Parodoje CES 2013 pristatyti pirmieji pasaulyje lenkti OLED televizoriai  (3)

Las Vegase (JAV) vykstančioje tarptautinėje buitinės elektronikos parodoje CES 2013 („International Consumer Electronics Show“) buvo pristatyti pirmieji pasaulyje televizoriai su išlenktais OLED ekranais. Tokius savo gaminius pademonstravo kompanijos "Samsung" ir LG.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl lenkto OLED televizoriaus korpuso sukuriamas panoraminio vaizdo efektas, kurio negali išgauti įprasti plokštieji įrenginiai. Be to, vaizdą ekrane žmogui patogu stebėti bet kuriuo kampu. Rinkos ekspertai teigia, jog tokie gamintojų žingsnis žengti, siekiant sukurti gaminius, kurie savo savybėmis primintų kino teatrus. "Samsung" deja neatskleidžia nei gaminio išleidimo į rinką datos, nei kainos ar kitų gaminio charakteristikų. Tuo tarpu LG buvo kiek atviresnė apie savo gaminio charakteristikas. Jų pristatytas modelis „LG EA9800“ turi 55 colių įstrižainės ekraną, 3D vaizdo galimybę, funkciją „Smart TV“, o vaizdą atkuria naudodamas keturių spalvų derinį WRGB (balta, raudona, žalia, mėlyna). Teigiama, jog taip tiksliau atkuriama demonstruojamo vaizdo spalvų gama.

OLED televizoriai dėl organinių šviesos diodų patys generuoja šviesą, todėl jiems nereikia galinio apšvietimo. Tai leidžia OLED televizorius gaminti itin plonus (vos kelių mm storio) ir lengvus. Gamintojo teigimu, „EA9800“ naudojamas sustiprinto anglies pluošto technologija (CFRP) sumažina svorį ir prideda papildomo tvirtumo ekranui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (3)