Naujieji "Apple iMac": 25% spartesni už pirmtaką, tačiau beveik neremontuotini  (6)

Po spalio mėnesį įvykusio "Apple" renginio, kuriame buvo pristatyti naujieji kompiuteriai "iMac", buvo visai logiška laukti ir šių monoblokų nepriklausomų testų. Ir jie pasirodė. Galutiniam pirkėjui rezultatai yra ganėtinai dviprasmiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai iš kompanijos "Primate Labs", testavę šių metų 21,5“ "iMac" modelį, padarė išvadą, jog galingiausios šios kompiuterio modifikacijos sparta išaugo maždaug 25%, lyginant su praėjusiais metais pasirodžiusiu analogu (analogu, greičiausiai, pasirinktas tos pačios kainos modelis). Negana to, galingiausia 21,5“ "iMac" modifikacija sugebėjo maždaug 10% aplenkti ir galingiausią praėjusių metų 27“ ekraną turintį "iMac". Kartu buvo atliktas palyginimas su "Mac mini", kuris leidžia daryti išvadą, jog aukščiausios klasės "Mac mini" savo sparta prilygsta vidutinės kategorijos naujausiam "iMac". Tiesa, galingiausiems "Mac Pro" kompiuteriams naujokas vis tik negali prilygti. Kartu su spartos rezultatais pasirodė ir tradiciniu tapęs išardymo testas, kurį atliko specialistai iš portalo "iFixit". Pastarųjų verdiktas naujojo "iMac" su 21,5“ ekranu atžvilgiu parodo bendrą "Apple" produktų konstrukcijos tendenciją – vos 3 balai iš 10, arba beveik neremontuotinas.

Kas sulaukia daugiausia kritikos? Visų pirma, plonoji „iMac“ prigimtis privertė „Apple“ inžinierius ekraną prie rėmo priklijuoti, nors 2011 m. modelio ekranas buvo tvirtinamas magnetais. Ne ką geresnė situacija su operatyviosios atminties keitimu ar talpos padidinimo galimybe. „Apple“ teigia, jog modernizuoti atminties modulių nepavyks, tačiau tai padaryti įmanoma: „iFixit“ specialistai išsiaiškino, kad šiuo atveju tektų išardyti praktiškai visą 21,5“ „iMac“. Ar tokia pati lemtis laukia ir 27“ modelio, kol kas pasakyti sunku (pirminiai gandai teigia, kad jie išsaugos lengvą prieigą prie atminties modulių).

Trumpai tariant, „iFixit“ ekspertai modernizacijos gerbėjams rekomenduoja įsigyti 2011 m. „iMac“ modelius, juo labiau, kad galimybė juos suremontuoti buvo įvertinta daug geriau – 7 balais iš 10.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: