Paaiškino, kaip Lietuvoje baus atsisakiusius renovuoti namus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arab 2013-02-21 15:03
Geriau tegul trasas aplink namus savo renovuoja kur ziema zole auga, aplink visus daugiaaukscius 10m spinduliu sniego nera. Ir cia skuba visus sukist i paskolas, todel kad iki 2015 metu pas kiekviena privales stovet prie radiatoriaus skaitiliukas, tai nebeiseis sukciaut silumos tinklam. Tai iki to laiko bus: GRIEBKIM KIEK GALIM !
Strong_Bad 2013-02-21 15:11
Graziai skaiciukus papiese is oro. Spekit kiek zmoniu lietuvoj is duotu skaiciu? ogi lygiai 3 milijonai VARTOTOJU is kuriu 198k gaun kompensacijas Grazu
mch0lic 2013-02-21 15:31
Aš iš vis esu nusiteikęs prieš bet kokias kompensacijas. Kažkoks iškreiptas modelis. Vieni dirba per kelis darbus, kad tik galėtų užsidirbt ir padoriai gyvent tuo metu kiti iš pašalpų gyvena pautų nesuka nes už viską iš eilės kompensuojama. Duosi alkanam žuvies - vėl prašys, išmokysi žvejot - badu nenumirs. Ir pilna lietuvoj tokių žmonių kurie ne tik patys iš pašalpos gyvena ar kiekvieną kompensaciją prisiderina, bet dar ir kitus moko kaip nieko nedirbt ir gerai gyvent. Lenkai teisingai padrė, nubraukė visas kompensacijas už šildymą ir patys žmonės suskubo skyles lopyt.
nulis0 2013-02-21 15:43
Bemaž kiekvienam daugiabuty rasi po tokį kompensacijos gavėją, kuriam nors kuolu per galvą tašyk, bet jis nesutiks renovuotis, nes jam (rusiškas keiksmažodis) jis visvien NIEKO galbūt nemoka už tą šildymą... Ir per tokius kenčia visi..
Simplicity 2013-02-21 15:53
Renovacija... Pirmiausia ji reikalinga valdžiai, verslui ir gal kažkiek pačiam žmogui Skubama visais būdais įsisavinti ES lėšas, kad jos nenuplauktų; piliečiai per prievartą varomi į bankus paskolų pasiimti. Nuo to valstybės statistika tampa tik gražesnė — šalis kryptingai eina energinio efektyvumo link, auga BVP, didėjantis gyventojų skolinimasis rodo atsigaunančią ekonomiką
tumsta 2013-02-21 16:07
"Ir cia skuba visus sukist i paskolas, todel kad iki 2015 metu pas kiekviena privales stovet prie radiatoriaus skaitiliukas, tai nebeiseis sukciaut silumos tinklam. Tai iki to laiko bus: GRIEBKIM KIEK GALIM !" gal galit pakomentuot plačiau, kaip čia bus su tais skaitkliukais. ačiū
Valkirja 2013-02-21 16:30
Džiugu už tuos kurie niekada nepriartėjo prie tokio lygio kada reikia prašyti kompensacijos, bet smerkti visus gaunančius tą kompensaciją taip pat nėra protinga, ne visi žmonės savo noru prie tos kompensacijos priėjo, o ir keli darbai jų neišgelbėjo, kuomet mokesčiai nelaukė, o darbdaviai neskubėjo mokėti algų.
Leons 2013-02-21 16:50
Na man asmeniškai teigiama praktika atrodo tų kompensacijų nubraukimas. Apskritai dauguma tokių daugiabučių gyventojų butus gavo nemokamai, kai dar žinoma Lietuva buvo okupuota Sovietų Sąjungos. Visgi, žmonėms yra gaila net elementariai renovacijai skirti lėšų. Kažin kaip renovacija atsilieps pastatų ilgaamžiškumui - dabartiniams daugiabučiams liko maždaug 20-30 metų iki avarinės būsenos, kai jau nieko negalėsi padaryti - pastatai bus neremontuotini ir tiesiog teks juos nugriauti. Turėtų būti įdomi situacija, jau įsivaizduoju kaip pakels vajų visi tokiuose gyvenantys
mch0lic 2013-02-21 17:01
Visko būna ir niekada ubago terbos, kaip mano močiutė sako, išsižadėt negalima, bet yra žmonių kuriem nepasiseka, gauna jie ta pašalpą ar paramą, kabinasi į gyvenimą, nenuleidžia rankų ir vėl atsistoja ant kojų. Bet tokių žmonių aš mažai žinau ir tie patys per mėnesi ar du priima sprendimus, susiranda darbus ir toliau gyvena kaip gyvenę. O tie kurie plaukė pasroviui ir "ne <..> savo noru prie tos kompensacijos priėjo" ir toliau valstybės sąskaita gyvena ir kaskart visa gerkle rėkia ir staugia už sumažintas pašalpas ir visais įmanomais būdais priešinasi tiek būsto renovacijai tiek bet kokiem kitiem valstybės sprendimams kurie susiję su jų šelpimu. Kiek tokių yra kuriem matai neapsimoka dirbt nes tik pora šimtu daugiau gaus nei gauna pašalpos paramos ar dar ko. Ir paskui tu renovuok tą namą, kad gudras, kai tik šitiem valstybės tinginiam yra sukurtos šiltnamio salygos veistis...
mobilunkas 2013-02-21 18:17
man tai keista kai renovacijos projektas kainuoja keliasdesimt tukstanciu- kaip juros puta uzklijuot ant sienos ir nutinkuot nemokamai internete paskaityt galima, kad langa keist i naujesni irgi daug proto nereikia- langu gamintojai patars nemokamai, nors juros putos pardavejai turbut irgi nemokamai pakonsultuotu kaip puta klijuot ir kuo tinkuot. o dar projektais kiekvienam namui, nors viskas daroma taip pat tik plotas skiriasi, jau tai parodo kad renovacijos tikslas ne renovacija, bet kazkam biznis. jei taip renovacija svarbi, ai paskelbi spaudoj ir internete, kad galim a nama bet kam klijuot juros puta ar vata, su paaiskinimu kaip tai geriau daryt ir tegu visi kas nori darosi, na apribojant putos stori iki 30 cm, nes gal kur nebepravaziuos masina tarp namu
Leons 2013-02-21 18:30
Būgštavimai pagrįsti, visgi kiek supratau, renovacijai yra keliami tam tikri reikalavimai, vienas iš jų - naujasis energijos sunaudojamos patalpų apšiltinimui koeficientas, kuris, berods tokiems seniems namams turės būti bent D klasės.
kestutisz 2013-02-21 19:19
Tiki, kad realiai eis ir matuos tą atitikimą klasei? IMHO vertins tik pagal projektą.
Pumper 2013-02-21 20:07
Aš nesuprantu, ko čia visokie veikėjai vis klykauja apie tas paskolas. Jum neaišku, kad pagal naują modelį paskolą ims savivaldybė, o ne patys butų savininkai, ir paskola su surišta su butu, o ne jo dabartiniu savininku? Mažiau maskvolių propagandos reikia žiūrėti, nes smegeninė užkirmijo.
Xdmin 2013-02-21 20:23
Kadangi tai bus priverstine renovacija, statybininkai leis sau atsipusti. Ims prastesnes medziagas, blogesne kokybe, bus skubama. O haltura tai nera renovacija, tik pinigai i ora. Spekit kiek zmoniu nores moketi uz renovacija daugiau nei pigiausias variantas...
vanduo4 2013-02-21 20:24
Konservatyvizmas bei paranoja ysisaknijusi Lietuvos zemeleje. Jeigu nevarysi per prievarta, tai patys nepajudes. Ir cia kalti ne zmones, o ju yprociai. Renovacija - tai investicija y ateity, kurios senoliai nebematys, todel ir nemato prasmes renovuotis. O kam - juk valstybe uz viska sumoka pasalpomis. Pvz.: Vilniuje prasidejus statyboms, budavo yra kelios lusnos, del kuriu negalima plesti statybu. Lusnu savininkams pasiulo parduoti, taciau sie nori gero pinigelio, nes juk rinkoje kaina didele. Deja ne tie lusnos savininkai ta rinkos kaina sukure. Visgi jiems duodamas kulturingas pasiulymas susitvarkyti savo aplinka arba mokes baudas del aplinkos yvaizdzio gadinimo (prievarta). Tai ne visiems suveike. Na ka gi - ju lusnos is niekur nieko sudege. Ar tai amoralu? Na bet bet siuo metu lusnu centre nebera ir visi laimingi. Niekas net neatsimena, kad jos buvo.
Arns 2013-02-21 20:31
jei bus parinktas tinkamas administratorius, ir jei patiems gyventojams bus ne p****e, niekas neleis vogti tokiais kiekiais kad tai sukrautu turtus. Na, o jei niekam nebus įdomu, koks gi skirtumas, ne tu gi mokėsi tiek pat už šildymą.
kestutisz 2013-02-21 21:22
Aš dar nesu visai senolis, moku 700lt/80kv už šildymą, ir kažkokią prasmę renovacijoje matau gal dar po kažkiek metų, bet tik jei šiluma pabrangs dar kokius 2 kartus, kitaip nematau prasmės sutaupant kokį 1000Lt per sezoną rizikuoti turėti reikalų su pelėsiais - jei į renovaciją įesi ir rekuperacinė sistema tai ji pataps vsai auksinė, jei tik apakalama putoplastu tai garantuota bėda. Būčiau tik už šilumos sistemos modernizaciją, individualią šilumos apskaitą. Tiesa, kiek žinau tais atvejais kai žmonės minimaliai naudojasi centriniu šildymu ir šildosi papildomai ala "buržuika" (nes taip pigiau ir su mažais vaikais galima anksčiau įsijungti šildymą) VE turi visiškai legalią galimybę nubausti juos didesne sąskaitą už "bendro nauojimo" patalpų šildymą, tai ir toje vietoje sutaupyt net ir nesitikėčiau.
stiklas 2013-02-21 23:20
didziausia problema kad tuose daugiabuciuose tik koks ketvirtadalis buna normaliu pastoviu gyventoju. kita dalis asocialiu, bedarbiu gyvenanciu is pasalpu ar nuomininku kuriems visiskai vienodai - svarbu ant galvos nelyja ir gerai.
immortallt 2013-02-21 23:33
Iš tavęs nesitikėjau, kad taip nusikalbėsi. Paaiškink koks skirtumas, tarp mokėjimo už šildymą už 60kv.m. butą per mėnesį max 180 litų (šįmet) ir įprastai iki 80 litų ir tarp mokėjimo iki 1,000 litų už šildymą per mėnesį? + sutvarkytas vandentiekis, elektros laidai, kambaryje gyventi tampa komfortiška ir stabili temperatūra (pas mane 20-22).
WD 2013-02-22 00:24
o tai kaip del 5 aukstu daugiabucio kuris per teismu teismus atsijunge nuo centrinio sildymo, pastate savo katiline ir butas moka po 100-200 lt uz sildyma (i kaina ieina ir katelines remontas ateityje)? dabar tiems kas pasirasys bendrai renovacijai (faktiskai paskola daugeliui metu) tikrai negales atsijungti nuo centrinio realiai niekada. Kadangi zadama jog sildymo kaina po renovacijos nesikeis i mazesne puse, tai pritarciau tik tuo atveju jei savo akimis pamatyciau projekta i kuri turi ieit visos namo sildymo sistemos pertvarkymas ir nauju vamdziu tiesimas bei apsiltinimas su rekuperacine sistema (yra tikrai ne vienas atvejis kai po "renovacijos" sienos apaugo "nenaudingais" kvepavimo takams pelesiais). Del pasalpu - ko jus smerkiat zmones kurie gauna pasalpas. Kol jauni ir dirbantys galvojat kad visada taip ir bus? Tai kiek jau pinigu pritaupet, kad iki gyvenimo galo gerai gyvensit? Paziurekit kiek yra vienisu senu zmoniu, kurie gauna pensija 650-900 Lt. Uz ka jie gyvens, kai mokesciai uz komunalines siekia tuos pacius 600 Lt? Mociutes su asarom akyse stovi 2 dienas eileje kad ishsiprasytu kompensacija. Turetumet sazines, man tai yra tiesiog geda uz Lietuva, nezinau antros tokios salies ES, kur komunaliniai mokesciai miesto pakrasty siektu pensijos dydi.