„Apple" bylinėsis su „Amazon" dėl „App Store" prekės ženklo  (10)

Bendrovė „Apple" pateikė Kalifornijos valstijos (JAV) apygardos teismui ieškinį didžiausio pasaulyje internetinio knygyno valdytojai „Amazon", kaltindama ją teisių į prekės ženklą „App Store" pažeidimu, pranešė „Bloomberg".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple" atstovai tvirtina, kad naujosios „Amazon" programų parduotuvės, skirtos išmaniųjų telefonų vartotojams, pavadinimas „Amazon Appstore" pernelyg panašus į jos pačios virtualią prekyvietę „App Store". „Apple" prašo teismo uždrausti „Amazon.com" naudoti naujosios parduotuvės pavadinimą, nes jis esą klaidina ne tik vartotojus, bet ir programų kūrėjus, kurie dėl to gali pradėti bendradarbiauti su „Amazon".

Ieškinyje teigiama, kad prekės ženklas „App Store" buvo pradėtas naudoti 2008 metais, tuo pat metu „Apple" paraišką įregistruoti šį prekės ženklą gavo JAV Patentų ir prekių ženklų biuras. „Apple" atstovai teigia tris kartus bandę be teismo susitarti su „Amazon" dėl šio pavadinimo, bet pastangos buvusios nesėkmingos.

Įdomu, kad dėl prekės ženklo „App Store" registravimo į JAV patentų biurą šių metų sausį kreipėsi „Microsoft" teisininkai, prašydami anuliuoti „Apple" prekės ženklo „App Store" registracijos paraišką. Teisininkų teigimu, žodžių junginys „app store" ir jį sudarantys žodžiai yra pernelyg bendro pobūdžio, kad galėtų būti registruojami kaip prekės ženklas, ir tokia esą registracija apsunkintų programomis mobiliesiems telefonams prekiaujančių interneto parduotuvių konkurenciją. Kaip pavyzdys pateikiamas ankstesnis Patentų biuro sprendimas anuliuoti prekės ženklo „Computer Store" registraciją.

Pati „Apple" šiuos argumentus neigia, tvirtindama, kad daugeliui vartotojų „App Store" asocijuojasi būtent su jos pačios internetine parduotuve, o ne programėlių parduotuvėmis apskritai.

Nepaisant konflikto, „Amazon“ programų parduotuvė veikia. Tiesa, ji kol kas prieinama tik JAV gyventojams, tačiau bendrovė pažadėjo, kad netrukus ja galės naudotis ir likusi pasaulio dalis. Internetinę programų parduotuvę galima pasiekti asmeniniu kompiuteriu, „Apple Mac“, išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu. Parduotuvėje šio metu siūlomos tiek mokamos, tiek ir nemokamos programos.

„Test Drive“ įrankis leidžia išbandyti programas be „Google Android“ operacine sistema pagrįsto įrenginio, o kiek vėliau „Amazon“ žada internetinę parduotuvę atnaujinti tokiais dalykais, kaip rekomendacijos, vartotojų apžvalgos ir pan. Taip pat „Amazon“ planuoja kiekvieną dieną organizuoti po specialią akciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)