"Android" užima 75% išmaniųjų telefonų rinkos  (10)

"Android" operacinė sistema yra įdiegta trijuose iš keturių išmaniųjų telefonų, parduotų per 2012 metų III ketvirtį. Apskritai per liepos-rugsėjo mėnesius buvo parduota 181.100.000 išmaniųjų telefonų. Tuo tarpu "Android" populiarumas rinkoje yra išaugęs beveik 2 kartus, palyginti su bendru parduotų išmaniųjų telefonu skaičiumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Apple iOS" yra antroje vietoje su 14,9% rinkos dalies. Išmaniųjų telefonų su šia OS skaičius per metus išaugo 57,3%, t.y. parduota 26.900.000 "iPhone" telefonų. Būdama trečioje vietoje 2011 metais "iOS" užėmė 13,8% rinkos.

Didelių nuostolių buvo padaryta "BlackBerry" ("Research in Motion") ir "Symbian" ("Nokia") operacinėms sistemoms - jų pasiūla sumažėjo atitinkamai 35% ir 77%. Mobiliųjų telefonų "BlackBerry" operacinės sistemos užimamos rinkos dalis sumažėjo nuo 14,6% iki 2.3%.

"Windows Phone 7" ir "Windows Mobile" užima 2% išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau telefonų su "Windows Phone 8" pardavimai kyla, todėl tikėtina jog ateityje šie rodikliai augs. Tarp išmaniųjų telefonų gamintojų lyderis yra Pietų Korėjos gigantas "Samsung".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
(5)
(0)
(4)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: