Pirmuosius telefonus su „Mozilla Firefox“ OS žada gaminti Kinijos kompanija ZTE  (3)

Telefonų gamintoja ZTE paskelbė vedanti derybas su „Mozilla Firefox“, kad jų kuriamą operacinę sistemą (OS) galėtų pradėti diegti į savo išmaniuosius telefonus ir juos pardavinėti Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kurdami OS „Mozilla Firefox“ vadovai teigė, kad tai bus konkurentė „Android“ sistemai, o ja varomi prietaisai rinkoje išsiskirs pigumu. Yra žinoma, kad šiuo metu deramasi ir su tokiomis mobiliųjų prietaisų gamintojomis kaip „Qualcomm“ bei „Alcatel“. Tikimasi, kad šiems metams artėjant pabaigos link, rinkoje bus maždaug 1 proc. išmaniųjų telefonų su „Mozilla Firefox“ OS.

Oficialiai apie naująją OS prabilta 2012-aisiais, tuomet internete nutekėjo ir pirmosios nuotraukos iš „Mozilla Firefox“ OS naudotojo sąsajos. Spėjama, kad „ZTE“ perėjimas nuo „Android“ operacinės sistemos prie „Mozilla“, turėtų kaip reikiant supykdyti „Google“ atstovus. Kalbama, kad ši interneto  gigantė jau "susidorojo" su vienu grėsusiu konkurentu. „Acer“ ir „Alibaba“ pranešus, kad bendromis pastangomis jie kurs savo operacinę sistemą, neoficialiomis žiniomis „Google“ pagrasino „Acer“, kad nutrauks jų prietaisų su „Android“ sistema palaikymą. Tiesa, „Google“ atstovai šios informacijos nesutiko komentuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(3)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: