Vartotojo sąsaja, reaguojanti į ranka keičiamą elektrinį lauką (Video)  (0)

Įmonė „Microchip Technology“ kuria naujovišką bekontaktę vartotojo sąsają, kurioje rankų judesiai yra verčiami elektroninio įrenginio valdymo signalais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji paskelbė išleidžianti kontrolerį MGC3130, būtent tą ir darantį – iš elektrinio lauko pokyčių apskaičiuojantį rankos padėtį erdvėje ir jos judėjimo kryptis. Gamintoja pabrėžia ir du didelius tokio kontrolerio privalumus – nedidelę kainą ir mažą elektros energijos vartojimą - tik 150 mikrovatų. Tai dešimt kartų mažiau, nei naudoja panašios technologijos, pagrįstos videokameromis, fiksuojančiomis judesius.

„Microchip Technology“ taikosi į pačius įvairiausius prietaisus – nuo išmaniųjų telefonų, elektroninių knygų skaitytuvų iki kompiuterių ir televizorių. Kartu su šiuo kontroleriu ji siūlo ir programinę įrangą, kurioje yra judesių biblioteka, sukurta, įvertinant, kaip skirtingi žmonės atlieka tokius pačius judesius – perkėlimą, didinimą, puslapio vertimą ir kitus. Tai suteikia programų kūrėjams galimybę programuoti kontrolerį, kad jis atitiktų numatytus judesius.

O kontrolerio kaina tikrai nedidelė - 2,26 JAV dolerio, ir „Microchip Technology“ jau kalbasi su didžiaisiais gamintojais apie šio kontrolerio panaudojimą žaidimų konsolėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(9)
(0)
(17)

Komentarai (0)