Gamintojai daugiau nebenori kurti „Windows RT“ planšečių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-11-01 23:16
Intel ar ARM, Android ar Windows... Progreso požiūriu jokio skirtumo, tiesiog konkurencija. Labiau neramina kita tendencija: negi ir šioje, visai naujoje nišoje, ims dominuoti x86 architektūra - morališkai pasenęs, visai tam netinkamas, lipdytas dalipdytas 30 metų senumo dinozauras.
- 2012-11-02 07:39
Nes vartotojai - durniai. Nes jei į planšetę negali įsidiegti exe failo, tai reiškia, kad produktas - nevykęs. Dėl to ims x86 viršų - vartotojai pirks bet ką su MS ženkliuku, arba su potencialia galimybe susidiegti Windows. Kita vertus - o nafik sukti galvą? Windows'ams po šiai dienai nėra nėRA NĖRA alternatyvos. Ir būtent x86 architektūros Windows'ams.
rwc 2012-11-02 08:32
Taigi ne viena Windows versija bėga ARM architektūroj. Ir juk CPU architektūra neapriboja, kokias failų sistemas gali OS naudoti, bus ten /usr/bin ar c:\program files, kitų aukštesnio lygio API. Modernūs MS kompiliatoriai juk irgi palaiko ARM targetus. Galų gale, pagrindinis skirtumas - tai kodo segmentas EXE failuose. Jei jie būtų parašyti nenaudojant hack'ų - turėtų būti nesunku tiesiog paimti x86 byte code ir transkodinti į atitinkamas ARM instrukcijas. MS gi turi ir nemažai patirties emuliacijoje/virtualizacijoje. Būtų, jei x86, o tiksliau Wintel architektūra nebūtų kreiva ir nebūtų per visus šituos dešimtmečius skatinusi naudoti hackus. Nėra ko norėti, kad kai kurie seni x86 EXE geriau bėga po Wine nei po moderniomis Windows'ų versijomis. Ir kad į ARM nuportinta tik Winelib. MS ne kartą atsisakė senų feature'ų palaikymo. Planšetės yra visai nauja rinka, legacy programos šiaip ar taip neišnaudoja esminių planšečių privalumų, naujos programos šiaip ar taip kompiliuojamos bent dviems architektūroms (win32 ir win64), tad čia tik programuotojų reikalas naujus produktus tuo pačiu kompiliuoti ir ARM.
- 2012-11-02 09:34
Ne viena? Windows CE, kuri su Windows turi tik bendrą pavadinimą? Ir Windows RT, kur tik vos ne branduolys tėra panašus į normalų Windows? MS'ui trukdo pats MS. Nes x86 ekosistema yra nepralenkiama - o dėl vartotojų durnumo tai tampa neatremiamu argumentu renkantis OS, kad ir naujoje naujų prietaisų rinkoje.
phemark 2012-11-02 11:33
Pats dabar planuoju pirkti naujaja Nexus 10 planstete, nes kaina uz tokia plansete yra nenugalima. Taciau dar reikia man viena plansete isrinkti sesei. Nexus 10 bus idealus browsinimui, filmam - media consumption. Bet jai reiktu kazko truputi rimtesnio, kad butu laptopo replacementas - del to galvojau Surface siulyti. Bet jei Win RT ateitis miglota, gal tada geriau butu koks Asus Infinity ar panasus androidas su klaviatura - MS Office nera dar androide, bet sako, kad lyg ir bus kita pavasari... Ka manot? Kokia plansete rinktumetes/siulytumet, su kuria butu galima ir media naudotis ir kad butu klaviatura darbui su Offisu? (Laptopu nesiulykit, nes ultrabookai brangus, ir jai labiau reikia tabletes+klaviaturos kai nori)
- 2012-11-02 16:07
Pamiršk tą MS Office - iš kur debiliška mada laukti produkto, kuris bus apkarpyto funkcionalumo, lyginant su konkurentais, tai ir išvis akmeninis?
Paprastas_zmogus 2012-11-02 16:20
Kiek daug nusišnekėjimų... O ką tie exe failai duoda planšetui? Tradicinė windows aplinka visiškai nepritaikyta valdymui touch ekranais. Analogiškai ir visos papildomos programos (tavo minėti exe). Tai kas iš to? Feature vardan feature? Negalvojant, kad bus visiškai nepatogu? Kitas dalykas. Windoes(x86) nėra alternatyvos? Hmm OSX esi girdėjęs kada nors? Vartotojai nėra durniai. Labai dažnai patys produktų kūrėjai yra durniai.
- 2012-11-03 11:02
, kuris laukia „normalios“ Windows planšetės, kad ten galėtų susidiegti Photoshop'ą. Ir pofik, kad tačskrynui jis nepritaikytas, o pritaikyta versija neturi nė pusės normalaus photošopo galimybių. Svarbu, kad „AŠ GALĖSIU SUSIDIEGTI NORMALIAS PROGRAMAS".
Paprastas_zmogus 2012-11-03 19:23
Paprastas "namų vartotojas" dažniausiai net nežino, kas tas EXE ar x86. Tokie žmonės klausia "o gali man skaipą įrašyt?". Ir šie žmonės instaliacinių failų nekaupia. Parinkai labai prastą pavyzdį, kuris absoliučiai daugumai žmonių nepritaikomas. Tai daugumai žmonių ir tie windows 8 net nerūpi.Nei jie žino apie tokius, nei jiems įdomu. Beje apie windows 8 pro planšetus dėl x86 programų daugiausiai svaigsta visokie kompiuterastai. Būtent jie svaigsta daugiausiai, bet mažiausiai galvoja apie faktą, kad tos programos ant touch bus š...
- 2012-11-03 22:27
Teigi, kad ponas yra kompiuterastas? Nė velnio. Kompiuterastai mažiausiai rūpinasi programų suderinamumu, nes žino ir išmano, kas kur yra. Namų useriai būtent patys diegia šlamštą, o bandant paaiškinti, nesiklauso, o tiesiog nusprendžia, kad daiktas niekam tikęs. Turiu realų pavyzdį su išoriniu monitoriumi, iPad ir MS Office ...
Paprastas_zmogus 2012-11-03 23:12
Kad būti kompiuterastu, nebūtina kažką daug išmanyti. Kompiuterastas - mąstymo būdas, o ne profesija.
- 2012-11-04 21:57
Naiviai vartaisi. Nes būtent paprasti žmonės, ne kompiuteras tai, prisigalvoja nesąmonių. Užsigeidžia planšetės, bet tokios, kad būtų galima: a) Prijungti išorinį monitorių b) klaviatūrą c) sudiegti MS Office ( Excelio reikia!) d) kad būtų patogu rašyti tekstus su Word'u, ir dar gi 300 puslapių ilgio e) kad veiktų Skype f) kad būtų Winamp ( geresnio grotuvo juk nėra) g) WinRAR'as būtinai h) turi pavežti AutoCAd'ą ir Solidworks'ą. Ir ką tu jam paaiškinsi? Tokie ir laukia Surface, nes ten bus Windows.
infoguru 2012-11-04 22:52
Nu nu... paprasti žmonės... "Solid works, AutoCAD, išorinis monitorius, 300psl Wordo teksto" Kur čia tokius "paprastučius" randi? Paprastam žmogui švilpt ar winRar ar ne WinRAR'as, švilpt ir Exelis jei atrodo labai panašiai tai skirtumo nepastebi. Paprasti žmonės nežino kas tas Surface, nes visiškai nesidomi IT naujienomis. Jiems įdomiau ką Zvonkė su Radžiu veikia vakarais nei kokie ten tabletai ar pan. O jei tabletas Zvonkę su Radžiu rodo reiškia jis yra OK. ir jam visiškai vienodai kas to tableto viduje sėdi.
Paprastas_zmogus 2012-11-05 05:27
ir tu dar sakai, kad aš naiviai kalbu?
- 2012-11-05 13:35
Neteisingai. Jei muzikinio grotuvo ikonėlė nepanaši į Winamp - grotuvas niekam tikęs. Jei naršyklės ikonėlė ne mėlyna E - vėl blogai. Toliau apie paprastumą - tas asmuo nėra parašęs didesnio teksto, nei du puslapiai (per pastaruosius metus), tačiau „o jeigu man prireiks?“ AutoCAD, SolidWorks - tas pats „o jei man prireiks?“. Žmogaus poreikiai tokie, kad standartinė Ubuntu instaliacija turėtų daugiau galimybių, nei jam reikia, tačiau „O jei man prireiks?“, todėl veikia tik Windows, ir sudiegta jam turi būti visada visi photoshopai. Alternatyvų nežino ir nenori žinoti.