Nuo „Hyundai“ konvejerio nuriedės pirmieji vandeniliu varomi automobiliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Unikali durnaropė 2013-02-28 12:29
Na ne vandeniliu varomi šie automobiliai, o ELEKTRA. Tiesiog dar vienas elektromobilis, kurio „baterija“ yra vandenilio kuro elementas.
zamzungas 2013-02-28 13:28
Tai jei taip sakai tai jis varomas ne elektra, o iškastiniu kuru,, atomine, saules, hidro, vejo, geotermine ar dar ten kokia energija, bet jei lįsti dar giliau, tai jis varomas saulės energija kuri per milijonus metų susikaipė žemėje visokiais tais pavidalais
Unikali durnaropė 2013-02-28 13:48
Žmogau, tu suvoki, ką parašei? Tavo komentaras tiktų TIK tuo atveju, jei naujienoje būtų parašyta, jog automobilis varomas elektra, kurią tiekia vandenilio kuro elementai, ir tuo tarpu kas nors būtų metęs repliką, kad ne elektra varomas, o vandeniliu. Ir tik tada tamstos komentaras turėtų prasmę ir logiką. Šiuo atveju JOKIOS logikos. Nes ne vandenilis suka elektros variklį, o elektra.
kassu 2013-02-28 14:40
Vis tik varomas vandeniliu. O tada kaip pavadintum hibridą varomas elektra ar benzinu.
mmm 2013-02-28 15:07
o kartais pats kito vartydamas nesusivartete? as tik noriu suzinoti kaip cia gaunasi, o ne kazka menkinti. mano ismastoma seka yra tokia elektra varomas, elektra tiekiama is vandenilio " elementro " o vandenilis kaip daugiausia gaminamas taip pat is minetu saules, atomines, ( iskastiniu ir atsinaujinanciu.....) ir t.t. taigi jo replika kaip tik i tema. mano ismastymu jus pats neteisus jei ne pataisykit, idomu paciam man.
loggo 2013-02-28 15:25
Na, jei jau taip gilntis, tai galima daryti isvada, kad viskas varoma saules energija: Benzininis variklis? Saules energija: Saules energija -> augalu sintetinti angliavandeniai -> priesistoriniu gyvunu suvirskinti ir visaip pakeisti angliavandeniai -> gyvunu irimas/puvimas ir kiti procesai, kurio siuolaikinis rezultatas yra nafta -> benzinas, dujos, dyzelis ir t.t. Vandenilio variklis? Saules energija: Saules el. jegaines -> suskaldomos (vandens?) molekules, gaunamas vandenilis -> (elektrolize?) -> vandenilis reaguoja su deguonimi -> el. energija + vanduo Saules el. jegaines pakeisk vejo jegainemis -> planetos vejai lemiami beveik vien temperaturos skirtumu tarp tam tikru regionu, o tuos skirtumus sukelias saules silumos pasiskirstymas. Vejo jegaines pakeisk vandens jegainemis - vandens jegaines dazniausiai varo upiu sroves, kurias sukelia lietus, kuriuos sukelia saules energijos garinami vandenynai, juros ir ezerai. Vandens jegaines pakeisk anglies/duju ir kitu iskastiniu kuru jegainemis - tas pats argumentas kaip su benzininiu varikliu auksciau. Taigi, bene viskas varoma saules. Gal nebent isskyrus branduoline energija,--- nors, mano ribotomis ziniomis, ar sunkieji metalai nesusidare saules formavimosi stadijoje? Bet siaip idomi naujiena.
Unikali durnaropė 2013-02-28 15:25
benzinu.
deivec 2013-02-28 21:21
prisiminkite viena energija neatsiranda is niekur....ir niekur nedingsta...tik virsta kitos rusies energija..... cia penas zmonems..vel paaikcioti....vandenilis pasidomekite kiek kainuoja pagaminti vandenili pirma..... pramoniniais mastai kalbu aisku