Suomijos policija atliko reidą 9-metės interneto piratės namuose ir konfiskavo kompiuterį su Mike Pūkuotuku

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2012-11-26 11:28
jau su tuo autoriniu teisiu gynimu...tai daugiau nei juokinga gruobuonys
keine_lust 2012-11-26 11:52
Siek tiek paveluotas straipsnis
Eidumukas 2012-11-26 13:14
Paprasčiausiai čia žaidžia jausmais žurnalistai. Koks skirtumas, ar čia vaikas ar tėvas padarė žalos. Už tokius vaikų veiksmus atsako tėvai. Reikėjo tėvui paaiškinti naudojimosi žiniatinkliu taisykles arba kokią apsaugą uždėti.
Shinigami 2012-11-26 14:25
Teisingai, čia tik į jausmus nukreiptas straipsnis. Nes jei 9-metė mergaitė turi kompiuteri tai ir tėvas turėtu ji turėti. O iš kurio kompiuterio buvo siųstasi niekas nežino. Žinomas tik IP adresas. Tad visai tikėtina, kad tėvas paprasčiausiai pakišo savo dukterį tikėdamas gauti mažesnę baudą. P.S. kaip teisės aktai sako: "Nežinojimas ne atleidžia nuo atsakomybės.".
lponline 2012-11-26 17:30
Straipsnis isties prastas, sudaromas ispudis, kad vaikas buvo sutalzytas ir is jos bejegiu ranku isplestas jos mylimasis laptopas su mikes pukotuko atvaizdu... Mane isties domia keli dalykai, pavyzdziui, jeigu nusiperki zaidimo cd, ji isiinstaliuoji i savo kompiuteri, tada paskokini cd draugui ir jis taip pat ji isiinstaliuoja, ar tai jau laikoma autoriniu teisiu pazeidimu? Kitas dalykas, mane stebina autoriniu teisiu gyneju bukumas. Vietoje to, kad jie kovotu pries vejo malunus, per tiek metu nesugebejo piratebay uzlekt... Juokinga. Jie turetu stengtis, kad legali medziaga butu maksimaliai lengvai prieinama. Pavyzdziui, South Parka galima legaliai ziureti ju oficialioje svetaineje, ziureti oficialiose svetainese laidas galima fox ir bbc, taciau del Copyright'u to negalima daryti lietuvos vartotojam, tai norisi paklausti megztuko, gal butu nebloga ideja kazka del to daryti? Isties nemazai kas nukencia del piratavimo, taciau daugelis kam reikejo, tie priejo prie nauju marketingo modeliu, pvz indie zaidimu industrija klesti. Pagrinde kovoja su piratizmu tokie gigantai kaip Actvision ar Ubisoft, kurie kepa simtamilijoninius pelnus ant zaidimu seriju, kurios kepamos kaip bandeles ant senu varikliu (COD, ar Assassin's Creed). Ir jeigu jie nesiima reliu veiksmu, tai pakeisti, reiskia, kad jie yra patenkinti dabartine situacija. Neseniai MMORPG free-of-charge modelis parode, kad kada to kompanijom reikia, tada jos imasi tokiu veiksmu.
kestutisz 2012-11-26 19:13
Niekas jų ir nenori užlenkti - na realiai prikabinsi didelė baudą - paims ir bankrutuos ją palaikanti kontora (ir ta pati dažniausiai kažkur offshore), "parduos" projektą ar pakeis pavadinimą ir gyvuos toliau. O iš smulkių userių jau realiai galima melžti pinigus