„Microsoft“ laimėjo bylą prieš buvusį „LinkoManijos“ administratorių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-12-11 23:15
Gal reikia vieno atskiro teisėjo tokioms byloms? Manau vis tiek nemažai kibernetinių nusikaltimų... Ne tik piratavimai..
Arthuras 2012-12-11 23:30
Esmė jaučiu ir tame, kad paprasti policininkai, jaunesni policininkai esmę supranta geriau, nei teisėjai, kurių iš savo posto vargiai pajudinsi...
Shinigami 2012-12-11 23:33
Kada atlikinėjai Lietuvos teisėjų kompiuterinio raštingumo testą? Kad taip gerai žinai, kad visi teisėjai juose niekuo nesigaudo. Yra senių kurie kompiuteryje už tave gaudosi šimta kart geriau. Mano viršininkas nors ir pensininkas jau, bet tikrai nebijo naujų technologijų.
Arthuras 2012-12-12 00:09
Tarp programuotojų - 100 proc. kad yra, bet abejoju, ar tarp teisininkų yra... P.S. o ir iš kur žinot, kad šios bylos nevertino tokia pati teisėja, kaip kad anoje byloj?..
wolas 2012-12-12 00:36
Pats mikrosoftas visaip vengia mokėt mokesčius valstybėms (kaip ir apple, google ir visi gigiantai), o čia dabar ieško teisybės. Čia greičiau megztinio darbas aišku, bet vis tiek. O tas dėl nemokamos OS baikit juokus Daugiau nei pusė iš jūsų naudoja androidą ir visi patenkinti. Microsoftas labai bijo linux'u kaip ir apple, linux yra tikras vėžys tokiem komerciniam produktam, nes jeigu jie įsigalės bus labai sunku nukratyti juos = jie visiem prieinami ir telefonai pigesni gaunasi ir tobulina kas netingi pvz CyanogenMod pats naudoju CM9.1 = android 4+ samsung galaxy s1 nepalyginamai greitesnis už oficialų 2.3 gingeri, kur tikrai stabdydavo... Tik dabar microsoftas ir apple visais įmanomais būdais bando prikabint kainą androidui per visokius debiliškus patentus, tiksliau jau pasisekė jiems... Ir šiaip parisiūskit "terminal emulator" programėlę ir iveskit uname -a ir pamatysit kokia širdis plaka.
g3n1us 2012-12-12 09:23
Puikus pribūrėjas... Šiaip jau tiek iOS, tiek OS X ir yra kilę iš unix... Žinok dar ten yra ir atviro kodo.. Dėl kurio galėjo tavo Androidas pasisavinti defaultinį browserį... Dėl kainų prikabinimo, tai iš vis juokinga net skaityti, nes tamsta turbūt nežinojo iš ko uždirba google su android... Ne, ne reklamos, o taip iš papildomų mokesčių, kuriuos taiko savo papildomoms programėlėms. Gali net nebandyti sapnuoti, kad Androidas gaunamas nemokamai prie telefono. Turėjai pastebėti, kad visi tie nauji romai reikalauja instaliuoti google programas atskirai, todėl pagal defaultą nėra net marketo. Žinau, apmaudu, kad sumoki už šlamštą...
bullka 2012-12-12 09:40
Vis tiek neatsakei, iš ko sprendi, kad aš kažko noriu (t.y. kad būtent aš ir kad būtent noriu). Konstatavau faktą, kad Ubuntu yra ribota OS ribotų poreikių vartotojams.
HardAxe 2012-12-12 09:57
šnekat vėjus... * Aiškiai parašyta, kad O teismai turi priimti teisingus sprendimus, ką šiuo atveju ir padarė. Jeigu aš tave gatvėj apvogsiu ir išsisuksiu būsi labai patenkintas? Teismai visada turi palaikyti teisingą pusę, patinka mum tai ar ne, kitaip išklibės valstybės pamatai.
kroitus 2012-12-12 10:22
Sprendimas būtų gal ir teisingas, bet... Nubaustas žmogus bei įmonė, kurie šiuo metu su linkomanija nebeturi praktiškai nieko bendro. „n5“ įpareigota uždaryti linkomaniją, tačiau kaip įmonė gali uždaryti visiškai sau nepriklausantį projektą?
g3n1us 2012-12-12 11:28
, maišaisi, nuo piratavimo nesugrius visa valstybės sistema. Piratavimas sumažina pelną autoriams, bet galutinai neatima visko. Prie to reikia prisitaikyti, o ne kovoti su tuo. Pažiūrėkime realybei į akis. Filmai uždirba milžiniškus pinigus iš kino teatrų, bet jiems to negana, jie nori dar, išleidžia filmą DVD formatu, vėliau dar išleidžia blu ray formatu, tai akivaizdus apiplėšinėjimas ir pinigų sunkimas iš klientų už tą patį filmą kelis kartus. Tai neduoda jokios realios naudos evoliucijai. Toliau žiūrėkime į muzikantus, dažniausiai jų pagrindinis pinigų šaltinis būna koncertai, čia norintys gali įsigyti ir kompaktus, kad galėtų klausytis kada panorėję. Visai teisinga iš šono žiūrint, bet iš kompaktų pardavimų uždirba tik pop žvaigždės, kurie nelabai kažką palieka intelektualaus, juos pamiršta po kelių metų. Žinoma dabar vaizdo klipus galima žiūrėti oficialiai nemokamai, tad padėtis keičiasi. Bet pasakysite, Windowsai yra visai kas kitą, jie nerengia koncertų. Taip, bet pažiūrėkime, kaip uždirba Linux arba OS X. Su požiūriu, kad visi turi viską pirkti internete, tai Lietuviai būtų visiškai neišprusę IT srityje, Adobe net nebūtų monopolininkas, kaip ir windowsai, nes seniau windowsų kainos buvo nežmoniškos, piratavimas gan puikiai padėjo monopolizuotis, daugiausia buvo uždirbama iš verslo dėl kontrolės, o dabar staiga persigalvojo (nes jau turi monopolį ir nebesugeba kažką gero sukurti, kad didinti pelną), tai viską suka prieš mus pačius. Jei jau pasėmė monopoliją su piratavimais, tai nėra ko dabar verkti, kad daug kas naudoja piratinius windowsus, juk ir taip gudriai prasisuko, parduodami kompiuterius su jau įrašytais windowsais. Iš MS nieko gero nebeliko, tik Xbox su kinektu. Visa kita yra smarkiai nusivažiavę ir dar pradeda išsidirbinėti, what a shame. Lai švaisto pinigus ir laiką ne ant teismų, o ant OS tobulinimo, kad prisivytų OS X. Akivaizdu, kad nešiojamų kompiuterių pardavimai krinta ir dėl to kaltas MS, nes Apple kažkodėl kompiuterių pardavimai tik didėja. Dabar galvoja, kad su planšetėm išsisuks, bet kažkodėl nelabai norisi tikėti, gal kažkas susigundys naujove, bet klausimas ar apgausi klientą du kartus...
vvv2 2012-12-12 11:32
- nesusipažinęs su linkomanija ir nežinau ką ten platina, bet ms atveju jie turėtų platinti aktyvuotus Windows'us, nes neaktyvuotus tai gali ir iš ms parsisiųsti, tuomet jie save už tai privalėtų nuteisti?
wolas 2012-12-12 11:48
Jautiesi labai protingas "genijau"? Net nesupranti apie kokį kainų prikabinima aš kalbu ( o gal suprantI? bet tada ko čia rašyt vėjus?) Aš apie patentus ir kaip visi bando užkabint kainą androidui http://www.unwiredview.com/2011/07/13/t ... tent-fees/ O jei galvojate, jog aš maniau jog google iš geros valios čia plėtoja android'a ir nieko neuždirba tai tik parodo ant kiek pats juokingas esate. Ir su savo smailais prie "protingų" frazių atrodai kaip tikras klounas. Man svarbu, kad būtų open source ir lengvai modifikuojamas produktas būtų, o kad google uždirba iš to man nė kiek neskauda.
Arthuras 2012-12-12 12:50
Na baikit žmonės lyginti vagystę ir piratavimą. Jei aš iš tavęs pavogsiu, tu nebeturėsi. Piratavimui tas negalioja, tai nesąmones kalbat. Esmė tame, teismui išvis neturi rūpėti kaip ten buvo iš tikrųjų, o turi rūpėti, ką jie gali įrodyti. Abejoju, ar jie gebės tą įrodyti teisiškai.
Shinigami 2012-12-12 13:53
Vagystė ir piratavimas niekuo nesiskiria. Tai tas pats kas iš parduotuvės pavogčiau saują saldainių ir sakyčiau, kad čia nieko blogo, nes dar visa dėžė saldainių liko. Turės ką parduoti. Ir taip koks 1000 žmonių po saują... Čia panašiai kaip čia buvęs straipsnis apie vagystes iš darboviečių. Kai vagiami daiktai, o ne pinigai. Tai dauguma darbuotojų galvoja, kad tai nieko blogo. Bet negalvoja, kad daiktas kainuoja pinigus.
Paprastas_zmogus 2012-12-12 14:10
OSX kilo iš NeXT operacinės, kuri savyje turėjo BSD branduolio elementų. OSX ir BSD tolimi pusbroliai, kurie kažkada buvo susitikę
Osiris 2012-12-12 14:12
Puiki verslo ideja! 1. Sukurk shudinus vindozus 2. Ikisk juos i torrentus 3. Sek kas siunciasi 4. Paduok i teisma 5. Profit!!!
Arthuras 2012-12-12 14:31
Skiriasi, kad ir kaip tu čia bandytum pritempt. Jei aš pavagiu iš parduotuvės saują saldainių, tarkim 20, o ten buvo 500, vadinasi liko 480. Jei darbovietės turtas yra 1 mln. litų, o aš išnešu kompiuterį už 3000lt, vadinasi jos turtas taps vertas 997000. Jei aš parsisiunčiu kažką iš LM, to daikto kūrėjai to net nepastebi. Ir apskritai, jie už tai vis viena negautų pinigų, nes aš to žaidimo nepirkčiau. O jei tas žaidimas man patiks, aš jį žaisiu, tai gal ir nusipirksiu. Sulyginti šiuos du skirtingus atvejus - turi būti susipykęs su logika.
g3n1us 2012-12-12 17:56
, Ką tu galvoji ar negalvoji, tai tik pats žinai, faktas yra vienas - verki, kad neva žlugdo android ir dievini jų open source kodą (ypač, kai gamintojai - kreivarankiai pridaro savo kreivų modifikacijų sugadindami Android, kaip OS, tai nieko keisto dėl source džiaugsmo). Aš tik pridūriau, kad nepergyventum, nes google uždirba pinigus iš androido ir jei naudojiesi kitų patentais, tai ir mokėk, kaip ir visi. Sakai žlugdo? O aš sakau, kad per daug kopijuoja (nepasiaiškindami ar neužpatentuota?), niekas neverčia naudotis ar nesinaudoti konkurentų patentais, o jei naudojiesi, tai būk malonus ir susimokėk. Viskas paprasta. Nėra čia ko nervuotis. Dėl visokių webkit, tai noriu pasakyti tik tiek, kad negali pykti ant kitų, nes tiek patentais, tiek source kodu "pamaitintas" androidas. O dar neteko girdėti, kad iš android source kodo kiti OS savininkai būtų turėję naudos. O ką jau kalbėti, kad aplamai vienas iš google įkūrėjų pavogė idėją ir pradėjo vystyti Android projektą. Dėl "uname -a", čia iš vis mažvaikiškas fanatizmas, todėl ir paaiškinau apie OS X, kad nusileistum ant žemės, nes ne tik pas android plaka stipri širdelė.
g3n1us 2012-12-12 18:09
Švelniai tariant nusikalbi. Kodėl? Jei piratinės programos naudojimąsis yra vagystė, tai taip išeina, jei pavogtų kas kompiuterį, kuriame buvo programos vienintelis source kodas, tai galima teisti už žmogžudystę, nes buvo nužudyta programa. Suprantu, kad programų kūrėjai nori uždirbti daugiau ir jie turi teisę pykti, bet tai nėra vagystė ar žmogžudystė, kad ir kaip bebūtų pikta.
Aidas 2012-12-12 18:24
Gal baigsite spekuliuoti po šio posto. Pagal įstatymus piratavimas nėra vagystė. Tai atskiras straipsnis. Bet jis susijęs su vagyste štai kuo. Vagystė yra svetimo materialaus turto pagrobimas. Piratavimas - taip pat turto, tik nematerialaus, intelektualinės nuosavybės, neteisėtas užvaldymas.