Kinai nebenori dirbti pigiai – tenka juos keisti robotais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

alkaponas 2012-12-06 08:51
Gali atrodyti perdėtas pasakymas bet prasidėjo pabaigos pradžia. Žmogaus darbo jėgą pakeisiąntys robotai dirbs 24/7 ir dirbs daug našiau negu kad žmogus kada galėtų. Jiems nereikės socialinio draudimo bei visų kitų išlaidų kurios susijusios su dirbančiais žmonėmis. Labai netolimoje ateityje į badą ir į gatvę bus išstumta nesuvokiami skaičiai žmonių. To pasekoje prasidės globalinio masto neramumai, kurie turės didelį potencialą išsirutulioti į dar vieną pasaulinį karą. Viena iš nedaugėlio išeičių yra kuo skubiau parengti įstatymus kurie neleistų robotizuotai darbo jėgai išstumti žmonių. Tačiau žinant, kad pelnas šiais laikais yra viskas, greičiausiai sulauksime tokios dienos kai turtingieji masiškai tampys likimą už ūsų. Tiek amžių tampė, kodėl ir toliau nepabanžius. Tikėkimės klaidingos mano prognozės.
Aidas 2012-12-06 09:04
Žmonės niekaip nepasimoko iš istorinių faktų, ką padarysi. Likę gyvi grįš į natūrinį ūkį, taip, kad čia nieko baisaus. Ai, dar tokios smulkmenos, kaip radioaktyvus užterštumas, branduolinė žiema po ww3 gali neleisti užsiimti ūkiu. Tada medžiosime ruonius.
faktas 2012-12-06 09:18
Krizė bus. Labiausiai pajus nekvalifikuoti darbuotojai. Panaši krizė buvo ir išradus vidaus degimo variklį. Daugybė žmonių įvairiose srityse neteko darbo. Tokios krizės yra įprastos ir joms įveikti reikia laiko. Gal ir valstybinės paramos perkvalifikavimui, kursams...
w00xer 2012-12-06 09:27
Gal perdetai biski... nes patys galingiausi piniguociai nenores, kad milijonai liktu be pinigu ir be namu, nes tiesiog nebeliks kam pirkti teliku aifaunu ir galaxi tabu, kuriuos gamins robotai
Anonymous 2012-12-06 10:41
Aišku, kad nenorės Bet kad robotų atsisakytų jo konkurentas, o ne jis
Creatium 2012-12-06 10:52
Kaip jau esu sakęs anksčiau.. žmogus nuolatinio rutininio nekvalifikuoto darbo neturėtų dirbti. Esame per daug išsivystę, kaip būtybės, kad sėdėtume fabrike ir dėliotume mėsą į pakuotes. Jūs taip nemanot?
immortallt 2012-12-06 11:03
Kai kuriu pasiskaicius, tai geriausia butu gristi i akmens amziu - tada visi tures darbo ir visi gyvensim ilgai ir laimingai.
EdvasP 2012-12-06 11:50
O po to robotai persikels į buitį, augins daržoves daugiaaukščiuose šiltnamiuose, gamins mums maistą, tvarkys namus, o mes nieko neveiksim, tik valgysim ir skųsimės gyvenimu. Prifantazuot į ateitį galima daug, bet, kad ir kiek iki šiol automatizavosi pramonė, žmogui buvo tik lengviau ir paprasčiau gyventi.
kurmis 2012-12-06 11:57
Tegul griaužia morką. Kai pripranti esamos algos, vėliau norisi vis didesnės algos ir taip be galo... Visada jos kilti negali. Be to, visi vienodai ir daug uždirbti negali. Gyvensi geriau nei kiti tada, kai sugebėsi uždirbti daugiau nei dauguma.
Smėlis 2012-12-06 12:18
Aha, yypač ilgai. Max iki kokių 30
eimantasks 2012-12-06 13:37
Na niko cia blogo kad robotai pakeicia zmonesm onotoniskoje veikloje ir mums nereikia dirbant kartoti to pacio veiksmo kaip prisuktiems, galesi dirbt intelektualesnisu darbus, na viena asiku tuos robotus priziureti kazkam reikes, tad visokie elektronikai, yrngimu mechanikai, programuotojai darbo tures, bet ne visi megsta tokai veikla, kaip kitiems tai nezinau, bet vistiek nujauciu kad ateityje ir psichologu poreikis zymiai isauks, nes jau dabar jis kyla, ir kad kristu tiketis neverta
Osiris 2012-12-06 13:43
Problema cia tera ta, kad robotai yra privatus turtas gaminantis dar daugiau turto. Ka kinai turetu padaryti tai grazinti demokratija zmonems ir perleisti komunizma robotams - robotai dirba, zmones gyvena kaip nori (tikiuosi su daug saviraiskos ir tobulejimo, o ne zaidimai ir narkotikai).
Aidas 2012-12-06 13:48
O kam žmonėms demokratija, jei ją gavę gyvena kaip nori?
susiweles 2012-12-06 13:58
Idijotiski komentarai.
Aidas 2012-12-06 14:14
Idiotiški.
slack 2012-12-06 14:36
jeigu bus daug bedarbių tai kas pirks produktus. Žmonės eis šluot gatvių tokia ir bus pažanga.
immortallt 2012-12-06 16:12
Ten buvo sarkazmas Is esmes, kuo daugiau automatizuosim gamybos, tuo geriau gyvensim. Slack, o kas sake, kad bus daug bedarbiu ilgu laikotarpiu ? Na o "idijotais" kitus vadinantis pasirodo esantis didziausias idiotas is visu
Acme 2012-12-06 17:05
Mokslas ir jo sukurta technologija (robotai ir gamybos kibernizacija) sunaikins monetarine sistema kartu su juo ir kapitalizmą. Žmonės tiek ilgai gyvena monetarinė sistemoje ir yra jos indoktrinuoti mąstyti, kad darbas reikalingas, tam kad kažką gauti, bet tie laikai jau praėjo. Žmogus sukurė tokią technologiją, kuri pagamina žmogui reikalingų produktų perteklių, o kai yra pagaminamas daiktų perteklius, apsikeitimo vienetas (pinigai) pasidaro nereikalingas, t.y. pasidaro nereikalinga ir pati monetarinė sistema. Žmonės gyveno, be monetarinės sistemos daugiau, nei 2 mil. metų ir nieko jiems neatsitiko, tačiau dabartiniai žmonės užaugę monetarinėje sistemoje neįsivaizduoja, kad visuomene gali gyventi be jos. Pasiūlytos sistemos, kurios nenaudoja pinigų (), bet dabartinis žmogus tokia sistema apšauks komunizmu ar socializmu, net neįsigilinęs kaip ši sistema veikia, nors ir panašumu su jais maža, nes jis net neįsivaizdauja, kad kažkas gali egzistuoti už jo supratimo ribos. Tai yra šveitimo sistemos problema, kuri neskatina mąstyti kvescijonuoti esančių autoritetų ir nusistovėjųsių paradigmų bei mąstyti "out of the box". Anksčiau tokios globalios sistemos nebuvo galima sukurti, nes nebuvo greitos komunikacijos, bet atsiradus radio ryšiui ir internetui tai pasidarė įmanoma ir po kurio laiko tokia sistema bus pritaikyta žmonijos. Dažnas argumentas būna, kas motyvuos žmogų kai nebus pinigų, tai paklauskit savęs, kas motyvavo žmogų, tuos 2 mil. metų, kai nebuvo pinigų.
Aidas 2012-12-06 17:13
Acme, kalbi gerai. Bet man atrodo, kad žmonės į tavo nurodytą sistemą savo noru nepersiorientuos. Po sunkaus karo, labai gilios ir labai ilgos krizės - gal būt.
zemaitux 2012-12-06 17:23
Argumentas niekinis, didesnis kumpis, didesnis rugių maišas, didesnis krepšys su miške surinktais grybais ar uogomis irgi pinigas, nors ir natūrinės išraiškos. Vat ir motyvacija, turėt visko kiek įmanoma daugiau, tik vėliau, pasirodžius kriaukliukams ir vario ploštelėms visą tai pasikeitė į jau mums suprantamą piniginę išraišką.