Kiek kainuoja amžinas pavasaris virš šilumos trasų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vidas1983 2013-02-28 08:37
Nesuprantu, kam tranoprtuoti tą šilumą iš taip toli ir šildyti miestų grindinius ir žolytę. Dujos transportuojamos be nuostolių ir yra praktiškai iki kiekvieno daugiabučio Vilniuje privestos, degdamos praktiškai neteršia. Tai kodėl neįrengus kiekviename name dujinių katilų rūsiuose arba leisti kiekvienam gyventojui savo katilą pasistyt.Plius nebereikalinga būtų šiluminių tinklų administracija, trasų tvarkymas ir t.t
punktyras 2013-02-28 08:59
Mažiau negu pagal cheminę lygtį gaunasi, teršti neišeina. Ir visi teršalai dieną naktį išskiriami būtų miegamuosiuose rajonuose. Dujos – iškastinis kuras. Dujos gal ir privestos iki kiekvieno daugiabučio, tačiau trasų pralaidumo nepakaktų. Paprasčiau ir efektyviau naudoti vieną didelę, nei 10000 mažų katilinių. O jei dar naudoti termofikacinę elektrinę, efektyvumas dar išaugtų. Žmonės nori kuo šilčiau gyventi, kuo mažiau mokėdami, o ne rūpintis dar ir dujų katilu, mokėti brangiau už būsto draudimą, prastinti ir taip jau, ypač žiemą, užterštą orą.
kestutisz 2013-02-28 09:05
Kodėl į Mažeikių naftą vedantis naftos vamzdis iš Rusijos nenaudojamas, o pilstoma tanklaiviais per Būtingę? Čia dujos yra, čia jų gali irgi nelikti. Ir individualius šildymo punktus pritaikyti įvairiom kuro rūšim, ir dar po to jei ką aptarnauti (tarkim privežioti biokurą ar mazutą) žymiai sunkiau nei "katilą" pakeisti centralizuotai. Galbūt, kai jau turėsim "backup'ą" - SGD terminalą jau bus galima drąsiau remtis dujomis, bet ir tia klausimas ar gyvenamuosiuse rajonuose būtų geras sprendimas turėti papildomų taršos šaltinių (nauji kvartaliukai miškeliuose miesto pakrašty nesiskaito).
šEIP 2013-02-28 22:51
Reikia šilumos trasas vesti po šaligatviais, arba šaligatvius virš trasų. Nebus ledo ant šaligatvių, mažiau traumų - sutaupytume bent sveikatos apsaugos srityje.
immortallt 2013-02-28 23:55
Papasakokite man, koks bus oras, kai visos dujos sudeginamos bus miegamuosiuose kvartaluose ir dujas išmestų max namo aukštyje, o realiai žiūrėk ir poros metrų aukštyje. Kitas dalykas, kaip minėjo, jei dingtų dujos - būtų amen. Dar toliau tęsiant mintį, dujinis pečius genda. Ką veiks visas namas, kai pečius išsijungs ar suges tiek, kad neapsimokės taisyt? Lauks 3-5 dienas kol jį pakeis? Dar toliau, jau dabar kiekvienoje savivaldybėje yra bent 2 kuro alternatyvos. Alternatyva berods mazutas yra visur kažkur 60 dienų atsargų. Taip pat šiuo metu stipriai pigesnis yra biokuras ir skalūninės dujos JAV greitu laiku pabrangs + transportavimas skalūnų iš JAV prisidės prie kaštų, nes skalūnas yra 50% mažiau kaloringas.