Microsoft Surface Pro iš esmės neremontuojamas: jame yra daugiau nei 90 varžtų  (10)

Specialistai iš iFixit išstudijavo naujojo Microsoft planšetinio kompiuterio Surface Pro anatomiją. Priminsime, kad naujokas prekyboje pasirodė vasario 9 d. ir gali pasigirti Intel Core i5 procesoriumi bei operacine sistema Windows 8 Pro, taip pat 10,6“ įstrižainės ClearType Full HD (1920 x 1080) raiškos ekranu, micro-SDXC atminties kortelių skaitytuvu, USB 3.0 ir DisplayPort sąsajomis, keliomis kameromis. Priklausomai nuo modifikacijos, galimas 64 GB arba 128 GB duomenų kaupiklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi ekspertai iš iFixit planšetinio kompiuterio viduje aptiko mikroschemų rinkinį Intel Mobile HM77 Express, NAND Flash atminties mikroschemų modulį Micron RealSSD C400, sensorinio ekrano kontrolerį Atmel MXT1386E, garso posistemės kodeksą Realtek ALC3230, taip pat Marvell kontrolerį Avastar 88W8797 Wireless/Bluetooth/FM Radio. Planšetinio kompiuterio „remontuojamumo lygis“ įvertintas 1 balu iš 10 galimų. Iš konstrukcijos pliusų galima paminėti tik tai, kad keičiami du komponentai – akumuliatorius ir SSD diskas.

Tuo pačiu metu Surface Pro korpusas atidaromas ypač sunkiai: komponentų tvirtinimui naudojama itin daug klijuojančios medžiagos ir daugiau nei 90 varžtų. Be to, būtina labai gerai pasistengti, kad būtų galima demontuoti ekrano modulį. Žodžiu, verdiktas tikrai gana aiškus, antra vertus, matosi tiesiog bendros tendencijos – kuo didesnis integracijos lygis, tuo elektronikos įrenginiai rečiau pasiduoda remontui, taigi vis dažniau tampa vienkartiniais, kad ir kiek jie bekainuotų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(0)
(2)

Komentarai (10)