Kaip „Windows“ pakeitė ir kaip pakeis asmeninius kompiuterius (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Skalmantas 2013-02-02 15:08
Nuo 1983 praejo ne 20, o 30 metu.
w00xer 2013-02-02 23:24
Visiskai sutinku. Ir busiu greiciausiai vienas is tu uztrunijusiu senamadisku vartotoju, kuris nesistengs is naujp mokytis naujos win aplinkos. W8 man ziauriai truksta intuityvumo. Jausmas toks, kad turi klikinti kiekviena nepazymeta kampa ekrane ir laukti, bus ten kas nors ar ne. W8 man isvis primena prototipine, bandomaja ar demonstracine versija, kuri skirta tik vidiniam testavimui.
Julius 2013-02-03 10:58
XP yra labai stabili sistema ir metų metais nenulūžta. W7 turi labai rimtą trūkumą, palyginti su XP, tai šriftų neryškumo problemą. Apie tai diskutuojama jau ne pirmus metus, bet ji lieka. http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... ef6eb6ea29
oboliukas 2013-02-03 14:33
Naudoju Win 8. Pries tai naudojau Win 7 (win xp, win 98, win 95..). Pliusai: Veikia sparciau, suderinamumu problemu kokiu su programom nepastebejau, patiko greitas isikrovimas po uzmigdymo - 3s ir gali toliau dirbti..daug kitu maloniu smulkmenu..as uz naujoves ir ju isbandyma Minusai (jei tai galima vadinti minusais) - naujam vartotojui reiktu pasidometi apie greituosius klavisus, kas nenaudojo - tam bus sunkiau kazka rasti, kas naudojo - tam tai ne minusai.. Gera OS.
Habib 2013-02-03 18:13
Nesinervink, bet as tikrai nesuprantu kam reikalingas 32", jau nekalbant apie 37". Max rezoliucija dabar full hd tai tokie ekranai rodys kumscio didumo pikselius (vaizdziai tariant) arba ziuret i juos turi is kokiu 3 m. atstumo kas nemanau ar bus patogu D.
bullka 2013-02-03 18:37
O aš į W8 žiūriu, kaip į puikią galimybę legalizuotis. Kalbu apie galimybę nusipirkti labai pigiai. Sumažinau nelegalių naudojamų programų skaičių savo kompiuteriuose - iki 0. Štai greitieji W8 klavišai. http://blog.laptopmag.com/15-essential- ... -shortcuts Tikrai praverčia.
aukselis 2013-02-03 20:02
Kadangi buvau sužavėtas Windows 8 veikimu, aš irgi neištvėriau ir nusipirkau. Respects Microsoft tiek už OS, tiek už padorias kainas.
infoguru 2013-02-04 00:34
Ši video reklama man priminė, kad toks daiktas gerai tiktų žaisti klasikinį laivų karų žaidimą... bet kad tokiu būdu per "sieną" bendrauti su šeima ir žiurėti šeimos nuotraukas?? Mhmm.... nelabai. Va seimo nariams toks turėtų būti privalomas, kad visi matytų ką jie veikia per posėdžius
rwc 2013-02-07 00:14
, wow! MS taip sistemingai gadino savo shortcutus, slapstė meniu akseleratorius ir t.t. - kad tik gink Die vartotojai neliestų klaviatūros. Ir štai! Turime interfeisą, kuris privalėtų būti nuostabus be klaviatūros, bet vartotojai atkasa Win95 klavišų kombinacijas (kurios kaip didžiausios fosilijos kažkaip liko neišnaikintos ir daro lygiai tą patį) ir aiškina, kaip patogu. Brilliant! Iš anksto skelbiu Styvą prominentiškiausiu antrojo dešimtmečio reinventorium.
Arthuras 2013-02-07 00:29
Sėkmingai naudoju W8 tik su pagrindinėmis klavišų kombinacijomis - alt +f4, win mygtukas, alt + tab. Viskas gana patogiai išdėliota, sutvarkyta, kad būtų galima greitai pasiekti tai, ko reikia naudojant pelę. Nuo W7 į W8 perėjau per 30min, kol susidėliojau taip, kaip man patogu ir įpratau. Taip ir lieku nesupratęs, kodėl taip visi baisiai stumia ant W8?
rwc 2013-02-07 01:24
niekam jų nereikėjo. Dabar prisireikė. Ne keista? O juk UI tai atseit planšetėms pritaikytas. Na, aš nestumiu ant Win8 kaip konkretaus produkto, tik ant idėjos turėti 2 UI vieną virš kito. Tiksliau, ant idėjos turėti vieną sukergtą UI, kuris teoriškai turėtų veikti su bet kokiu hardvaru nuo palmtopinės QWERTY klaviatūros iki klaviatūros ir pelės iki touchscreeno iki teliko pultelio. Džobsas nuo tokios minties nusišautų. Juk negali būti vienodas valdymas iPodui ir Exceliui. Kitas dalykas (vėl pagiriamasis žodis Džobsui), kiek galima išradinėti dviratį? Yra pasisekęs UI, tai tobulink jį užuot vertęs aukštyn kojom. XP - tas pats senas geras Win95 interfeisas (išjungus tą invalidinę Aqua, atslėpus akseleratorius, padarius, kad rodytų neapkarpytus ir nepertvarkytus meniu, WinExp ir Control Panel). Win95, savo ruožtu, patogus viršelis lameriams virš DOS'o. Prie Win7 per 5 metus taip ir nepripratau, vis dar maklinėju kaip akla višta, ieškodamas elementarių funkcijų, jau nekalbant, kad dažnai pelę išjungiu, nes nervina animacijos. Tai kas dabar su tuo kvadratukų interfeisu? Jeigu norėsiu patampyti - pasiimsiu telefoną arba įsijungsiu teliką. Ribotiems įrenginiams su ribotomis aiškiai prioritetinėmis funkcijomis kvadratukų užtenka. Bet kompui, kai norisi viską turėti po ranka, tie kvadratukai - tik papildomas barjeras. Sorry, man atrodo, kad jei žmogus per kvailas naudotis desktopu, meniu ir taskbaru, tai jo išvis nereiktų prie kompo prileisti. Arba tokiems išleisti spec. versiją Windows Retard Edition. Kuri ir būtų ne daugiau gudri kaip telefonas. T.y., kam reikalingas kompas: žinoti, kiek už lango temperatūros? Tam yra termometras. Leisti muziką ir žiūrėti sintetines animacijas? Man ekrane vietos tam gaila. Feisbukas, paštas, naršyklė - vis tiek veikia pilnu ekranu. Jau nekalbant apie darbines programas. Tai kam, po velnių, tas kvadratukų interfeisas? Turiu prisipažinti: Metro naudojau ne per daugiausiai - gal du mėnesius. Gal nespėjau priprasti, bet ačiū. Pakako.
Arthuras 2013-02-07 09:58
O gal aš sėdžiu namie ir termometro neturiu, o tingiu kišt galvą į lauką, kad pamatuot, koks oras? Užsikrovus win iškart daugmaž pamatau, ar 0 ar -15 C.
rwc 2013-02-07 13:41
. Išgūglinti, parsisiųsti, susiinstaliuoti teužtruko 2 minutes. Problems? "One size fits all" neveikia. Gi negali tas pats variklis tikti fūrai ir golfukui. Nesusilaikau nuo dar vieno pagiriamojo žodžio Jobsui (ir kritikos kitiems Apple CEO): verčiau palikti nišą konkurentams ir pagaminti išbaigtą, idealiai pritaikytą konkrečiam rinkos segmentui produktą, nei pagaminti š., kuris vienodai "gerai" veiks tiek low-end plytoje, tiek flagmane. Jei nabagėlis neįperka iPad - tegu perka konkurentų pigieną. Užsidirbs - pradės rinktis kokybę ir pats atbėgs. Neatbėgs - vadinasi, nepriklauso tiksliniam segmentui (mano asmeninis atvejis).
Smėlis 2013-02-07 13:59
Tai nusipirk. Kur čia bėda?
rwc 2013-02-07 14:09
Galvojau, kad kažkaip specifiška varža turi būt, kaip gyvo audinio ar pan.. Ai, pasidariau pats pagal šitą instrukciją: http://www.android.gs/how-to-make-a-sam ... h-a-spoon/ . Gaila tik, kad Galaxy atitinkamos skylutės neturi tokios formos pagaliukui. Blemba, reiks pradėt masinę gamybą, pasiūlyt Omniteliui bendradarbiaut ar ką?
Paprastas_zmogus 2013-02-07 14:16
O kam tas pagalys, kai su klaviatūra vistiek greičiau rašosi...
rwc 2013-02-07 14:24
, tai siūlai dabar visur klaviatūrą tąsytis, kai norėsiu pabrowsint arba navigacijai adresą įvest? On-screen QWERTY klaviatūra mano nagams per smulki, tam ir pagaliukas. O be to, pasigendu galimybės papaišyt kažką ekrane ranka. Pirštu žiauriai nepatogu.
Paprastas_zmogus 2013-02-07 14:49
Aš kalbėjau apie virtualią klaviatūrą.
rwc 2013-02-07 17:20
Tai, jeigu nesupratai - man ir reikia pagaliuko virtualiai klaviatūrai. 4.8" ekraniuke portretu, į QWERTY klaviatūros mygtukus nykščiu pataikyti beviltiška.