„Windows Blue“ turės naują branduolį ir vartotojo sąsają

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2012-12-30 16:34
Įrašius win8 nedidelį diskomfortą, juos naudojant, jaučiau max pora dienų. Po to jau intuityviai viskas vykdavo ir man, kaip paprastam vartotojui, netgi patogiau. Nekalbu jau apie win8 spartumą. Viso to rezultatas, įsigyti win8. PS teko perrašyti os ir buvau maloniai nustebintas, kai naujai įrašius ir prisijungus prie paskyros, visi svarbiausi nustatymai buvo išsaugoti ir nereikėjo visko nuo nulio pradėti.
vanduo4 2012-12-31 08:27
Na as kiek suprantu, W8 nebeturi Start mygtuko, kadangi sioje sistemoje nera vieno kazkokio tai pagrindo, jie yra visumoje. Sistemos naujove yra - "sasaja". Tai reiskia, kad priklausomai nuo to, su kuo tu dirbti, su naudojama terpe tiesiogiai susije tam reikalingos priemones, kai tuotarpu W7 sistemoje kiekvienos programos reikejo ieskoti per "Start" arba ikonose. Butent sasaju deka optimizuotas sistemos darbas - atsisakyta nereikalingu jungciu taip paspartinant sistemos darba. Pvz.: win7 sistemoje norint pasikti reikia pirma nusimauti kelnes. win8 sistemoje norint pasikti tereikia paliesti tam tikra vieta ir savaime kelnese atsiranda sikimo anga. win9 sistemoje - tereikes apie tai tik pamastyti.. (Deka to sutaupoma laiko na ir salyginai atsiliepia patogumui). Tereikia perprasti sistema ir ismokti neapsisikti kulnu. O norintiems sikant paskaityti laikrasciu ar dar kazka padaryti, reikes sistema patiems susikonfiguruoti - sistema to nedraudzia. Tai yra visiskai naujas poziuris y vartojima. Privalumas yra tas, kad Win7 sistemoje zmogus turejo derintis su sistemos galimybemis. Win8 sistemoje - sistema optimaliai suderinta su zmogaus poreikiais. Na kam man eiti y start ir ieskoti kur pakavota paint programele, jeigu tiesiai is zinuciu rasymo lauko galiu paint pasiekti tiesiogiai. Na mano nuomone tokia. Turiu iPhone 5 ir ten iOS6 veikia butent tokiu principu. Tiesiog nieko nenusimanantis apie kompus, pasedejes prie jo susigaudys pats ir nereiks jokiu mokymo kursu. Kas nesutinkat?
Pjovėjas 2012-12-31 16:42
Na čia nebandžiusio win8 klausimas: o tai atsiprašau, kuo tai skiriasi nuo Win7 išėjimo į desktopą ir ten pasileist tą paint programėlę? jau nekalbant, kad dažniausiai vartojamas "susipinini" ant juostos ir ten net neišeidamas į desktopą pasileist gali? Prašau nesikabinėt, man tikrai įdomu...
faktas 2012-12-31 16:55
Įsivaizduok labai paprastai. Pagrindinis ekranas W8 yra tas pats legendinis "Start" mygtukas visuose senėse Windows versijose. Tik dabar tas Start užims visą ekraną ir bus pagrindinis ekranas. Iš darbalaukio galėsi paleisti bet kokią programą, jei jame bus tos programos nuoroda. O tas Start laukas labiau patogus paleidinėti mažoms HTML programoms. Šiaip viskas OK su tais W8, kai pripranti klaviatūroj spaudinėti Windows mygtuką. Anksčiau jis buvo beveik nenaudojamas, o dabar - vienas svarbiausių. Su Naujaisiais!
sieksonvebyc 2012-12-31 22:38
MS windows absurdiskiausios versijos, mano manymu: windows BOB, windows VISTA, windows 8... zinoma, sarasas ilgesnis, manau teks pridet ir windows blue. p.s. jei manot, kad windows 8 yra WIN, tai paklauskit saves 'ar as bandziau windows 8 nauduot su tabletu ar ismaniuoju telefonu?' jei bandet, tada kitas klausymas: ar bandet nauduot gestus? Vienas gestu pvz: perbraukti is kaires i desine tada puse kelio atgal, tada i apacia, tada apskritimu braukti iki 180 laipsniu kampo. (menkiausias nukrypimas salygoja kitokius rezultatus).
Nerkus 2013-01-01 12:50
iškart iškilo klausimas, jei aš įsinorėsiu atsidaryti dar vieną programą, o jau bus atidaryti keli langai, tai kaip man prieiti prie to "start ekrano"? turėsiu nuleisti visas programas? atsiprašau už kvailus klausimus, bet aš win 8 dar nebandęs.
faktas 2013-01-01 13:11
Tiesiog klaviatūroje paspausi Start mygtuką ir viskas. Arba gali nuvilkt pelę į dešinį ekrano kampą ir atsiras meniu su tuo Start.
vanduo4 2013-01-06 08:34
Teisingai pastebejai, kad visas reikiamas programas gali susikelti ant juostos. Bet jeigu tu programu yra daug ir jos netelpa ant juostos? Win8 jau nereikia jokios juostos. Visos reikalingos programos turi sasaja tarpusavyje. Panasiai kaip ant klaviaturos mygtukai isdestyti "patogiausia" forma ir kol kas niekas dar nesugalvojo kaip juos isdestyti patogiau. Pvz.: salia raides "A" yra visos kitos tavo rasomam zodziui butinos raides ir nereikia ju ieskoti po visa klaviatura. Lygiai taip pat veikia "sasaja" - Kiekviena programa (raide "A") turi sasaja su jai giminingomis programomis (kitomis raidemis). Rasant netgi nereikia ziureti y klaviatura, t.y. spausti Start mygtuka arba gryzti y Desktop ir ieskoti ant juostos. Tai tiesiog del patogumo, todel technologinis to privalumas daug kam nesuprantamas. Isvada: si technologija sukurta ne siekiant surasti nauju navarotu, o tiesiog norint supapprastinti sistemos veikima.... Kam to reikia? Pvz.: PC procesoriai yra galingi todel labai kaista. Tam reikia dideliu ventiliatoriu ir daug energijos. Ka daryti norint toky paty galinguma pasiekti telefonuose? Reikia sumazinti procesoriu. Todel is 45 nm technologijos padare 32 bei 28 nm. Siuo metu naujausias Atom siekia 22 nm 17W (Watu galia), o siais metais microsoft pristatys Ivy Bridge Y - dar mazesny procesoriu su 10W (nm dar paslaptis, lygtais 14 nm). Deka nm sumazinimo maziau kaista procesorius, o prie mazesniu temperaturu didesne sparta. O dar jeigu padidinsi diodu skaiciu tai sparta padides net kelis kartus, tuo paciu ims maziau energijos ir tilps y mazesnius yrenginius....