Google kelia nerimą didėjanti Samsung įtaka Android įrenginių segmente  (6)

Kompanija Samsung šiuo metu yra ne tik didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas, tačiau ir didžiausias mobilių telefonų gamintojas apskritai, kadangi suomių kompanija Nokia savo rinkos pozicijų netenka jau ne vieną ketvirtį iš eilės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

P. Korėjos korporacija tradiciškai remiasi Google Android programine platforma išmaniųjų telefonų segmente, o šiuo metu kontroliuoja apie 40% rinkoje esančių įrenginių su šia operacine sistema.

Pastaroji aplinkybė, kaip teigia autoritetingas verslo leidinys The Wall Street Journal, kelia gana rimtą nerimą tarp paieškos giganto Google vadovybės, kadangi Samsung įtakos didėjimas Android įrenginių segmente teoriškai gali suteikti galimybę korėjiečiams diktuoti sąlygas amerikiečių kompanijai. Google gauna pajamų iš reklamos, demonstruojamos mobilių įrenginių vartotojams, pardavimų, tuo tarpu jei Samsung turės dominuojančias pozicijas, ji gali pabandyti atsiriekti žymų „pyrago gabalą“ šiame segmente, tvirtina šaltiniai.

Parodoje Mobile World Congress 2013 (Barselona, Ispanija) kompanijos Google atstovai intensyviai bendrauja su kitais mobilių įrenginių gamintojais, kurie naudoja Android. Kartu reikia prisiminti, kad savo laiku Google įsigijo kompaniją Motorola Mobility, kuri užsiima išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamyba.

Manoma, kad sandoris įvyko ne tik dėl tūkstančių patentų ir patentinių paraiškų, kurie turėjo padėti apsaugoti Google ir Android ekosistemą nuo konkurentų išpuolių, tačiau naujasis pirkinys turėjo tapti savotišku apsidraudimu nuo to, kad kažkas iš partnerių gali užimti dominuojančią padėtį, kokiu dabar tampa Samsung. Iki šiol sandoris tarp Google ir Motorola Mobility niekaip neįtakojo santykių su kitais Android mobilių įrenginių gamintojais. Norisi tikėtis, kad ir ateityje jokių peštynių šiame rinkos segmente nebus, nors Google savo firminius Nexus įrenginius vis dažniau atiduoda gaminti Samsung konkurentams.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: