„Google“ vadovas: Kinija yra išmaniausias pasaulyje įsilaužėlis  (1)

„Google“ vadovas Erikas Schmidtas savo naujojoje knygoje pavadino Kiniją pačiu pavojingiausiu pasaulyje įsilaužėliu, kuris kelia grėsmę užsienio kompanijoms, teigia „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Google“ vadovo, kai kurių Kinijos įsilaužėlių įvykdomų kibernusikaltimų užsakovu yra šios šalies vyriausybė, kuri tokiu būdu siekia ekonominės ir politinės naudos. E. Shmidtas taip pat pavadino Pekiną didžiausia pasaulyje internetine grėsme („biggest online menace“).

„Skirtumai tarp Amerikos ir Kinijos kompanijų bei jų taktikų stato JAV vyriausybę ir šios šalies verslą į akivaizdžiai nepatogią padėtį, - rašo E.Shmidtas. – JAV negali eiti tuo pačiu skaitmeninio korporatyvinio šnipinėjimo keliu, nes šioje šalyje įstatymai yra žymiai griežtesni ir geriau ginami“.

Be to, amerikiečiai labiau linkę laikytis sąžiningos ir garbingos konkurencinės kovos lyginant su kinų verslininkais.

Naujoji „Google“ vadovo knyga „The New Digital Age“, kurią jis parašė kartu su buvusiu JAV vyriausybės patarėju Džaredu Cohenu, užsienio knygynuose turėtų pasirodyti balandžio mėnesį. Verta pažymėti, kad E.Shmidtas nepiešia JAV vyriausybės vien tik rožinėmis spalvomis. Autorius teigia, kad Vašingtonas yra atsakingas už „Stuxnet“ viruso, išplitusio internete 2010 metais, sukūrimą. Šis elektroninis kenkėjas buvo sukurtas JAV ir Izraelio vyriausybių užsakymu ir buvo skirtas išvesti iš rikiuotės Irano branduolinius objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)