Vilnius iškrito iš didžiausiomis spūstimis pasižyminčių miestų sąrašo  (8)

Navigacijos sistemų gamintoja “TomTom” paskelbė Europos ir Šiaurės Amerikos miestų, kuriuose būna didžiausios automobilių spūstys, reitingą. Iš 58 į šį reitingą įtrauktų Europos miestų pirmą vietą užėmė didžiausias Turkijos miestas Stambulas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak tyrėjų, šiame megapolyje važiuojant automobiliu piko metu, kelionė vietoje 60 minučių vidutiniškai trunka 124 minutes, o per metus vairuotojas spūstyse praleidžia apie 118 valandų. Antra vieta šiame nemaloniame reitinge atiteko Varšuvai. Pasirodo, Lenkijos sostinėje piko metu kelionė vietoje 60 minučių vidutiniškai trunka 115 minučių, o per metus tai sudaro net 110 valandų spūstyse. Kiti didžiausiomis spūstimis pasižymintys miestai daugiausia spiečiasi Pietų Europoje: po Stambulo ir Varšuvos reitinge eina Marselis, Palermas, Roma, Paryžius, taip pat Štutgartas, Briuselis, Hamburgas, o dešimtoje reitingo vietoje atsiduria Švedijos sostinė Stokholmas. O štai Vilnius, kaip ir kitos Baltijos šalių sostinės, į šį “TomTom” reitingą šiemet nepateko, nors prieš dvejus metus Vilnius buvo atsidūręs 51-oje vietoje iš 58-ių. Eismo kontrolės specialistai neabejoja, kad Vilnius iš šio reitingo iškrito dėl to, kad spūsčių Lietuvos sostinėje iš tiesų mažėja, o piko laikas trumpėja. Apskaičiuota, kad Vilniuje didžiausios spūstys kyla rytais ir vakarais pagrindinėse, miesto centrą su miegamaisiais rajonais jungiančiose magistralėse. Rytinis pikas trunka kiek mažiau nei valandą, vakarinis – maždaug 80 minučių.

Mūsų šalies mokslininkai yra apskaičiavę, kad per metus spūsčių išlaidos, vertinant sugaištą laiką ir degalus, Vilniuje siekia apie 4 mlrd. Lt., o Kaune – beveik 680 mln. Lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(14)
(0)
(7)

Komentarai (8)