Televizorių gamintojai gali būti nubausti už kartelinį susitarimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2012-11-14 12:24
Nejaugi telikai pigs?
Anonymous 2012-11-14 12:27
uždirbti Įdomus straipsnis, tikrai įdomu pagalvoti apie tai...
Eidumukas 2012-11-14 12:52
Konkurencijos nebuvimas yra daug žalingesnis už tuos surinktus mokesčius. Ir tai nėra normali praktika nei Vakaruose nei Lietuvoje.
Anonymous 2012-11-14 13:00
Na ir kas? Už šilumą moka daugiausiai, už benzinuką - brangiausiai Baltijos šalyse (dėl transportavimo išlaidų) ir t.t. ir t.p. Jei konkurencijos taryba nieko nesako - reiškiasi tokių nesąžiningų gamintojų, kaip japonai ar vokiečiai, pas mus nėra
Shinigami 2012-11-14 13:09
Jei tai nėra butino vartojimo prekė - tai nieko blogo ne matau. Jei tau kaina per didelė - tai tu tiesiog neperki. O jei perki - vadinasi kaina atitinka prekės nauda. Žinoma visi nori kuo pigiau gauti, o parduoti kuo brangiau. Demokratijoje komunistinių įstatymų yra ne ką mažiau nei Sovietiniame komunizme. Kad ir progresiniai mokesčiai. Tie kas uždirba daugiau, jau ir taip sumoka daugiau mokesčių, nors gauna tiek pat kiek ir iš pašalpų gyvenantis. Bet iš jų vis tiek reikalaujama daugiau. Kažkam nepatiko šokoladas ar kiti maisto produktai tai sugalvojo ir uždėjo akcizą. Tipo visų sveikata rūpinamasi. Kinų vyriausybė taip pat savo piliečiais labai rūpinasi, todėl ir sukūrė internetinę ugniasienę
Marine3D 2012-11-14 18:59
Trolių kompanija kažkokia.. Tai taip išeina, kad kuo didesnės kainos, tuo geriau, nes mokesčių ten truputi surenka? Pasakykit kiek pas mus antkainiai ir akcizai sudaro Lituanikos litrinės kainoje, nes man įdomu pasidarė kodėl Peru parduotuvėse už tokį kiekį 17 litų be jokių akcijų mokama ir juk tai jau su mokesčiais, transportavimu, prekybvietės antkainiu ir t.t. Lituanikos ir Anglijoje galima rasti. Pagal jų lėšas tai yra pigus daiktas, bet ne tiek kiek Peru. Kodėl Lietuvoje už čia vietoje pagamintus produktus (pvz pieno produktai, už kurių žaliavą ūkininkams nuzelniotus centus moka) tokios nežmoniškos kainos. Pigiau šlamšto privežti ir pasiūlyti kaip alternatyva tiems, kas neturi pinigo normaliam daiktui įsigyti. Geriausias ir visiems žinomas pavyzdys - mėsos produktai. Nebuvo prekybcentrių - nebuvo ir visų tų mėsos klasių kaip I, II, A.r. Nuo seno Lietuva ūkininkauja, augina, savo agrarinę kultūra išlaiko tik nieko kaip neturėjo taip ir neturi. Panašu, tokių kartelinių susitarimų kaip straipsnyje minimi tai kur besi ten ir yra.
Talkatif 2012-11-14 21:35
Aha, kažkaip keista matyt bandymus pateisint iš būrų lietuvių sukčiavimui. Nors gal ir nenuostabu, kai iš tokios tautos toks Komskis iki seimo vicepirmininko išsišoka.