Statistinė apklausa: beveik pusė dyzelino Lietuvoje nuperkama nelegaliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wolas 2013-01-18 12:21
Autopliuse..? Reikėjo apklausą "supermamoi" padaryti tai tada būtų 5% važinėjantys su Baltarusiška saliarka.
Sigitas.lk 2013-01-18 16:45
O butu degalu kaina kokie 4 lt, tai zymiai daugiau parduotu, ir islostu visi, ir daugiau pelno butu, nes uz 4lt tai jau neapsimoketu rizikuot su tom baltarusiskom nesamonem.
Arthuras 2013-01-18 16:55
Bėda ta, kad kainą ne lietuviai reguliuoja - tik akcizą. O akcizus reguliuoja ES. Taip ir gaunasi...
Heksogenas 2013-01-18 17:57
Bet lietuvis jei yra Europoj koks mokestis tai mes primieji išsyk įteisina ir dar max dydžio galimą. Tik va kai reik algas žiūrėti, atsakomybę didinti valdininkams ar korupciją mažinti tai esam paskutiniai.. O šiaip teisingai pastebėjo pasirinko tokią nišą kad skaičiai būtų gražūs jiems, galės kurti naujas kontroles ir turės kam suversti kaltą..
immortallt 2013-01-18 18:18
Geriau patyletum, protingesnis atrodytum. Akcizas nera taikomas didziausias. Ir jo isigaliojimas yra visose salyse vienodas. Alga priklauso ne nuo valstybes, o nuo tavo sugebejimu. O gal tu tas, kuris uz minimuma dirba ?
Arthuras 2013-01-18 18:25
Immortallt - na jau nereikia svaigt, kad nuo valstybės nepriklauso, ypač, kai kalbam apie KURO kainą. Eiliniam vokiečiui kuras kažkur 3 kartus pigesnis, nei mums, nes jie uždirba tą patį eurais, o kuro kaina tokia pat... Tai patylėk šituo klausimu. Be abejo, ne kažką galim padaryti, bet bent jau realybės nereikia neigti.
Sigitas.lk 2013-01-18 18:40
Na jau tikrai cia ne tiesa ka pasakei apie tuos sugebejimus ir nepriklauso nuo valstybes. Labai priklauso nuo valstybes. O jei sakykim as neturiu sugebejimu jokiu ypatingu? Tai as nenusipelnes gyvent geriau? As jau nebe zmogus taip? Ne visi apdovanoti vienodai, o uzsieny ir be ypatingu sugebejimu gauna taip kaip cia su sugebejimais.
Arthuras 2013-01-18 19:21
Stebuklų užsienyje nėra. Tik tokios prekės kaip kuras, automobiliai, elektronika visame pasaulyje kainuoja tiek pat. Lietuviai čia šiek tiek nuskriausti, bet nieko nepadarysi.
blizzard 2013-01-18 20:14
Lietuva yra bene vienintelė valstybė ES kurioje yra nustatytas maksimalus akcizas kurui. Bet čia ne kainoj esmė, visa esmė yra čia: Minimalus atlyginimas užsienyje 1000 eurų, minimalus atlyginimas Lietuvoje 1000lt kuro kaina užsienyje 1,5 euro, Lietuvoje irgi 1,5euro. Už 1000 eurų gali nusipirkt 666l kuro, už 1000lt gali nusipirkt 222l kuro, taigi grubiai tariant užsienyje kuras pigesnis 3 kartus lyginant su atlyginimu. Norėčiau pridurt kad ši situacija lemia ir maisto bei drabužių kainas, transporto kainas ir visas kitas kainas.. Kuras pigti negali nes jis kainuoja tiek kiek ir užsienyje, bet va darbo užmokestis N kartų mažesnis, todėl ir kenčiam visur kur tik įmanoma.. O mūsų valdžia toliau nekreipia dėmesio į emigraciją ir neketina steigti darbo vietų, kurio galėtų keisti šią kainų situaciją..
Arthuras 2013-01-18 20:59
(facepalm)... Ne valdžios darbas tai daryt, o žmonių! Emigracija yra ne problema, daugiausia emigruoja nekvalifikuota darbo jėga.
afor 2013-01-18 22:02
[quote="Arthuras"]... kazkokias erizijas cia pliauski
immortallt 2013-01-18 22:06
Kazkiek zinoma priklauso nuo valstybes, bet ne taip, kad kokia nori alga, tokia ir iveda. Jei pakels minimuma iki 1,000 euru butu Graikija 2,0. Be to Graikijoje minimumas jau maze. Nuo ko labiausiai priklauso atlyginimas ? Nuo darbo efektyvumo! Nuo ko priklauso efektyvumas ? Pirmoje vietoje yra asmenines darbuotojo savybes - zmogaus noras dirbti/sugebejimai Tada eina investuotas kapitalas Tada eina imones vadovu gebejimai Po to jau eina biurokratijos ivairiausios ir visa kita. Zinoma, jei bus pasiektas maksimalus efektyvumas asmeniniu savybiu, tai kitu svarba padideja. Bet jei neuzdirbi dabar 5k, tai tau dar tikrai toli iki to. O zysti, kokia bloga valdzia galit kiek norit, kol nesuprasit, kad kiekvienas uz savo gyvenima atsakom pats.
Arthuras 2013-01-18 22:12
Pritariu. Valdžia gal ir ne stebuklinga - bet vis vien jos nepakeisi, o ir nėra taip blogai, kaip čia liaudis piešia. Geriau daryt tai, ką iš tikrųjų dar gali padaryt ir pradėt nuo savęs - mokytis, dirbt.
andriulis 2013-01-18 22:12
Tik viena karta buvo padidintas akcizas auksciau ribos, bet isikisus LINAVAI akcizas buvo nuleistas i minimalu lygi. Taip kad neskieskit ereziju apie auksciausia akciza. Maziau sudasklaidos ziurekit.
immortallt 2013-01-18 22:45
Turiu sutikti, kiek perziurejau, akcizai kai kurie dar visai nesenai buvo mazesni nei 2007 metais ir visi yra arba minimumas, arba netoli.
blizzard 2013-01-18 23:13
Na tik jau nepradėk apie neefektyvų darbą visų pirma teko būti užsienyje, nei vienoje šalyje nemačiau 5x greičiau važinėjančių taksistų, ar 3x greičiau dirbančių kasininkių, taigi apie darbo efektyvumą kalbėt tikrai nereikėtų, tuo labiau kaip didžioji dalis europos tikrai nesiskundžia kad lietuviai yra tinginiai ar kad nedirba darbų. Ne darbo efektyvume čia esmė. Dabar gyvename tikrai tokioje situacijoje kuomet be valdžios įsikišimo kažin ar įmanomas koks nors pagerėjimas dabartinė mūsų ekonomika yra tokia silpna kad net verkti norisi iš tikrųjų ji gyvibinga tik todėl kad rinkoje yra užtektinai juodų pinigų, jeigu ateitų tokia diena kai nei vienas pilietis negalėtų uždirbti juodų pinigų tai su dabar turimais mokesčiais ir kainom viskas iškart žlugtų, neužtektų nei tavo 5k į mėnesį kad apskritai viską darytum legaliai ir pirktum legaliai. 5k gauti šiuo metu tikrai yra sudėtinga ir man iš tikro keista kaip tu to nepastebi
Vytax 2013-01-18 23:29
blizzard: Spėk kokią priklausomybę turi kuro kainos nuo darbuotojų atlyginimų? Ogi jokią. Kuro kainos priklauso praktiškai vien tik nuo dviejų faktorių: pasaulinių naftos kainų ir akcizų. Pastarieji Lietuvoje beveik minimalūs. Todėl, kad pas mus kuras kainuoja panašiai tiek pat kaip ir kitose ES valstybėse yra natūralus dalykas. O kodėl pas mus atlyginimai maži, tai čia jau visai kita tema.
Heksogenas 2013-01-18 23:31
Mano postą supratot per daug tiesiogiai, ten toks kaip apibendrintas pavyzdys buvo, na bet kiekvienas pagal save.. blizzard sako teisingai, juodi pinigia sukasi ir visose šeimose taip ir reik džiagutis kad dar eina taip.. O kam neina yra liūdna.. Mažas pvz ne juodi pinigai bet vistiek, mes auginam daržoves sau, kartais užauga daugiau, bet negali parduoti turgelyje, nes tau reik žemės tyrimų popieriukų visokių kurie kainuoja.. Tieisog stabdo tokį smulkų verslą kur aš vasarą pardavęs pomidorų perteklių galėčiau užsidirbti kelis šimtus litų ant mokesčių.. Man ir 10 lt yra pinigas jei kam nėra galiu duoti savo sąskaitos numerį.. Kas spangot apie darbo našumo tai tik patylėti.. Pašneki kas dirbo užsieni ir aš pats buvau tai ten tinginiai palyginus su mumis, mes dirba daugiau, greičiau ir net kruopščiau daugumoj vietų.. Įdomu ar lietuviško ūkio pienas kuo nors prastesnis nei vokiečio ūkio? Retorika čia.. Marijos žemėj ir su profesija arsi ir gausi mažiau nei nei užsienį indus plaudamas.. Nors turėsi ir magistro laipsnį tiksliuose moksluose.. Ne veltui kiti meta darbą išvaro į užsienį padirba juoda darbą ir užsidirba per kelis metus pinigo, kad būstą įsigyti.. O kiek Lietuvoj vergauti reiktų? Kitiems pasiseka ten įsitvirtinti ir susirasti pagal specialybę darbą.. Kiti grįžę toliau čia dirba, nes kai turi bazę po kojom tada ir Lietuvoj gali gyventi gaudamas 2k tautiškų už inžinerinį darbą.. Nesakau, kad Lietuvoj blogai, čia gerai tiems kas turi bazę po kojom, o kas neturi tai tam sunkiai.. Mano seneliai sugebėjo pasistatyti namą sau ir dar mano tėvams, mano tėvai baigė mokslus dirbo, stengėsi, bet man namo nepastatys.. P.s. atsiprašau nemoku minčių raštu reikšti todėl jos atrodo mažvaikiškos, na nieko nepadarysi kas nori manau mintį suprato, ką turėjau omenyje.
Eidumukas 2013-01-18 23:39
Jau tu tiesiai šviesiai sakant MELUOJi arba aš KLYSTU. 2012 duomenys http://ec.europa.eu/taxation_customs/re ... cts_en.pdf Šiek tiek pasenę duomenys, bet rodo, kad Lietuva netaiko aukšto akcizo http://www.finmin.lt/finmin.lt/failai/M ... 4_2011.pdf Bet sakau, gal ir klystu, gal situacija jau pasikeitusi.
1337 2013-01-18 23:48
Bet kaip cia gaunasi, kad yra N+1 ES direktyva apie tai kiek kas turi kainuoti, bet NEI VIENOS direktyvos apie tai, kiek kas turi uzdirbti?