J. Vilemas: apie priklausomybę nuo Rusijos kalbame perdėtai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2013-02-26 09:12
Tikėjausi ilgesnio straipsnio. Dalinai autorius teisus, IAE turėdami buvome dalinai priklausomi, dabar esame labiau priklausomi. Ir ta priklausomybė labiausiai ir yra nuo Rusijos. Nėra kito tiekėjo, iš kurio pirktume tiek daug energijos išteklių. Ir tai yra negerai. Nėra jokio energetinio saugumo. O jį užtikrinti gali tik pirkimo diversifikavimas. Kitaip tariant, nei vienas konkretus tiekėjas (šalis) neturi sudaryti didžiosios dalies reikalingos importuojamos energijos. Diversifikuoti padės statomas SGD terminalas, plėtojami atsinaujinantys. Padėtų ir VAE, ir skalūnų dujos.
andriulis 2013-02-26 09:18
Jeigu kalbant apie priklausomobę nuo Rusijos, tai ji tikrai yra. Absoiučiai visuose energetinėse srityse, todėl manau jokio čia perdėjimo nėra. Plius visuomet reikia žiūrėti investicijas savo šalyje, su kuriomis ir pinigėliai nenuteka iš Lietuvos. Prisimenu straipsnius Jurgio kai šaukė dėl Hitachi reaktoriaus, mol visos pasaulio šalys jo atsisako. Matomai kartu su Gedvilu važiavo į slaptą susitikimą su Rosatom...
Zebediejus 2013-02-26 09:46
Išgirdus šią pavardę pasidaro nemalonu. Nežinantiems kas yra šios nuomonės autorius tiesiog siūlau pasinaudoti internetine paieška. Gan greitai pasimato ką atstovauja minėtasis personažas.
Arns 2013-02-26 10:07
Atmetus visas politretorikas reikia sutikti su autoriumi, kad tokiai šaliai kaip Lietuva, reikia būti apsukriai, negalima žaisti pagal XV amžiaus standartus, kada visko ko reikia, pasigamindavai pats. Esame atviroje rinkoje, ne tik pirkdami, bet ir parduodami. Per didelė prabanga mokėti kur kas daugiau nei gali pasiūlyti rinka. Nuo to nukenčia visi, o labiausiai Lietuva. Atsiminkime tuos pačius akcizus alkoholiui, cigaretėms. "Patriotai" džiaugiasi esą viskas daroma dėl savų, bet bene trečdalis Lietuvos pereina visiškai į šešėlį, naudodami kontrabandines prekes, nuo kurių valstybei nė lašo nekliūna. Taip ir su elektra, jei patys gaminsime žymiai brangesnę elektrą, smarkiai pabloginsime savo verslo konkurencingumą, paprastų žmonių ir savivaldybių padėtį. Tai bus savęs žlugdymas savo rankomis. Tačiau aišku reikia sekti padėtį, negalima leisti visoms sutartims sukristi vienu metu. Skaičiuoti ir investuoti ten kur tikrai naudinga. Nes visi infrastruktūriniai projektai labai brangūs ir ilgalaikiai, o rinka keičiasi greitai. Dar prieš dvidešimt metų galėjai nebrangiai mazutu pakūrenti ir elektros gauti, o dabar tai būtu "auksinės elektros" gamyba.
Valdas8 2013-02-26 12:20
Klausantis Vilemo, atroido, kad jis yra ne energetikos, o tarptautinių santykių specialistas
Alfredukas 2013-02-26 14:08
Ką autorius beatstovautų, nors ir patį velnią, bet jei mintys teisingos, tai jos ir vertingos. Mano manymu, Lietuvos energetikoje, kol kas niekas nėra išsakęs racionalesnių minčių. Pritariu šiam straipsniui.
Wolfy 2013-02-26 16:35
Keista, bet visiškai sutinku su autorium.
lauriukas 2013-02-27 20:53
pasiziuret reikia ir kam ekonomika.lt priklauso ir bus aisku, kieno cia straipsnis...