Išpirkos reikalaujančių virusų kūrėjai moralinių stabdžių neturi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-02-02 11:46
Nuo kada vagys turi moralę? Ar ją turėtų turėti neva?
demukazz 2013-02-02 13:13
Tiek, kuriem pinigai yra tikslas, moralė neegzistuoja. Turėdamas moralę ir/ar sąžinę niekada neturėsi daug pinigų.
enternald 2013-02-02 13:20
Pinigai verti tiek kiek jie sukuria pridėtinės verties. Vagys ir kiti be sąžinės pridėtinės vertės nekuria. Kad ir kiek jie uždirbtų pinigų, jų pinigai dažniausiai išvaistomi. Tiesiog taip yra.
kionig 2013-02-02 13:22
Iš esmės taip, bet dėl antrojo teiginio aš jį plėtočiau taip, kad turint sąžinę didelis pinigų kiekis nėra būtinas, nes tai nėra pagrindinė to individo vertybė(pragmatizmas), kad jis galėtų laimingas, pasitenkinęs ir panašiai. Apskritai, retai kada turtuoliai būna laimingi. Piešiamas purvasklaidos iškreiptas požiūris.. Bet man užkliuvo tai, ką ir citavau, atrodytų, lyg kadanors vagys turėjo kokias tai moralines normas.. O, kitas dalykas, kad už kvailumą teks susimokėt. Ir tokių atvejų būta, o ir nesibaigs jie.
Talkatif 2013-02-02 22:32
Na va, mūsų telefoniniai sukčiai galės pakeist savo "labas čia stt" nauja istorija.
Talkatif 2013-02-02 22:44
Na kad nėra taip sakoma ar norima pasakyti straipsnyje, nėr ko pritempinėt :) Bet praplėčiant tą temą, tai prisiminkim mūsų kriminalinius didvyrius. Tadą Blindą ir Drąsių Kedį. Abu banditėliai, bet visuomenės padaryti stabais ir romantizuoti. Ir ne vien pas mus tokių mitų yra. Vilius Telis, Robinas Hudas ir t.t. Žmonėms patinka istorijos apie jų gynėjus ir riterius iš anos įstatymo pusės. O kiek apie tokius išgalvotus (tai yra ne apie realiai gyvenusius) prirašyta knygų ir prikurta filmų? Net iš mūsų Henriko Daktaro bandoma tai padaryti. Tikriausiai visuomenei to reikia, kad tai atsiranda. Įdomu būtų pasiskaityti psichologinį straipsnį su paaiškintomis šio reiškinio priežastimis. Iš dalies mokesčių sistema yra reketas ir turto prievartavimas. Žinoma legalus ir būtinas žmonių bendruomenei išgyventi. Bet psichologiškai tai dažnai suprantama kaip prievarta. O kai dar toj sistemoj per daug nesąžiningų žmonių, tai noras, kad ateitų Drąsius ir visus iššaudytų tik stiprėja.
keturi 2013-02-04 13:01
Pinigai verti tiek kiek jie sukuria pridėtinės verties. Vagys ir kiti be sąžinės pridėtinės vertės nekuria. Kad ir kiek jie uždirbtų pinigų, jų pinigai dažniausiai išvaistomi. Tiesiog taip yra.[/quote] Tam tikra pridetine verte kuria ir vagys, stai pvz. spauda apie tai raso, skaitytojai skaito, draudimas draudzia, policija gaudo, teismai teisia, kalejimai apgyvendina. Jokios pridetines vertes nekuria bankai.
Simplicity 2013-02-04 13:21
Prieš toliau tęsdami savo diskusijas apie nusikaltėlių moralę, pasižiūrėkit ar naudojate paskutinę JAVA versiją Tai patikrinti galima čia http://www.java.com/en/download/installed.jsp Čia tik laiko klausimas kada šitie „pokštai“ pasieks Lietuvą. Jau žinau atvejį kai tokio tipo virusas buvo pagautas naršant facebooke. Turiu įtarimą, kad buvo paspausta ant kokios kreivos nuorodos. Virusas įlenda per JAVA skyles ir jokia antivirusinė net necypteli Primityvesnės šio viruso versijos lengvai išoperuojamos įlindus į registrą, o rimtesnės prisikuria .bat failų, užblokuoja TASK MANAGER ir jų gaudymas tampa šiek tiek įdomesnis.