Pumper 2012-10-15 16:17
Kelis mėnesius tokiem burundukam kaip tu bandė į galvas įkalti, kad tik 2015 metais ta informacija bus. Dar nesupranti? Gerai, kad bent jau tas Maskvos siųstas vagis Uspaskichas tai supranta ir kaip žmogus kalba, kad reikės referendumą kartoti 2015 metais, o dabartinis niekinis, nes nieks nieko nežinojo.
Gintarinis 2012-10-15 16:22
Suomija, Lenkija, ir ta pati Rusija. Pagal tave, tai reikia nieko nestatyt, nieko negamint ir laukt, kol rusai duos beveik už dyką. Kadangi dujas iš jų perkam labai "pigiai", tai ir elektrą pirksim. Jei pakrapštytum savo makaulę, tai suprastum, kad VAE ir bus tas saugiklis, neleisiantis rusams būti monopolininku. O jeigu tu tikiesi iš monopolininko pirkt labai pigiai, tai nėra prasmės dagiau ir diskutuot. Tai to TIKSLAUS skaičiaus taip ir neparašei...
Arns 2012-10-15 16:24
primink, kam tie tiltai ir ta "ale elektros birža"? Beje, kas dėl darbo vietų ir naudingumo. Už 6 mljrd galima Lietuvoje atlikti tokią renovaciją, kad garantuotai bent 30% sumažėtu energijos poreikis, jau nekalbant kad su antrinėmis paslaugomis, bent dešimčiai metų kelios dešimtys tūkstančių žmonių gautu darbo vietos. Kai AE neišspręstu to, o ir darbo vietos būtu sukurtos labai siauram kiekiui žmonių. Nesąmonė? JAV didžiosios depresijos metu, pradėti tiesti keliai, geležinkelio linijos iki šiol sudaro labai rimtą pagrindą. Jei jau imam tokiu būdu gelbėtis, tikrai geriau grandioziniai darbai, nei grandiozinis 1 statinys.