„Apple“ privalo pristatyti pigesnį „iPhone“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-12-18 18:17
iPad leidžia pasiekti Mac rinką? Čia aš vienas logikos nematau?
Karvė 2012-12-18 18:36
Abejoju. Apple tiesiog pigiau pardavinėja senesnės kartos, bet pigesnio segmento vartotojui puikiai veikiančius modelius. Pvz dabar vis dar pardavinėja iPhone 4.
TomasS 2012-12-18 20:22
Jei Apple savo produkciją padarys prieinamą platesniam ratui vartotojų, tai ji praras „ekskluzyvumą“. O tai yra bene vienintelis realus Apple produkcijos pliusas (turtingiems pirkėjams). Kai Apple galės turėti visi - turtingieji ekskluzyvo ieškos kitur (žr. analogišką Porshe istoriją).
Creatium 2012-12-18 21:37
Aš taip pat abejoju tokiu analitikų ateities numatymu. Labai gerai Karvė pastebėjo, kad ir dabar Apple puikiai prieina mažiau norinčiuosius išleisti.
w00xer 2012-12-18 22:38
uoj... kad Lietuvoj aifaunas penktas kainuotu 650 doleriu, o 4s 550 doleriu salone, butu labai nebloga telefono kaina
Paprastas_zmogus 2012-12-18 22:39
Apple eksliuzivu buvo ir reklamavosi tokiu prieš 10 metų. Dabar jų marketinge išskirtinumui dėmesio teikiama maždaug NĖ KIEK
Arwis 2012-12-19 01:33
Europoje ir mazoje salyje kainos kyla del keliu priezasciu: 650+130(VAT tarkim 20%) = 780$! Taciau is Apple tiesiogiai iPhonu nelabai gausi ir teks ieskotis wholesalerio nes greiciausiai Apple net nepriima uzsakymu jai maziau nei 20-50 tukstanciu vienetu perki. Tokiu atveju vietiniams pardavejams tenka ieskoti wholesalerio kuris dealina iphonus vietineje arba geografiskai netolimoje rinkoje, kadangi atsigabenti juos is velniai zino kur velgi kainuos. Rytu europoje nera labai daug didziuju wholesaleriu kurie pirktu tiesiogiai is tokiu kompaniju kaip Apple arba Samsung. Yra daug mazuju, kurie perka is vakaru didziuju wholesaleriu. Kai dirbau Dangaard-Electronics mes budavome jau 2-tras ar trecias wholesaleris pries prekems patenkant i retaileriu rankas. Tai visa grandine tikiu ir lietuvos atveju atrodo mazdaug taip Apple/Samsung(produkto gamintojas) ---> parduoda didziulius kiekius didiesiems wholesaleriams arba mobiliesiems tinklams su kuriais turi sutartis(Jie gi ne is gero noro dirba, uzsideda antkaini ir pasidengia transporto islaidas) ---> Mazesni wholesaleriai perka is didziuju(zinoma uzsideda antkaini) ---> ir tik tada smulkus/vidutiniai retaileriai perka is mazesniu wholesaleriu(50-1000 vnt. dazniausiai) kur jie vel uzsideda savo kaina. Na cia labiau aprasiau apie bendras consumer electronics segmenta, kadangi pries man iseinant dangaard-electronics ka tik ka tik buvo atidare dukterine imone kurios focus buvo smartphonai, tablet'ai etc, tai nelabai zinau kaip tiksliai tai buvo daroma, bet numanau kad galejo buti ganetiniai panasiai. Jai tarkim gamintojas parduoda televizoriu uz 1 000lt/vnt perkant tarkim 10 000vnt tai praejus keliems wholesaleriams smulkusis retaileris jau uz ta pati telika gali moketi iki 20-40% brangiau! Tarkim 1300lt/vnt + 10% savo antkainio = 1430lt + 20% VAT = ~1700 lt galutiniam vartotojui.
nulis0 2012-12-19 05:29
Pagelbėsiu moderatoriam: Apie portalą Portalas www.technologijos.lt yra platus projektas tiek pagal apimamą sritį, tiek pagal pačią idėją. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai tik naujausias mokslo ir technologijų naujienas publikuojantis portalas, iš tikro jis apima žymiai daugiau sričių. Per pastaruosius porą metų išryškėjo portalo pagrindinės veiklos ir tobulėjimo kryptys, kurios viršija įprastinį naujienų puslapį: naujausių technologinių naujienų pristatymas – viskas, kas vyksta įdomaus pasaulyje ir Lietuvoje; pažintinė-patariamoji informacija apie naujas ir senas technologijas bei jų praktinį pritaikymą; mokslo populiarinimas, sekant dabartinį mokslo pulsą ir publikuojant pažintinius straipsnius; praktinės informacijos ir naujausių pasiekimų susiejimas į visumą, naudojant temines žymes; technologijų ir mokslo vystymosi analizė dabartiniame pasaulyje, apimant santykį su verslu ir kasdienine aplinka; švietimo aktualijų apžvalga, apimanti bendro lavinimo ir specialybinių mokyklų gyvenimo kasdienybes Lietuvoje ir pasaulyje; Šios vystymosi kryptis leidžia auginti portalą kaip vientisą žinių šaltinį, savotišką naujų ir senų mokslo bei technologijų pasiekimų enciklopediją, kurioje bus galima surasti jų vystymosi istoriją, panaudojimo galimybes bei naujausius mokslininkų ir inžinierių pasiekimus šiose srityse. Be viso to, siekiame susidomėjusiems skaitytojams pateikti visą reikalingą informaciją apie naujausių technologinių gaminių įsigijimo vietas, platinimo taškus pirmiausia Lietuvoje, o po to ir visame pasaulyje.
Nukainotas 2012-12-20 10:59
Galaktikų susidūrimas. 0 komentarų. Moksleivių raštingumo problemos. 0 komentarų. „Apple“ kompanijos vadovo padėjėjas širyt tyliai pirstelėjo. 68 komentarai. Archeologai išsiaiškino, nuo ko mirė faraonas Ramzis III. 0 komentarų. Bla bla bla iPhone bla bla. 71 komentaras. :)