„Google“ vadovas: didžiuojuosi mūsų mokesčių vengimo mechanizmu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Osiris 2012-12-17 11:05
Ir kur tie mokesciai nueitu? Kad britai gautu didesnes pasalpas ir galetu daugiau zoles surukyti? Google bent jau deramai panaudos tuos pinigus technologiju vystymui
andriulis 2012-12-17 11:10
Jei nekltystu Šemeta buvo minejas, jog reikia naikinti mokesciu rojus.
immortallt 2012-12-17 11:43
Taip, naikinti tax-heavens reiktu. Kodel ? Todel, kad tose salyse tiesiog isgryninami pinigai ir tai yra bonusas pasiekiamas tik gerokai stambesnem kompanijoms. Osiris, ir kur tie mokesciai eina ? Na RAIN tinklo nebutu. Policijos, medicinos, gaisrines paslaugu, svietimo, teismu taip pat. Jei taptum invalidas yra esi vienisas - tai gali uzsikasti iskart.
Shinigami 2012-12-17 12:34
Klausimas tik kaip tai padaryti? Numesti atominę ant tokių šalių? O šiaip tai čia viskas normalu. Visi turi vadovautis įstatymais ir jei įstatymas liepia nemokėti mokesčių tai jų ir nemoki. O jei blogas įstatymas - tai dėl jo reikia kaltinti įstatymų leidimo organus.
kestutisz 2012-12-17 14:00
Va, tokie Naujųjų Vasiukų lygio projektai ir skatina mokesčių nemokėti (mokėti kaip įmanoma naudingiau sau).
Osiris 2012-12-17 16:55
Cia juoktis man ar verkti nuo tavo anekdoto? Typo vien tik Google turi islaikyti Anglijos policija, medicina, gaisrine? Typo jiem tu $6 milijonu ne per akis? Policija, gydytojai ten badauja, nes prisirukius zoles nebeuztenka pinigu maistui? Siek tiek mokesciu moket yra dzin - tegu gyvena tie, kas nedirba(mentai, gydytojai, etc.), bet tikrai ne daugiau nei 10% to ka uzdirbi. Sistema paremta ant saugumo iliuzijos, kuri tikrai per brangiai siais laikais kainuoja.
Shinigami 2012-12-17 17:21
Pilnai pritariu. Mano bendradarbis kaip tik sunegalavo. Aukštas kraujo spaudimas, galvos svaigimas ir šiaip panašus negalavimai dėl didelio kraujospūdžio. Nuėjo pas gydytoja, kad padarytu tyrimus - tai ji įrašė į eilę, kovo mėnesiui. Tai per tiek laiko gali kojas užversti. Net greitoji buvo iškviesta. Ir kai nuvažiavo į ligonine pasibaisėjo kokia netvarka.
bahuriux 2012-12-17 18:13
Googlui reikia nusipirkti kokia sala-valstybe ir ten leisti savo istatymus, gal savo pinigus netgi, nu zodziu pati ir butu istatymu leideja ir sau mokescius nustatytu 0%. Arba tiesiog isigyti sala ir paskelbti savo valstybe pvz. tokiu pavadinimu google.com Nieks neprisikabins tada. Jei rimtai tai nesuprantu tokio dalyko kai firma registruota vienoj saly veikla vykdo visai kitur, bet mokescius moka ten kur registruota, va ta sutvarkius, kad kur vykdai veikla ten ir moki mokescius, tada manau pasibaigtu visi mokesciu rojai.
Shinigami 2012-12-17 18:25
O kodėl tave turėtu išlaikyti kažkokia didelė kompanija? UAB - tai ne labdaros organizacija ir ji neturi jokių įpareigojimu rūpintys sergančiaisiais ar neįgaliaisiais. Tai kodėl ji turėtu tave išlaikyti? Pastoviai daug kas verkia, kad verslininkai vagia iš valstybės. Prieš kuri laiką buvo straipsnis kad smėlį kasantys ir parduodantys verslininkai per mažai moka valstybei, o sau kraunasi milžiniškus turtus. Gaila tik tiek, kad visa ši informacija buvo gauta iš palubinsko. http://server.zvyras.lt:81/zvyras/produkcija.html Štai čia yra karjero kainynas. Smėlis kuri jie kasa ir už kuri moka naudingųjų iškasenų mokestį kainyne vadinamas "smulkus karjerinis gruntas" jo kaina už kubą - 3,72 lt be PVM, o su PVM - 4,50. Smėlio mokestis valstybei yra 0.95 lt už kubą. Mokestis dar dauginamas iš vartotojų kainų indekso. Todėl valstybei realiai mokama apie 1.3 lt. Taigi valstybė jau gauna 2,08 lt, o verslininkas gauna 2,42 lt. Ir tie 2,42 lt nėra pelnas. Iš jų reikia dar išskaičiuoti atlyginimus eksavatorininkui, buldozerininkui, vairuotojui, sargui, kasybos meistrui, buhalterei, direktoriui. Išskaičiuoti banko paskolai, nes niekas už dyka nedavė nei ekskavatoriaus, nei buldozerio, nei automobilio. Niekas dykai jiems nedavė žemės, niekas už dyka ne žvalgė, nedarė PAV, nedarė detalaus plano, nedarė kasybos projekto. Už viską reikėjo mokėti. Ir vis tiek atsiranda tokių kurie išdrįsta aiškinti, kad karjerai vagia iš valstybės. Dar reikia nepamiršti pelno mokesčio. Kuris atitenka valstybei. Bei su atlyginimais gaunamų mokesčių. Jei tavo atlyginimas yra 2000 lt ant popieriaus standartiškai tu valstybei nuo jų sumoki 445.5 lt. Bei dar darbdavys sumoka 623.6 lt. Todėl kai gauni atlyginimą tu gauni 1554.5 lt, o valstybė gauna 1069.1 lt. Dar reikia nepamiršti, kad valstybė dar gaus 21 proc. (PVM) nuo tavo atlyginimo kai kažką pirksi. Bei reikia nepamiršti, kad dalis prekių turi akcizą. Todėl didžioji dalys atlyginimo visada atitenka valstybei.
immortallt 2012-12-17 18:25
Daug apie tarptautinius mokescius nezinau, bet daugmaz taip ir yra. Google'o atveju sudetinga apibrezti, kur ta veikla vykdo, nes siaip internete paslaugos teikiamos. Servai, tai ne veiklos vykdymas, nes negali apibrezti taip paprastai, kuris servas konkreciam klientui dirba. Kitas dalykas, tu gali ivesti didele kaina holding'o paslaugu ir taip pelno mokestis issikelia i tax haven, nors kiti mokesciai ir lieka toje salyje. I kitus komentarus nematau reikalo atsakineti, nes jie totaliai vaiko intelekto lygyje.
deivec 2012-12-17 20:05
kad neturi moketi del to kad jiems gaila - TAIP bet valstybes tokias firmas...nu turi gi patimti uz kiausiu....
andriulis 2012-12-17 20:57
Berods vienas is youtube ikureju pabego i savo gimtine, kai JAV bande ji labiau apmokestinti. Na esme tame, kad pribres sis reikalas ir tos imones "zulikai" kurios bandys isvengti mokesciu bus tiesiog labai stipriai apribotos tose salyse kuriose venge mokescius. Nes pavyzdziui tokios imones zlugo patriotiskas imones, kurios myli savo sali ir darbo vietas kuria savoje salyje, bet atejus tokiam zaidejui, kuris moka mizernus pinigus valstybei gaudamas didelius pelnus, gali daugiau investuoti, pigiau atidavineti tam tikras paslaugas, prekes. Ko pasekoje tos salies imones neistengia konkuruoti ir turi kelti gamyba ar imones buveine i "mokesciu rojus".
Vytax 2012-12-17 21:36
Kažkas juk turi pastatyt į vietą tuos socialistus kurie pelno ir pajamų mokesčius kelia iki beprotybės.
kestutisz 2012-12-17 21:54
Vargu bau - pašalpų gavėjų nemažėja (ir iš principo mažėti negali nes jei tėvai nedirbo tai ir vaikai nedirbs), vadinasi daugės ir šito socialistinio "išbuožinsim ir padalinsim teisingai"
immortallt 2012-12-17 22:10
Kazkaip apie pievas jus cia snekat. Jau pamazu vakaru pasaulis suprato, kad pasalpu tvarka ir kiekius reikia grieztinti. Bet siame pasaulyje yra ne tik pasalpos. Andriulis tiesa sako, kad tokios kompanijos neleidzia konkuruoti smulkesniems, kurie moka visus tos salies mokescius. Kitas dalykas, jei nori veikti rinkoje ir is tos rinkos uzdirbti, tai buk geras, ir atiduok ta dali visuomenei, kuri atiduoda kiti visuomenes dalyviai. Kitaip atsiranda lygesni tarp lygiu.
Skeleton 2012-12-17 22:37
Visokiems apmokestintojams ir svetimo turto dalintojams atejo sunkios dienos. Ne veltui socialistai taip siunta dėl Globalizacijos. Vis didesnę vertę įgauna gryna intelektualinė nuosavybė. Jeigu anksčiau novatoriškam produktui reikėjo fizinių gamyklų, kvalifikuotų darbininkų, platinimo tinklų ir parduotuvių, o viso to nebuvo galima taip lengvai perkelti į kitą vietą, tai dabar paslaugas galima teikti iš bet kurio pasaulio taško visam pasauliui, o pavyzdžiui kokius serverius galima perkelti per 24 ar 72 valandas. Labai tikėtina, kad toliau pasaulis vystysis ta kryptimi. Valstybėms teks vis aktyviau konkuruoti tarpusavyje pavyzdžiui mokesčių mažumu, kad pritrauktų intelektualų verslą.
kestutisz 2012-12-17 22:43
Jie gali riboti priėjimą prie to produkto - jei ne firewall'ais (labai neelegantiška, o ir tie patys chaliavščikai bus nepatenkinti) tai galimybe uždirbti iš to pinigus (blokuojami pervedimai į atitinkamas sąskaitas užsienyje)
keine_lust 2012-12-18 01:21
Tie "zulikai" dirbo daugiau nei tu, ir skirtingai nei tu, nelauke kol kas nors jiems atnes kasni. Ju darbo ivertinimas yra gana gerai matomas. "patriotiskos imones" is kur tu tai istraukei, nuo kada imones turi tautybes?Kas be ko nepamirsk kad googlo teikiamu paslaugu kokybe lenkia visas alternatyves paslaugas, ir (beveik) visalaik yra nemokamos.
andriulis 2012-12-18 09:37
" Vengdamos mokesčių naudojasi "mokesčių rojais" galėdamos sužlugdyti mažas įmones, kurios moka mokesčius. Trumparegiškumas yra tame, jog duodant nemokamą saldainį, visi džiaugiasi, bet kartais plačiau pažvelgus matai, kad iš nemokamo saldainio daugiau žalos nei naudos.
Osiris 2012-12-18 16:19
Demokratija - tu dirbk, o mes atimsim. Socializmas - visi dirbkim ir pasidalinkim.