Irano ministerijos atsijungs nuo interneto, kad išvengtų kibernetinių išpuolių  (0)

Kitą mėnesį Irano ministerijos ir valstybės institucijos atsijungs nuo pasaulinio interneto, praneša „The Telegraph“. Tai daroma siekiant išvengti kibernetinių išpuolių ir virusų, tokių kaip „Stuxnet“ ir „Flame“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano telekomunikacijų ministras Reza Taghipouras sakė, kad imamasi tokių priemonių, nes slapta informacija internete yra nesaugi. Pasak ministro, internetas yra nepatikimas, nes jį valdo „viena ar dvi“ prieš Iraną nusistačiusios valstybės. „Sukūrus nacionalinį informacijos tinklą, šaliai svarbi informacija nebus prieinama...“, – sakė R. Taghipouras.

Ministras sakė, kad ministerijų atsijungimas nuo interneto yra pirmas projekto žingsnis. Pagal projektą, kuris turėtų būti įgyvendintas per 18 mėnesių, interneto ryšys bus pakeistas vidine valstybės intraneto sistema.

Anksčiau oponentai sakė, kad šio plano tikslas nuslopinti vakarų įtaką bei sugriežtinti ir taip egzistuojantį politinių aktyvistų ir režimo kritikų veiklos internete stebėjimą.

Iranas ir anksčiau kalbėjo, kad ketina sukurti savo alternatyvą internetui. Naujausias pranešimas pasirodė po virusų „Stuxnet“ ir „Flame“ sukelto sąmyšio. Manoma, kad abu virusus sukūrė JAV bendradarbiaudamos su Izraeliu. „Stuxnet“, kuris buvo aptiktas 2010 metais, pakenkė Irano urano sodrinimo programai. Šiais metais aptiktas „Flame“ yra dar modernesnis virusas, kuris, kaip manoma, nukreiptas prieš Irano naftos ministeriją ir pagrindinį šalies eksporto terminalą.

Irano kibernetinio saugumo ekspertas iš Čekijos Nima Rashedanas sakė, kad Irano intranetas tikriausiai nebus efektyvus. Pasak jo, kibernetinio saugumo atžvilgiu Iranas yra viena iš labiausiai atsilikusių šalių ir valdžiai tikriausiai nepavyks tinkamai įdiegti vidinio tinklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)