„Sony“ patvirtino, jog naujojo „PlayStation“ architektūra - kaip įprasto PC

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2013-02-21 13:57
Kodel zaidimai ant 7 metu dabartiniu konsoliu sukasi ispudingai? Todel kad developeriai gali isnaudoti beveik visus 100% konsoliu teikiamu galimybiu optimizuojant zaidima. Jai paziuresim i PC market, jis yra absoliuciai fractured, kur pagrinde dominuoja dual-core chipai, todel developeriai kurdami zaidimus, visad ziuri i lowest common dominator, kas ir butu dual-core chipai, todel net turint siandieninus ganetiniai pigus quad-core(kaip i5 intel serija) beveik ne vienas zaidimas neisnaudoja galimybiu kurias galima pasiekti su siandienos kompiuteriais. Tas pats bus ir su naujos kartos konsolemis, jos suteiks developeriams daug daugiau galios, nors PC galia ir toliau augs, taciau developeriai gales pilnai isnaudoti visu 8 core nesukdami galvos(turint omeny konsoles). Nors is tikro konsoles ir stipriai uzlaiko ka galima butu grafiskai pasiekti kompiuteriuose, taciau jos suteikia vientisa ir placiai paplitusia platforma kurejams kuriems nereikia per daug sukti galvos. Mano spejimas bus ganetinai idomus, kadangi naujasis PS4 praktiskai naudoja x86 architektura, tai pritaikyti PS4 skirtus zaidimus PC neturetu buti labai sunku, kas leis developeriams ir pigiai ir greitai portinti zaidimus i PC o sutaupyta laika skirti high-end optimizacijai. Kadangi visvien, zaidimai bus developiniami isnaudoti 8 cores ant konsoliu, tai manau galime tiketis kad ir kompiuteriai pagaliau sulauks zaidimu kurie pilnai isnaudos ju teikiamas galimybes.
Leons 2013-02-21 16:42
Jei naudos rinkoje jau esantį hardware, tai po kurio laiko bus galima ir pačiam susirinkt PS4 iš PC pigiau
mnv 2013-02-21 16:43
Jo. Kartais juokina pasisakymai, kad va, as toki PC kaip PS4 galiu susirinkt jau dabar ir pigiai, isivaizduoja, kad trauks lygiai kaip ps 4 Jiems siulau pasiziureti PS3 tech specifikacijas ir palygint kokio pc reikia tiem patiems zaidimams
sloggi 2013-02-21 17:38
Laukiu nesulaukiu metu galo.. Zaidimu grafika tikrai graziai ziurisi ypac killzone.
Pumper 2013-02-21 17:51
Tiem patiem žaidimam, jei normalus portas, su tokiais pats nustatymais ir rezoliucija kaip PS3 (480p, 540p ar 720p), tai ir už ~1200Lt galima PC susirinkti. PS4 vs. PC pasimatys tik tada, kai žinosim, kokia rezoliucija ir kiek FPS eina ant PS4, nes dabar tie tech demo video ir screenai tiesiai iš PC paimti (PS4 dar nėra galutinio pagaminto) ir kai kurie išvis gal bullshots ir pan. (kaip kad Killzone 4 3840 x 2160 screenshotai).
deivec 2013-02-21 18:15
na tai kaip ten su ta "po PC era" :D:D:D:D kam prie kompo svarbu snargli ishsitraukti is nosies...tiem tiks tie visi gadgetai smart o kas nori normaliai pageiminti visada reikes tokio gelezies....
deivec 2013-02-21 18:16
manyciau vertas demesio komentaras
Domas1 2013-02-21 20:33
Prajuokino, tai kad mano kompas net galingesnis, pas mane 32GB RAM, 2 vaizdeskes ir dar MVP su inteliu, ssd, zodziu nesitikejau jog taip zemai kris kokybe nauju konsoliu :]]
1337 2013-02-21 22:02
Kazkaip keistai sitas reikalas atrodo. Tai kokio velnio zmogui pirkti konsole, jei jo jau turimas PC turi tokius pat ar labai panasius parametrus?
Arwis 2013-02-21 22:29
Bet juokus ir kietumus i sali, matau visiskai nesupranti kodel konsoles yra tokios patrauklios tiek zaidejams tiek ypac developiariams. Kaip jau rasiau, skirtingai nuo PC, konsoles turi vienoda gelezi, todel developmentas yra zymiai paprastesnis ir leidzia zaidimui ispausti is tos gelezies 100% ka jinai gali traukti, kai tuo tarpu jaigu kuri zaidima ant PC, tu negali jo optimizuoti butent tavo kompiuteriui, nes kitas turi silpnesni, kitas turi spartesni todel turi palikti labai didela paklaida ir beveik niekad negali isnaudoti siulomu PC galimybiu. Techniskai taip, is tikro gali developinti zaidima kuris pilnai isnaudotu PC galimybes taciau nepamirsk kad zaidimu kurimas yra verlsas ir niekas nenori ismesti milijonu zaidimui, kuri gales nusipirkti vos keli tukstanciai. Kaip jau rasiau, PC segmentas yra absoliuciai suskaldytas kuriame dominuoja dual-core procesoriai, todel kurejai kurdami zaidimus ir ziuri butent i segmenta kuris yra placiausiai paplites, nes stipresni segmentai taip ar taip gales zaidima pavesti. Jie nesistengia optimizuoti zaidimo kad isnaudoti viskas core ar visas grafikos kortos galimybes, jie stengiasi kurti zaidima kuo placiasniam zaideju ratui. Siandien developeriai issusuka vien del to kad PC turi tiek daug RAW computing power kad jiems net nereikia per daug vargti. Paziurek uzdeti ultra grafika ir is kart FPS zymiai krenta, o jis krenta del to kad zaidimas nera optimizuotas tavo sistemai ir tik kompiuterio gryna galia ji traukia arba ne. Su konsolemis yra visai kitaip, zaidimas yra pilnai optimizuotas isnaudoti suteikta galia nes nesvarbu ar as ar tu ar kaimynas petras gales ji zaisti. Gal techniniai parametrai ir neatrodo ispudingai palyginus su PC, bet nepamirsk kad PS3 turi 256mb video RAM ir sugeba patempti crysis 2. Taip tai nera tiek ispudingai atrodantis crysis 2 kaip ant PC, taciau su tokiom 7metu specifikacijomis jis atrodo ispudingai. Tas pats bus ir su naujais zaidimais, tik si kart kadangi consoles tures multi core CPU, zaidimu kurejams bus lengviau optimizuoti zaidimus kad ir PC rinka isnaudotu savo galimybes. Bet kuriuo atvejo bottom line is, konsoliu ir PC negalima lyginti pagal technines specifikacijas tai 2 per daug skirtingi dalykai ir jaigu jus lyginant pagal tai, tai tiesiog parodo kiek mazai ismanot kaip vienas ir kitas dalykas is tikruju veikia.
DJ_LFS 2013-02-22 00:17
Kur dirbi, kad taip viska zinai?
MNM 2013-02-22 00:46
Ne tik PC geimu rinka yra ribojama low performance gelezimi , bet ir nuostabiuoju MS DirectX . Kazkur teko skaityti, jog jei ne DirectX "remai", tai siuolaikiniai zaidimai butu nepalyginamai "tikroviskesni". Na konsoliu pliusas, kad nusipirkai ir zaidi, ne taip kaip PC, kisi nosi i grafikos parametrus ir drebi, kad ultra settings paveztu.
Liandar 2013-02-22 01:22
Na, labai mažas kiekis turi tokių beprasmių rig'ų, bet palyginus su praeita konsolių karta, tai PS4 bent kelis kartus bus geresnis, tai ir žaidimai bus pagaliau kūriami aukštesnėms specifikacijoms. Nors pagalvojus, tos grafikos šūdą reiškia vertinant žaidimą, nes praeitais metais išėjo žaidimų, kurie puikiai veikia ir ant prastų PC, bet geresni nei Battlefield 3, Crysis 2 ar dar kokia super grafikos nesąmonė... (Išimtis gal nebent Witcher 2)
Tommis 2013-02-22 03:04
8 GB RAM'o ir x86 CPU? Vadinasi, šitas aparatukas turės labai specifinę OS, taigi, pačiam pasidaryti PlayStation'ą bus truputį sudėtingiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio
Kledaras 2013-02-22 09:05
Noreciau pamatyti kaip tu paleistum pvz Gran turismo 5 , ar Uncharted ant PC atitinkancio dabartinio PS3 parametru.. Dabartinis PS3 turi 512RAM.. Ant PC su tiek RAM tik po 10 min dasikapstytum iki meniu ir tuo viskas baigtusi Taip kad skaiciukai konsolese nelabai ka reiskia
Simplicity 2013-02-22 11:17
Konsolių era baigėsi prieš porą. Turiu galimybę NBA 2K13 žaisti darbe ant XBOX ir namie ant PC. Vaizdas skiriasi kaip diena ir naktis. Namie FULL HD + 8x AA, o darbe 720p krepšininkai „apgraužtais“ kontūrais ir juokingai atrodančiais žiūrovais. Pati konsolė kainuoja tiek, kiek labai gera PC vaizdo plokštė, o žaidimai kartais net dvigubai brangesni už skirtus PC. Keista tik, kad SONY nieko gudriau nesugalvojo, kaip tik nueiti x86 keliu. Turėsim dar vieną PC su „CUSTOM“ korpusu ir linux OS... p.s. Žaidimą optimizuoti kiekvienai PC geležiai labai paprasta. Tai sėkmingai daroma jau dešimtmečiais: Resolution, Antialiasing, detail, pixel shaders ir t.t.
Lixteris 2013-02-22 16:17
Konsoliu era nesibaigs, kol tokie zaidimai kaip Forza serija, Gran Turismo serija, Gears of War serija, God of War serija, Halo serija, Red Dead Redemption, GTA serija, Killzone ir dar desimtys pasirodys tik konsolems arba pirmiau joms. Kad Sony nuejo tokiu keliu, as nesistebiu, nes is Cell ir jo galingumo gavosi snipstas, MS ejo kitu keliu. Ziuresim, ka pasiulys Xbox 3, MS jau nustebino su Kinect, kuris dabar turetu but dar geresnis. Tik vargu ar del kainos jis bus jau integruotas.
Simplicity 2013-02-22 16:50
Matai, jei jau architektūra bus x86, tai tikrai atsiras gudragalvių, kurie ras būdų kaip iš paprasto PC padaryti PS4. Niekam ne paslaptis, kad Sony online servisas niekada nepasižymėjo ypatinga kokybe (draugų ir pažįstamų pastebėjimai), o tavo išvardintą „ekskliuzyvą“ galima rasti torrent svetainėse. Įdomu kiek kris SONY konsolių ir joms skirtų žaidimų pardavimai.
Arwis 2013-02-22 17:15
Matai architekturos panasumas yra viena, bent instrukciju paketai kaip jie isnaudoja ta architektura visai kas kita. Nepamirsk kad PS4 naudoja GDDR5 memory kuri yra shared tiek CPU tiek GPU, kai tuo tarpu kompiuterio CPU naudoja DDR3 o GPU GDDR5. 2 skirtingos atmintys, 2 skirtingi greiciai. Gal tai ir nebutu problema jai butu bent viena motinine kuri supportina DDR5 ramus, bet tokiu nera. Zinoma tikiu kad bus galima kazka panasaus padaryti, bet ar tuomet tai nebus dar vienas emuliatorius kadangi reikes prievartauti metoda kaip duomenys vienoje ir kitoje sistemoje perduodami ir apdorojami kas galu gale nebus taip efektyvu kaip real deal.
1337 2013-02-22 20:35
Na man irodineti kad konsole yra gerai nereikia, pats jau daugybe metu x360 kankinu Kai apple perejo prie x86, kaip grybai po lietaus pradejo dygti hackintoshai. Turiu tokia nuojauta, kad isleidus toki PS4 atsiras hakeriu grupele, kurie sukurs, pavadinkim tai PS4_OS, kuri suinstaliaves is savo 8 branduoliu PC gausi panasu rezultata kaip kad turetum tikra PS4.