„Apple iPhone 5” burbulas subliuško, kompanija mažina detalių užsakymus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-01-15 12:56
Kažkada Apple patvarkė Microsoft'as, o dabar tą patį padarys Google, kuri, manau, vėliau susidoros ir su Microsoft.
Paprastas_zmogus 2013-01-15 13:00
Jeigu Microsoft sugebės prastumt Windows Phone, nieko Google nepatvarkys. Windows yra populiariausia OS ir Microsoft turi galimybę padaryt tokią PC ir Windows Phone integraciją, kad ohoho.
w00xer 2013-01-15 13:45
nu nemanau, kad jau taip drastiskai eme ir sprogo burbulas, apple chana ir vsio... iOS i autsaiderius traukasi. Nu aifauno pagaliau gal atsikando pasaulis, dabar viskas stosis i normalias vezes, gal pardavimai tokie stulbinantys nebebus, bet tikrai apple tures dideli savo pirkeju rata, kuris bus daugmaz pastovus. Plius nereikia pamirsti visu makbuku, aipedu ir aipodu. Savo linija turi apple ir pastovu rinkos procenta tikrai laikys
dyendy 2013-01-15 14:16
na taip turi savo fanatikus apple ir dizaino prasme ji man prie sirdies ipac kas liecia kompus bet nesupratimas kad uzdeti etikete NEW nieko nereiskia reikia ir pasiulyti kazka naujo ir tiesa pasakius daugiausiai siulo samsungas. Seip jei apie win phone tai padarius puikia integracija ko gero butu tai ko ir noreciau tik kad man nelabai reikia ir turbut zmones patureja viena ismanuju pasijuto nelabai reiklus tokiam daiktui. O del kas taps rinkos lyderiu tai beveik galiu garantuoti kad androidas su samsung kas taps outsider kad tai bus nokia tai labai tiketina tik kolkas neaisku del os visgi manau kad tai bus win phone. Apple stoves ties viduriuku. Tiesa cia gal labaiu apie plancetes ir ultrabookus bet rimtam darbui su rimtomis programomis geriausiai pritaikyta win os seima taip kad profesionalu sektorius turetu linkti i ta puse. Visi kiti nelabai. Tik nesekit man pasaku kad dizaineriai dirba su iBookais nes jie todel ir dirba kad tai dizaineriskas irankis isvaizdos prasme
01 2013-01-15 14:37
Tikri dizaineriai dirba smegenimis, pieštuku ir MacPro. Beje iBook'ų jau nieks apskritai nebenaudoja, paskutinio iBook G4 gamyba buvo nutraukta 2006 gegužį.
moo 2013-01-15 14:45
".
immortallt 2013-01-15 14:58
Kazkur 80% pelno apple gauna is... iPhone! Kas bus jei jie praras savo rinkos dali ? Issaugs vieno telefono kastai, atitinkamai sumazes is vieno telefono gaunamas pelnas bei pelnas sumazes dar labiau. Tik staiga akcijos kris i apacia kokiais 60-80% ir ta nuostabi kompanija staiga kris i apacia...
Creatium 2013-01-15 15:12
Aha.. Windowsai pritaikyti darbui su rimtomis programomis.. O Mėnulis iš sūrio ir tuščiaviduris. Sekim pasakas toliau.
01 2013-01-15 17:08
Spresk pats - 2007 pavasarį nusipirkau macpro su dviem 2,66 Ghz Dual-core Intel Xeonais. Tuomet prieš 6 metus aplamai jausmas buvo kad viskas skraido, kosmosas. Bet idomiausia kad iš dabar dar su juo dirbu, be abejo OS ne naujausias, uztenka Snow Leopardo na ir adobe CS 5 - per ta laika tik RAM užpildžiau iki galo kiek lenda - iki 16MB. - sukasi senukas puikiausiai ir mane vis dar tenkina, ar gali kas pasigirti esas pilnai patenkintas savo 6 metų senumo PC? Nesigailiu nei vienu litu išleistu šiam puikiam darbo arkliukui - ir dar - juolab per 6 metus niekas nebuvo nei sudege nei problemų jokių su softu nei su jokiais virusais turėjau, tiesiog nepriekaištingai veikiantis aukštos kokybės instrumentas, profesionaliai iš to valgant duona tai labai svarbu.
Paprastas_zmogus 2013-01-15 17:31
Tik įdomu kodėl dar iki iPhone pasirodymo, Apple kokius 7 metus vien tik kilo? Jie juk neturėjo nei iPhone, nei iPad, bet jiems puikiai sekėsi. Tai kaip čia gaunasi? Manai, kad sumažėjus iPhone rinkos daliai, žmonės tiesiog akimirksniu dėl kažkokios magiškos priežasties nustos pirki Mac'us ? Visos tos Apple mirties pranašystės dažniausiai kažkodėl ateina iš Apple nemėgstančių žmonių ir remiasi ne kažkokiais svarbiais faktoriais, o savo pačių antipatija...
moo 2013-01-15 17:50
t.y. kiek pasiduoti vienai ar kitai mados įtakai. Apple gaminių kokybės nekvestionuojant. Gal MacPro CS kitoks? Ar iš karto tampi labiau kūrybingas prisėdęs? "its just a state of mind"
Creatium 2013-01-15 18:03
Kompiuteris suteikia ne kūrybiškumą, o našumą darbui. Jeigu dirbi su Win kompiuteriu, kuris pastoviai stringa, tai tikrai nedirbi našiai. Būtent našumas Apple kompiuteriams suteikia didžiulį pliusą, lyginant su kitais gamintojais. Žinoma, teiginys "tikras dizaineris" nelabai teisingai skamba.. Teisingiau būtų sakyti "produktyvumą vertinantis žmogus". O Apple kompiuteriai būtent į tokius žmones ir nukreipti: į tuos, kurie nenori sėdėti ir valyti kompiuterio nuo virusų, naujinti visų draiverių po vieną, ieškoti ir instaliuoti reikalingus paketus. Nusiperki > įsijungi > naudoji. O tai leidžia žymiai geriau susikoncentruoti į darbą, tai automatiškai paveikia ir paties darbo kokybę.
moo 2013-01-15 18:18
Dėl geležies tik pasitaisyt turėčiau. Bent jau dabar tai Apple naudoja tą pačią geležį kaip ir kiti gamintojai savo aukštesnės klasės produktuose. Creatium: vėlgi, softas nesuteikia kūrybiškumo. Jei naudosi patį geriausią softą, kuris niekada nelūžta tu netapsi dizaineriu. Kaip ir naudodamas paintbrush'ą win 3: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_3.0 gali po pikselį sudėti šedevrą. O dizainerių yra visokių. Vieni labiau gykai ir jų Windows nebuvo užkrėsti arba nulužę nuo neatmenamų laikų - nes žino ką daro, kiti mažiau gykai, todėl renkasi kitus sprendimus. Nors uždirba vienodai ir jų pateiktas vektorinis logo ar rastrinis web dizainas yra kažkurio tiek geresnis, kiek pas kažkurį kūrybiškumo yra galvoje.
01 2013-01-15 18:32
Va, butent tai ir turejau galvoje. O adobe CS aišku ir ant PC yra tas pats, beabejo.
faktas 2013-01-15 19:24
Smagu, jog buvo teisingai padaryta išvada, kad Apple ir kūrybiškumas yra visai nesusiję ir nepalyginami veiksniai.
immortallt 2013-01-15 19:24
Nusipirk ne nulauzta soft'a ir niekas tau nestrigs. O ne tai parsisiuncia piratine versija, susiperka pigia gelezi kuri perkaista ir kaltina savo kompa. Sukas Windows 8 pas mane. Apart to, kad kasnakt reikia isjungti kompa, viskas sukas kaip bitute ir problemu sukelia tik nebent kitos programos nekokybiskos, kurias isirasau, bet senokai jau nebuvo taip.
Paprastas_zmogus 2013-01-15 19:48
O kur AŠ kažką kalbėjau apie kokybę? Aš kalbėjau būtent apie finansus. Jei atvirai, tai man visiškai nusišikt ant tų akcijų. Aš tik norėčiau, kad kokybės kartelė nenuvažiuotų žemyn ir žinoma, kad pati kompanija gyvuotų. Aš puikiai žinau iš ko jie daugiausiai uždirba, tik juoką kelia tokios pasakos, kad neva Apple tuoj tuoj sugrius. Negrius ir artimiausiu metu net nėra nė vienos priežasties tam.
sigitas69s 2013-01-15 19:56
Tai su ta "gera" zinia ruosetes akciju birzoje prasisukti
zamzungas 2013-01-15 20:48
Taigi čia išlenda nauja didelė rizika apple kompanijai, galbūt zombiai ir yra neišnaikinami, tačiau bailiai investuotojai biržoje kur viskas paremta pletkai gali netyčia sužlugdyti bet kokią kompanija, nemanau, kad viskas pakryps blogiausiu scenariju, tačiau nuosmukis iš tokių gandų gali įvykti.
Talkatif 2013-01-15 23:04
Vis dar tas stebuklingas burtažodis "dizaineris" :D Šiaip kokie fizikai skaičiavimams geriau geležį užvirina nei koks avatarus peckeliojantis ar raudonų akių efektą nuotraukose naikinantis dvidešimtmetis su obuoliu. Tai gal šustriau ir būtiniau į namus prisipirkt daug GPU, pasirašyt joms kokį linuxą ir renderint ką nors? :) Tipo pas mane kompas ahujenas nes galiu lėktuvo korpuso įtempimus visus apskaičiuot simuliuojant skrydį iš dubajaus į singapūrą, todėl visiems primygtinai rekomenduoju tik tokį :D Na ir kuom tas dizaineris yra autoritetas kompiuterių pasaulyje? Kodėl ne pavyzdys programeriai ar sysadminai su savo linuxais? Šitie bent supranta, kas yra kompiuteris ir iš jų duoną valgo. Žiauriai nuvalkiotas tas bairis yra.