"Amazon" gali įsigyti "Texas Instruments" mikroprocesorių verslą  (0)

Internetinės prekybos gigantas "Amazon" pakankamai sėkmingai pasirodė aparatinės įrangos rinkoje, pristačiusi savo produktų "Kindle" liniją, kuri yra labai populiari dėl savo labai nedidelės kainos. Panašu, jog kompanijai ši investicijų kryptis pasiteisino tiek, jog jos atstovai ėmė svarstyti imtis mikroprocesorių gamybos verslo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati "Amazon" ir jos vadovas Jeff Bezos asmeniškai jau prisipažino, kad savo planšetinius kompiuterius ir elektroninių knygų skaitykles pardavinėja už savikainą, gaudama pelną tik tuomet, kai realizuoja atitinkamas prekes ir paslaugas. Eilinį kartą pakartota ir garsioji frazė, jog „kompanija nori uždirbti iš to, kad žmonės naudotųsi jų įrenginiais, o ne juos pirktų“.

Taip pat jau žinome, jog "Amazon" sėkmingai išpardavė savo pirmosios kartos "Kindle Fire" planšetinius kompiuterius, ne ką mažesne paklausa pasižymi ir el. knygų skaityklės. Portalo "Calcalist" teigimu, norėdama sustiprinti savo pozicijas aparatinės įrangos rinkoje, "Amazon" planuoja įsigyti ne ką kitą, o pačią "Texas Instruments" (tiksliau, jos mikroprocesorių gamyba užsiimantį padalinį), kurios sprendimai naudojami planšetiniuose kompiuteriuose "Kindle Fire". Šiuo metu vykdomos derybos, kurios gali pasibaigti daugiamilijardiniu sandoriu, įsitikinę Izraelio žurnalistai.

Turėdama savo nuosavą procesorių padalinį, kompanija "Amazon" galės kurti unikalius sprendimus savo būsimiems "Kindle" įrenginiams. Panašiu būdu elgiasi ir P. Korėjos elektronikos gigantas "Samsung", turintis "SoC" tipo mikroschemų liniją "Exynos", taip pat ir amerikiečių kompanija "Apple", neseniai su savo penktos kartos "iPhone" pristačiusi naująjį procesorių A6. Tokiu būdu, norėdama išsilaikyti planšečių rinkoje bei matydama situaciją, kuri klostosi aplinkui, "Amazon", greičiausiai, taip pat nusprendė „pasistiprinti“.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: