Gyventojai skuba įdarbinti saulę: butuose registruojama nuo kelių iki keliolikos įmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Falcon 2012-10-23 14:31
Na tai taip, siekim padidinti atsinaujinančią energetiką ją ribodami... Tuos pinigus, kuriuos skiria VAE skiriant vandenilio infrastruktūros plėtrai beveik neabejoju, kad pakaktų pasiekti pakankamą išplėtojimą, kad saulės energijos jėgainės masiškai gamintų vandenilį elementariai naudojant elektrolizę: Aišku, čia viskas gan pletkų lygyje, bet ar gi tai ne racionaliau panaudotini pinigai, nei aparatukas už daug milijardų, kuriam prižiūrėt reikia specialistų, kurių Lietuva neturi, bei kuro, kurio taip pat čia nėra... O apie radioaktyvių atliekų saugojimą jau nekalbu (kai tuo tarpu vandenilis atliekų neturi, o pavojingumas ne ką didesnis už propaną, kurį kažkodėl vis tik naudojam)... Tuo tarpu infrastruktūros keitimas - ateičiai naudingas reikalas, manau O toks privataus kapitalo sujudimas irgi atrodo gan aiškus klyksmas už atsinaujinančią energiją, kurios niekas nebijo išskyrus monopolius ir jų tampomus politikus...
kestutisz 2012-10-23 16:12
bijau, kad su žalumu tas sujudimas niekaip nesusijęs, tik su galimybe paimti pinigus. Nenustebsiu, jei viena kita ta naujoji saulės bumo elektrinė užsimiršusi energiją pradės generuoti ir naktimis :)
kionig 2012-10-23 16:32
? Esi susipažinęs, kad vandenilis gali išgaruoti per sieneles? T. y. didžiausia bėda, kolkas dar niekas nėra išsprendęs jos hibridų infrastruktūroje. Taigi, kiek reikia ir tada kada reikia yra tik gražūs pasamprotavimai..
ElniaRagis 2012-10-23 17:07
va ęia tai naujiena, reiks plačiau pasiskaityt
immortallt 2012-10-23 17:08
Is saules energijos gaminti elektros energija, tada gaminti vandenili, tada is vandenilio vel elektra. Pataisykite jei klystu, bet maksimalus teorinis efektyvumas yra 0.8^4=40%, kai saule>elektra butu 80%. Kiaura para elektra gali gaminti druskos pagrindu pramonines saules jegaines. Kionig, ketvirtos kartos reaktoriai sugebes... Termobranduoliniai reaktoriai gamins daugiau energijos, saugiau ir pigiau. Tik niuansas, abi technologijos pramoniniu budu dar nepritaikytos. Be to ne visas atliekas gali panaudoti kurui. Daug atlieku yra pvz rubai, betonas ir pan, ko tokiuose reaktoriuose nepanaudosi.
Falcon 2012-10-23 17:45
Taigi, kiek reikia ir tada, kada reikia buvimas tik gražiais pasamprotavimais man dar neatrodo pagrįstas. Su kuo, be abejo, reikia sutikti - immortallt minėto efektyvumo, nors kiek girdėjau, saulės elementų srity kalbama apie minėtus 80%, tai tereiktų išsamesnių tyrimų ir GAL su tam tikrais metalais, jų lydiniais pavyktų pasiekti didesnio efektyvumo. Bet kitas geras dalykas - kitaip nei nafta paremtose technologijose, kur neefektyvūs būdai tam pačiam energijos kiekiui išskiria daugiau CO2, čia net ir neefektyviu atveju blogiausia kas įvyksta - gaunama mažiau energijos, bet tarša nuo to nedidėja Aišku, variantai ir druska (nepamenu, jau veikia, ar dar tik ruošiasi veikti šios pagrindu viena jegainė, senokai nieko nebegirdėjau)
Falcon 2012-10-23 17:50
, kurį naudojam pajungę prie buitinių viryklių (aišku, čia saugumo klausimas jau rimčiau turėtų būti spręstinas), automobiliuose (vėl klausimas dėl tankio saugojimo talpose dar neišspręstas) ir tada dar ramiomis naktimis - iš generatorių, tą minėtą itin neefektyvią elektrą, kurios, subjektyviai ir tyrimais nepagrįstai manau, kad daug nereikėtų
Vytax 2012-10-23 20:19
Baikit su tuo vandeniliu. Vandenilis tai tik energijos kaupimo, bet ne gamybos forma. Tai analogas mūsų turimai Kruonio hidro akumuliacinei elektrinei. Lygiai taip pat vandenilį galima gaminti tiek iš atominių, tiek iš saulės, tiek iš vėjo, tiek ir iš bet kurios kitos elektrinės energijos. Čia nėra jokio skirtumo.
kionig 2012-10-23 20:58
. Deja, bet šio resurso dar nesugalvota iš kur gauti. Mėnulis? Įdomu kas skraidys mėnesių mėnesius išleisdami milijardus ir kaip jie patenkins poreikį? Deuterio - tričio reakcijoje išskirs taip pat radioaktyvumas didelės energijos neutronais. Todėl tai mūsų nelabai gelbės nuo radioaktyvių atliekų, žinoma, jų tūrėtų likti mažiau, bet apskritai išliks tos atliekos ir jas reikės kažkur kartu laidoti su senosiomis. Apskritai apie pigumą dar neverta šnekėti, nes niekas iki galo nepadaryta ir kriziniu laikotarpiu viskas vangiai vystysis. Geras dešimtmetis turės praeiti. Tai pakolkas reikia leistis ant žemės
Falcon 2012-10-23 21:32
Straipsnis apie saulės energijos bumą, taip? Tai pasinaudodamas proga ir išsakiau savo nuomonę dėl investicijų į atsinaujinančios energijos praktinį panaudojimą, kas yra, mano nuomone VAE alternatyva. Apie energijos gamybą iš vandenilio niekas ir nekalbėjo, priešingai, būtent apie energijos nuostolius diskutavom. O iš čia besilankančių nemanau, kad kas nesupranta kokiu tikslu naudojamas vandenilis.
kionig 2012-10-23 22:00
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_ther ... lt_storage Yra. Tik čia išlydyta druska naudojama kaip šiluminės energijos kaupiklis. O, apie ličio torio fluorido reaktorius dar anksti kalbėti.
immortallt 2012-10-23 23:06
Nekalbekit nesamoniu apie tai, kad VAE dirbs tie patys, kurie dirba IAE. 1) dauguma ju jau arti pensinio amziaus, o kol baigs jau bus pensininkai garantuotai arba bus like keli metai iki jos. 2) Jus iskart prileistumete studentus prie naujos atomines ? Taip nebus. Geriausiu atveju pradzioje bus 10% ju ir tai cia jau butu perzengiamos proto ribos ir tik po 10 metu GALBUT bus galima padaryti 100% Lietuvos pilieciu valdoma atomine, bet kaip jus atleidinesite ir uz ka uzsieniecius, kurie jau bus cia isikure ? Skalunus Europoje galite pamirsti, ju maziau nei JAV + Europa zymiai tankiau gyvenama. Kitas dalykas, pirminiai duomenys is Lenkijos kiek pamenu neduoda tokiu optimistiniu rezultatu, kokie buvo pirminiai - duju tankis gerokai mazesnis. Pala, kiek pamenu propanas yra bekvapis. I ji primaisoma priedu, kurie suteikia ta astru ir nemalonu kvapa, kad zmones pajustu, kad yra jo nuotekis. Apie 80% as kalbejau tik teoriskai. Kiek zinau max efektyvumas pasiektas buvo 25% zemes atmosferos salygomis, kosmosas yra kita kalba. Bet teoriskai is vienos formos i kita energijos konvertavimo maksimumas yra 80% del nuostoliu transformuojant (gaunasi siluma ar kitas nepageidaujamas salutinis produktas). Is esmes pasauliniu mastu yra daug variantu, ka apsimoka vystyti is alternatyvios. Islandija tai yra tobulas pavyzdys, kaip isnaudoja vietine zaliava - vulkanini aktyvuma. JAV atrado skalunines dujas ir kol kas dziaugias, bet jie eksploatuoja dabar lengviausiai prieinamus telkinius, kuriuos pigiausia eksploatuoti. Skandinavai turi daug hidroenergijos, Sacharoje butu tobula vieta saules energijos druskos reaktoriams, kurie tiektu stabilia energija, o balansuotu hidroelektrines. Lietuva galetu gamintis energija is biokuro, daugiausia gaminant ziema, kai pertekline siluma galetume panaudoti ir taip racionaliai naudoti energija. Zinoma, vasara susidarytu deficitas elektros, bet ziema butu perteklius. Turime eiti link racionalaus istekliu naudojimo. Kuo susijungsime i didesni darini, tuo efektyviau galesime juos naudoti! Todel man ir patinka Europos projektas, kuriame yra sis tikslas. Kaip ir pvz greitkeliu autotraukiniai, uzdraudziamos kaitrines lemputes, pradedami kelti energetiniai standartai naujiems pastatams - viskas link energetinio efektyvumo, nes resursai baigtiniai! Siuo metu ekonomis atsiperkamumas nera toks akivaizdus, bet per 10 metu nei nafta, nei dujos, nei dar kas neatpigs ir vargei ar sulauksim greit kitu alternatyvu, todel tokia politika tikrai duos geru vaisiu Europai, ypac kai visas sias technologijas ir patirti pradesim eksportuoti i kitas dalis.
Falcon 2012-10-24 01:26
Ne, pasikeisti, kad ir kodėl spustelėjau "t"...
sigitas69s 2012-10-24 09:26
Ir išvis kas per įstatymai, kad vienas butas (o gal pavadinti sukčius) iregistruoja 2- 3- 10 ir net 17 bendroviu??? Tai pradžioje tiek gaves sutarčių ir 12 metu užsitikrines tarifą 1,80Lt. gyvens geriau nei aligarhas ir kaip visada mokėsime mes paprasti mokesčiu moketojai
kestutisz 2012-10-24 12:03
Koks skirtumas kur registruota, baterijos vistiek stovės ne bute. Bute registuojamos todėl, kad nereiktų papildomai kažkam vien už adresą mokėti, o belekur "lauke" (tarkim kemperis) negalima. Aišku kažkurio metu prasidės raganų medžioklė ir bandys parodyti intensyvų "sukčių" gaudymą kaip gaudė "neteisėtai" išmokas pasididinusias mamas, bet žinoma pamirš tuo pačiu pasodinti ir tuos kas priėmė tokius įstatymus.