Europos Komisija nori sukurti alternatyvaus kuro degalinių tinklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sigitas.lk 2013-02-13 12:43
As vis tik buciau uz vandenili. Bet ne taip, kaip db kazkaip ten vandenilis naudojamas elektrai isgauti ar kaip ten, o kad butu naudojamas kaip degalai. O del saugumo, pvz avarijos atveju, tai idomu, ar nebutu galima prideti kokiu medziagu bake, kurios incidento atveju, cheminiu reakciju budu "sugertu" vandenili? Juk jis reaguoja su labai daug kuo.
w00xer 2013-02-13 13:43
kol nesugalvojo mokslininkai kaip bateriju krovima padaryti pakankamai trumpa ir kol vandeniliniu degaliniu niekur nera, kodel neskatinti vazineti kazkuo panasiu cia http://www.youtube.com/watch?v=p5STy6HRZEQ ? ar cia ne efektyvesne kuro panaudojimo galimybe?
immortallt 2013-02-13 13:53
Tas pats kas važinėtis su garo varikliu. Vandenilis efektyviausiai panaudojamas per gardelę. Energija efektyviausiai panaudojama mašinoje per elektrinius variklius. Gal pinigus naudoji prakūroms? Nes logika tai artima. Tai vandenilis ir sureaguoja - su deguonimi. Kadangi reaguojant vandenilis išskiria šilumą, gaunas sprogimas.
DJ_LFS 2013-02-13 15:20
Palikus masina ilgesniam laikui su pilnu baku vandenilio, jis isgaruoja.
Gytixas 2013-02-13 17:58
Vandenilis ,taip pat bijo šalčių , tai tokioje šalyje ,kaip Lietuva (kurioje ir dyzelis turi problemų dėl šalčio) žiema butų sunkiai įmanoma važinėti tokiu automobiliu . Taip pat jo pagaminimas ir transportavimas yra sudėtingi ,tai ir kaina už litrą būtų nemaža . Ir dar automobiliai naudojantys vandenilį reikalauja nemažai priežiūros ir gedimų atvejais ,remontas atsieina brangiai . Šeip aš pats už vandenilį , kaip už geriausią alternatyvų kurą , bet dėje kaip ir elektramobiliams dar reikia daug tobulėti .
evaldosia 2013-02-13 18:42
žmonės nenaudoja elektros,ar gamtinių dujų automobilių ne dėl kolonėlių trūkumo,o dėl kainos.jei ir būtu daug automobilių ir kolonėlių,kuro kaina ar elektromobilio gamybos kaštai nesumažėtu.gamtinių dujų kaina2,09lt,naftos dujų 2,5lt ,suspaudimo įranga 8-10 tūkstančių litų prie nuosavo namo+dujinė aukšto spaudimo įranga automobilyje.dėl kainų taip ir bus lietuva dyzelinė.gamtines dujas tegul naudoja turtingi amerikiečiai,nes ten dujos pigios.Lietuvoj uždės PVM gamtinėms dujoms(arba elektrai su vandeniliu naudojamu transporte)ir baigsis visos modernizacijos.nežinau kai baigėsi su Vilniaus autobusų parku kuris dalį autobusų turi varomu su su suspaustomis gamtinėmis dujomis,ten uždėjo PVM.