Lietuvos policijai – nežinomo programišiaus smūgis  (1)

Sekmadienio vakarą nežinomas asmuo įsilaužė į Lietuvos policijos tinklalapį www.policija.lt. Slapyvardžiu „SlixMe“ pasivadinęs asmuo tinklalapio darbo nesutrikdė, tačiau paliko savo įsilaužimo pėdsaką adresu www.policija.lt/binary.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietoje šio aplanko turinio lankytojai sekmadienio vakarą galėjo matyti juodą foną ir angliškai parašytą pranešimą, patvirtinantį, kad į tinklalapį buvo įsilaužta. Kitas angliškas sakinys, beje, parašytas su klaida, skelbia šūkį: „Nieko nėra neįmanomo, jeigu tiki savimi.“ Papildyta 9.51 val.: Pirmadienį ryte policijos specialistai užblokavo puslapį, kuriame buvo galima rasti programišiaus paliktą pėdsaką. Dabar paspaudus nuorodą lankytojai įspėjami, kad neturi teisės pasiekti šio puslapio.

Policijos departamentas šiuo metu aiškinasi situaciją. Pirminiais duomenimis, įsilaužimo metu jokie duomenys nenutekėjo. Atakos tikslas ir motyvai nėra žinomi.

„Mūsų IT specialistai dabar aiškinasi, kas įvyko ir imsis priemonių, kad ateityje tokie dalykai nepasikartotų. Kiek žinau, įsilaužta buvo per turinio valdymo sistemą. Daugiau detalių kol kas neturiu“, – 15min.lt sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(77)
(0)
(35)

Komentarai (1)